עבור לתוכן

Express Gate בהפעלת המחשב

Featured Replies

פורסם

מפרט:

E8400

P5Q

GeForce 9600GT

2G Ram

WD 1TB

משתמש ב וינדוס XP SP3.

הייתי כחודש לא בבית ואמא שלי ואחותי השתמשו במחשב, ובאחת מהפעמיים הן כיבו אותו[בד"כ הוא עובד 24/7/31] , וכשה ניסו להדליק מחדש, הוא לא נדלק, חזרתי וזאת הבעיה:

בהדלקה של המחשב זה מראה לי את המסכים הרגילים של ההפעלהזכרון, CHIPSET וכו'], ואחרי שזה טען את ההארד דיסק, זה מראה לי מסך לבערך שניה-שתיים שבו כתוב

Express Gate isn't installed on your computer,to continue press any key,

ואחרי שניה הוא נעלם בכל מקרה גם אם אני לא לוחץ כלום, אחריו מופיע מסך שחור וזהו פה זה נגמר.

לא, אפעם לא ניסיתי וגם לא מתכנן לנסות להתקין לינוקס.

בחיים לא התעסקתי עם האקספרס גייט הזה ולא ניסיתי אפעם להתקין/למחוק או כל פעולה שהיא איתו,[כנ"ל גם שאר האנשים שמשתמשים במחשב שלי כי אין להן מספיק ידע במחשבים כדי לעשות משו' כזה].

כן ניסיתי לכבות את הגייט הזה בBIOS, וזה לא שינה כלום.

אין לי CD-רום ככה שאני לא יכול אפילו לנסות לפרמט/להכניס את הדיסק של הלוח אם ולראות אם זה מתקין אוטומטית או משו' כזה.

לפניי כחודשיים גם לא הייתי בבית הרבה זמן, וזה קרה גם שכיבו אותו והוא לא נדלק שוב, רק שמשום מה כשה אני חזרתי על ההדלקה הראשונה הוא נדלק ולא הייתה בעיה, אני חושב שמאז ועד לאותו הרגע שלא הייתי בבית לאחרונה הוא לא כובה].

פעם ראשונה אבל שזה מראה לי את המסך הזה.

Any Ideas?

פורסם

כלומר הExprees Gate מופעל גם אם הוא מבוטל בביוס?

ניסית לאפס הגדרות ע"י הוצאת סוללת CMOS ולבדוק שוב?

מועבר לפורום המתאים.

פורסם
  • מחבר

כן הוא מראה את ההודעה גם אם זה מבוטל בביוס.

והבנתי שהוצאת הסוללה מאפסת ומחזירה להגדרות ברירת מחדל של הביוס, שאת זה עשיתי דרך הביוס וזה גם לא עזר.

פורסם
  • מחבר

הוצאתי את הדיסק השקיח שלי וחיברתי אותו למחשב של חבר וגם אצלו אחרי שזה טען הכל יש מסך שחור רק בלי ההודעה של האקספרס גייט.

אבל הבנתי שיכול ליהיות שהפרמטרים שאליהם וא מוגדר לא מתאימים לפרמטרים והחומרה של המחשב השני אז זאת גם יכולה ליהיות סיבה ללמה הוא לא עלה.

בכל מקרה עוד אפשרות שנשללה.

פורסם

הExpress Gate הוא משהו שקיים רק ללוח אם הזה ולא קשור לדיסק הקשיח או כל דבר אחר.

אתה בכלל יכול להיכנס אליו. סתם בשביל הניסוי?

פורסם
  • מחבר

להכנס ל מה בידיוק?

מבדיקה שלי:

בלוח אם שלי[כאמור P5Q] זה בא מובנה וכעיקרון אני לא אמור להתקין את זה ביכלל.

חוץ מזה, שאני משתמש במחשב הזה בידיוק עם הלוח אם הזה מבלי לשנות שום חומרה,או אי פעם להתקל ב אקספרס גיי הזה כבר 3 שנים ובחיים לא נתקלתי בזה.

קצת לא הבנתי, "EXPRESS GATE" זה משו' שאפשר "להכנס" אליו ?אם כן איך?

ואם כן באיזה שלב מהדקלת המחשב ועד לטעינה סופית כשה הוא מסיים לטעון את כל ה START UP?

ואם הכוונה הייתה ל דיסק קשיח, אז כמו שאמרתי המסך הרגיל של "טעינת" הדיסק הקשיח כחומרה פעילה במחשב בעת ההדלקה כן מתבצעת ולא השתנה כלום גם בהודעה שזה מציג לא השתנה כלום, גם ש ב BIOS הדיסק קשיח מופיע וגם ב BOOT MENU אני יכול לבחור אותו[שזה גם לא עזר לבחור בו ידנית].

פורסם
  • מחבר

איך בידיוק אני עושה את זה.

כמו שאמרתי אני בחיים לא התעסקתי ולא שמעתי על זה עד שזה הופיע אצלי בתור בעיה.

אפשר קצת יותר GUIDANCE?

אגב, הבהרה קטנה, זה לא נכנס לי לוינדוס ביכלל. אני לא חושב שאני מגיע לנק' שבא אני יכול להפעיל אותו בכל מקרה מקווה לשמוע על איך עושים את זה, ומשם נראה מה ואיך.

פורסם

אם כבר הגעת למאמר בויקיפדיה אז אתה מבין מה זה.

בסה"כ מדובר על SOC שנותן גישה מהירה למשימות בסיסיות תוך שניות מבלי להיות תלוי במערכת ההפעלה שמותקנת (או לא מותקנת במחשב).

כאשר Express Gate מאופשר תהיה לך אפשרות להפעיל אותו ע"י לחיצה על מקש כלשהו במקלדת כמו כל אופציה בPOST.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שדי לא.

לפי איך שאני הבנתי, EXPRESS GATE זה מין תוכנה שמתקינים על מנת שיהייה אפשר להריץ 2 מערכת הפעלה, או לנוות בין האחת לשניה. זה מה שאני הבנתי.

מזה POST ?

ונגיד ואיפשרתי את האקספרס גייט דרך הביוס, מה אלה כי לא מופיע לי בשום מקום אפשרות לחיצה חוץ מהמסך, שבכל מקרה תוך שניה הוא עובר ממנו בעצמו ואני לא מספיק לחלוץ כלום, מה גם שזה כותב

PRESS ANY KEY TO CONTINUE.

עכשיו אוקיי, נגיד והגעתי למצב שבו כאשר אני מפעיל את המחשב, אני לא יכול להכנס למערכת ההפעלה, אז מה הלאה? מה אני עושה על מנת לפתור את הבעיה.?

פורסם

יכול להיות הודעה זה רק סימפוטם ולא בעיה שלך.

נראה שחלונות לא עושה בוט.

למה ?

בלי CD ומשם בדיקה/תיקון (של בוט ?) לא נדע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים