עבור לתוכן

האם אפשר להרוס מעבד?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני במשא ומתן עם מוכר לגבי מעבד.

הוא מודה שהוא ביצע לו OC מקסימלי עבור מבחני Bench.

השאלה שלי - האם יש סיבה שלא לבחור במעבד שעבר מבחנים כאלה?

האם מעבד יכול לההירס מפעולה כזאת?

אשמח לשמוע המלצתכם

תודה

פורסם

מעבד: או שהוא עובד או שלא, לכן אם יש לך אפשרות לבדוק שהוא עובד אין כל חשש.

פורסם

מעבד: או שהוא עובד או שלא, לכן אם יש לך אפשרות לבדוק שהוא עובד אין כל חשש.

אני חולק על דעתך.

אני נתקלתי במעבדים שיש להם " תופעות " מוזרות מאוד.

בין השאר , ריסטרטים במאמץ ( ולא מחום ) , או תצוגה שקופאת ( ב 3 לוחות שונים שרק המעבד הוא המכנה המשותף ).

העניין שזה לא עקבי , וזה לא היה קורה תמיד ,לפעמים פעם פעמיים ביום לפעמים אחת לכמה ימים...

אני לא הייתי מתעסק עם מעבד ששיחקו לו בכפולות ( בייחוד אם אני לא מכיר את מי שעשה את זה ובאיזה תנאים נעשתה המודיפיקציה ).

פורסם

קישקוש..

מריצים prime ואח"כ linpack, עובר? מעבד תקין לחלוטין.

לא נתקלתי במעבד שעושה "תופעות", או שהוא עובד או שלא.

פורסם

קישקוש..

מריצים prime ואח"כ linpack, עובר? מעבד תקין לחלוטין.

לא נתקלתי במעבד שעושה "תופעות", או שהוא עובד או שלא.

בחדשים אין את התופעות , אני מתייחס למעבדים מהסדרה הישנה בסוקט 478 1.6 \ 1.9 שנבדקו על לוחות אסוס וגיגביט מתאימים.

אם לא נתקלת יפה לך , כל הכבוד.

קשקושים עושים בגן, תרבות דיבור שמעת ?

פורסם

OC מקסימלי היא הגדרה מעורפלת קצת. בעקרון, OC כשנעשה נכון (כלומר שימוש בקירור מתאים, הימנעות משימוש במתח מוגזם ועוד) לא אמור לפגוע במעבד שאם כן נפגע פשוט לא מתפקד.

אולם, כמו לפני כל רכישה של מוצר יד-שנייה ההמלצה נשארת זהה:

1. בהתאם לדרגת הסיכון שאתה מעוניין לקחת, אם אינך בוטח במוכר או אם אתה חושש שהמוצר לא תקין אל תקנה, או לפחות אל תקנה ללא בדיקה.

2. הרצת מבחני מאמץ במשך מספר שעות למעבד אמורים לאשר את תקינותו. אם הוא עובד במאמץ בתדר מרבי והמבחן לא קורס באמצע - המעבד ככל הנראה תקין.

אם לא ניתן לבצע את המבחנים (בגלל מרחק פיסי או מכל סיבה אחרת) אז ההחלטה היא שלך בהתאם לשיקולים שלך (אמינות המוכר, דרגת הסיכון שאתה מוכן לקחת וכו'). מרחוק או ממבט חזותי כמעט שבלתי אפשרי לאמוד את תקינות המעבד (ניתן להבחין רק בנזקים פיסיים).

פורסם

לא רק OC יכול להרוס מעבד, ומעבד מקולקל לא בהכרך "עובד או שלא עובד".

מניסיון ראיתי מעבד אתלון4400 תקול (במחשב LENOVO שבעבודה) שאיפשר למערכת לעלות רק עם בעיה אחת קטנה: לא זיהה שום INPUT משום התקן איחסון שחובר ללוח, לא IDE ולא ATA או USB. לאחר שהוחלפו 3 לוחות ובכולם הבעיה חזרה על עצמה בדיוק,עד שהוחלף המעבד.

אישית, אם המוכר מוכן לתת לי אחריות שהמעבד תקין, אין לי בעיה לקחת אותו גם עם עבר OC.

כמובן זמן האחריות זה פקטור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים