עבור לתוכן

בניית ראוטר בייתי

Featured Replies

פורסם

אני חושב לקחת על עצמי פרוייקט בייתי, ולבנות ראוטר ממחשב ישן. (בעבר ניסיתי, חוויתי כשלון, והגיע הזמן לנצח)

אך נתקלתי בבעיה. כרגע למחשב יש כניסת רשת אחת. שאליה יתחבר המודם.

חיפשתי כרטיס רשת בעל 4 פורטים, שלמעשה גם הם לא מספיקים לי, כדי שיוכל לתפקד גם כראוטר, וגיליתי שהמחירים בשמיים (מעל 200$), כך שזה הופך את הפרוייקט ללא כדאי בעליל.

אם אני קונה כרטיס רשת בעל כניסה אחת, ומחבר אותו לראוטר שיתופקד כסוויץ', זה פותר את הבעיה?

כלומר, אין בעיה של צוואר בקבוק בסוויצ'ים, ואין משמעות אם הסוויץ' נמצא פיזית בתוך המחשב בחיבור PCI או מחובר בכבל רשת אחד למחשב?

פורסם

בשביל מה שאתה מציין ממש לא צריך NIC יותר יותר ממשק PHY אחד.

תחבר לממשק הזה סוויטצ' ויש לך port multiplexing לכל דבר.

יש דברים מסויימים שאתה רוצה לעשות עם software router כי בגדול כל נתב ביתי לא באמת מנתב שום דבר ועובד רק על static route אחד.

פורסם

בשביל נתב בייתי בסיסי, אתה צריך שתי כתובות IP.

אחת לכיוון הWAN והשניה לכיוון הLAN.

אומנם אפשר לבצע את זה גם עם כרטיס רשת בודד והגדרת כתובות וירטואליות נוספות. אבל מחיר של כרטיס רשת הוא מאוד נמוך.

את הכרטיס שמיועד להיות LAN, אתה מחבר למתג. ואם בתור מתג אתה משתמש בנתב, אז כדי לנטרל אותו תשתמש ביציאות הLAN שלו בלבד.

איזו תוכנה אתה מתכוון להתקין על המחשב?

פורסם

אתה יודע, בנתבים לרוב אין כזה דבר "כרטיס רשת עם 4 פורטים" ,

יש פשוט 4 אינטרפייסים (כלומר: 4 כרטיסי רשת שמנוהלים דרך מערכת ההפעלה) או באמת מולטיפלקסינג עם סוויצ'.

מעבר לזה, יש הפצות לינוקס ייעודיות לשימוש כנתב\FW כמו למשל smoothwall שאתה יכול לבדוק

(אלא אם כן אתה מעוניין ללמוד את הנושא לעומק ולבנות את זה בעצמך, מה שייקח לך לא מעט זמן)

פורסם
  • מחבר

למה שלא תיקח ראוטר ותגלוש כמו שאר העולם?

יש לי כזה. למעשה 2.

העניין הוא לנסות לעשות את זה לבד.

את רוב העולם זה באמת לא מעניין. אני מוצא בפרוייקט הזה הרבה עניין.

אני מתכוון להתקין smoothwall express

למרות שלא מצאתי בו עוד אפשרות ל L2TP

אז לפי מה שאני מבין, אין הבדל אם הכרטיס הוא פנימי בעל 4 פורטים (או לחילופין 4 כרטיסים ב-4 סלוטים PCI) לבין כרטיס יחיד שמחובר לסוויץ' (ראוטר לשעבר)

לא תהיה בעייה של צוואר בקבוק? כלומר, הכל מתרכז על כבל בודד שמחובר למחשב. (יש בסביבות 7-8 מחשבים ברשת)

פורסם

במידה ואתה מדבר על תעבורה פנים רשתית.

אז המתג ינהל אותה, ולא יעבור כלום בכבל שהולך לנתב.

הנתב רק יחלק כתובות אם צריך.

במידה ואתה מדבר על תעבורה מהרשת לרשתות אחרות או לאינטרנט, התעבורה הזאת תעבור בכבל של הנתב.

ובנתב ביתי מדובר רק לאינטרנט, אז לא חושב שה100 מגה של הכבל יהוו צוואר בקבוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים