עבור לתוכן

שילוב ראוטרים ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר dlink 655 וראוטר tplink TL-WR340GD.

ה dlink הוא הראשי, והוא מחובר לאינטרנט. הראוטר השני נמצא בקומה אחרת, והוא מחובר לראוטר הראשי בכבל, כדי להגדיל את הטווח קליטה בבית.

הראשי עושה DHCP, ובשני ביטלתי את האפשרות.

הראשי בכתובת 192.168.2.1

והמשני 192.168.2.2.

ופיצלתי את ה channels.

כמו כן, ה SSID שונה.

השאלה היא: כרגע יש צורך להתחבר בנפרד לכל ראוטר. האם יש דרך לעבור בצורה אוטומטית בין הראוטרים לפי עוצמת האות?

כלומר, לאחד את הרשת באופן מלא, עם אותו SSID.

אם לא, האם יש ראוטרים שיודעים לעשות את זה?

תודה.

פורסם

אין אפשרות לעשות את ברקע מה שנקרא.. כמו פלאפון שנודד מאנטנה לאנטנה

במקרה הזה אתה תצטרך לקחת את המחשב להתחבר לראווטר א' ואחר כך מבלי להתנתק להתחבר לראווטר ב' (כשהוא בטווח קליטה כמובן)

ואז המחשב לבד יתחבר לראווטר שהוא רואה לנכון

אגב יש כרטיסי אלחוטי שאפשר להגדיר להם מתיי כן לעבור רשת ומתיי לא ולפי איזה עוצמה

קח בחשבון שאם אתה מוריד קובץ ואז הכרטיס אלחוט שלך החליט לעבור ראווטר, ההורדה תיפסק

פורסם
  • מחבר

אני מניח שזה דבר אפשרי.

במכללה שלי יש 2 רשתות אלחוטיות, ולפי רמות הקליטה במקומות שונים, וגודל המכללה, סביר להניח שיש כמה ראוטרים פזורים.

פורסם

על אותו חיבור אלחוט כביכול?

יכול להיות שיש משהו במה שאתה אומר..אני לא מכיר טכנולוגיה כזאת.. לפחות לא ברשתות ביתיות

אולי גוגל יעזור?

פורסם

אני מכיר 2 דרכים.

הדרך הראשונה היא להציב WAP שיחפוף את הטווח של הראוטר המקורי (רצוי בכ- 10%-15%),

ואז בעצם להגדיר את הנדידה בין הנקודות בהתאם לרמת הקליטה,

במצב כזה כשהמחשב יגיע לאזור החפיפה וימשיך לכיוון ה- WAP - המחשב יתנתק מהראוטר, החיבור יסגר, המחשב יתחבר ל- WAP ואז החיבור יחזור (ולהיפך).

הדרך השנייה היא להציב Repeater שיגדיל את טווח הקליטה המקורי של הראוטר,

רצוי להציב אותו במרחק חפיפה של כ- 50% מהטווח המקורי (לדוגמה הראוטר משדר לרדיוס של 100 מטר, תציב אותו במרחק של 50 מטר ממנו),

במצב כזה, החיבור ישמר גם כאשר תעבור מהטווח של הראוטר המקורי לטווח המורחב (ולהיפך).

יכול להיות שקצת תסתבך כי הבנתי שתצטרך להגדיר גם על איזה ערוצים לשדר כדי שהחפיפה תתבצע כמו שצריך והשידור לא יחסם וכו',

אבל האמת שלמדתי את זה בדיוק לפני כמה שעות (CCENT - Wireless), ככה שאין לי באמת ניסיון עם זה,

אני ממליץ לך לחכות לתגובות של אנשים עם קצת יותר ידע בתחום.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אין לי רפיטר. המטרה הייתה להפוך את הראוטר השני לסוג של רפיטר.

השאלה אם יש אפשרות כזאת, קודם כל בראוטר TL-WR340GD, ואם לא, אם יש ראוטר ביתי שכן תומך ביכולת הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים