עבור לתוכן

עריכת קובץ בוט

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי WINXP על מחיצה אחת וWIN7 על מחיצה שניה

ועולה לי רק הWINXP , איך אני מוסיף גם את הWIN7 שתהיה לי בחירה איזה WIN להריץ

ניסיתי את EASYBCD אבל הוא כנראה לא עובד על XP (רושם הודעת שגיאה)

בכל מקרה מה עושים במצב כזה, תודה

פורסם

אתה צריך לבנות את הBCD מחדש ורק אז לערוך אותו עם Easy BCD.

לבנות bootloader מחדש ניתן מדיסק ההתקנה של Windows 7.

פורסם
  • מחבר

אפשר קצת מידע על התהליך אני פשוט לא כל כך מבין בזה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אבל ממה שקראתי זה עובד על WIN VISTA וכמו שציינתי אני עובד על XP שיושב בC ואני רוצה להריץ גם את WIN7 שיושב בD

הבנתי שב WIN7 אין קובץ BOOT אלה רק עריכה של BCD וWINXP כן עובד עם הקובץ BOOT

השאלה איך אני משלב בין השניים.

כרגע רק הXP עובד אצלי, ואני רוצה שהוא יזהה לי גם את ה7

פורסם

תקרא את כל המאמר מהתחלה ועד הסוף.

Windows 7 משתמשת באותו bootloader כמו Vista ואת כל הפעולות האלו אתה מבצע מדיסק ההתקנה של 7.

פורסם
  • מחבר

הלכתי לפי השלבים אבל ברגע שאני בוחר את הWIN שאני רוצה לתקן (WIN7) הוא רושם לי שהמערכת איתחול והמערכת הפעלה שאני רוצה לתקן לא אותה גירסה

אותו דיסק שממנו התקנתי את הWIN

יש לציין שאני עובד עם WIN7 64BIT אולי יש קשר?

קבל תיקון

הגעתי לCMD אבל משום מה הפקודות שם לא עובדות לי

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את כל הפקודות האשפריות אבל אפאחת מהן לא פתרה את הבעיה למרות שהוא רשם "סקסספול" אחרי כל פקודה

הוא גם רשם שהוא מצא 0 מערכות הפעלה (מוזר)

דרך אגב כשאני מפעיל את התיבת דו שיח שלהם או איך שהם לא קוראים לזה הוא כן מוצא לי את הWIN7 אבל רושם כמו שאמרתי מקוד שהגירסאות של המערכת הפעלה ושל הריקברי לא תואמות

שמתי לב שהוא מחפש קובץ INF של SETUP מחיפוש ברשת הבנתי שהוא אמור להיות בתקייה של WINDOWS או של SYSTEM, השאלה אם קובץ זה קיים גם בWIN7 כי הוא אומר לי שהתקייה של הSYSTEM ריקה בכלל (לא הגיוני כי לא נגעתי בWIN7 מאז שהתקנתי את הXP שהתחיל את הבלגן).

בXP הוא כן מוצא את הקובץ הנ"ל.

פורסם

אי אפשר לעזור לך על סמך רמזים. אתה חייב לספק פרטים מדוייקים.

פורסם
  • מחבר

באמת שאני משתדל, ניסיתי לספר את הסיפור בקצרה אבל כנראה שזה לא עוזר, אז לפני שאני ארשום אותו כי אני רוצה להמנע מחפירה ארוכה

הגעתי למדריך הזה http://support.microsoft.com/kb/919529/he

הבעיה היא שלאחר שאני רושם לו את הפקודה הזו

D:\Windows\system32\Bcdedit /create {ntldr} /d "'WINXP " (כמו שאני אמור לרשום) הוא אומר לי שהגירסת BCDEDIT לא תואמת את מערכת ההפעלה ושאני צריך לבדוק אם היא 64 או 32

כמו שציינתי אני עובד עם64 WIN7 (הXPהוא 32) הבעיה היא שאני לא יודע אם יש בכלל DCBEDIT ל64 או אם צריך בכלל דבר כזה

בכל מקרה בכונן C כרגע רץ לי WINXP 32

בכונן D מותקן לי WIN7 64 שכרגע לא מזוהה

פורסם

אתה בכלל לא צריך לגעת ב BCDedit.

קודם כל צריך שיהיה לך bootloader מוגדר ואחרי זה יהיה הרבה יותר פשוט (למי שמתקשה לעבוד בCLI) לערוך אותו מתוך 7 עם easy BCD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים