עבור לתוכן

שאלה לגבי שחרור חבילה מהמכס

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

רכשתי SOUNDBAR למסכי דל דרך איביי בעלות של 24.8 דולר, כולל משלוח.

קיבלתי היום מכתב מהדואר לשחרר את החבילה, הודעה ראשונה, בחיפה.

מצוינים פרטי החבילה ללא ערך מוצהר(שורה ריקה) וכן מס' מסמכים שצריך להביא כגון: הודעת הדואר, ת"ז, חשבון/קבלה.

לא ברור לי מדוע זה קרה היות שהזמנתי וקיבלתי לאחרונה, לסניף הדואר הקרוב, מס' דברים קטנים מDX/EBAY ללא שום הזמנה לשחרור הפריטים, האם זה בגלל שאין ערך מוצהר על החבילה ע"י המוכר?

האם ניתן לוותר על הגעה לצורך בירור, לפקסס את המסמכים הרלוונטיים ושהחבילה תשלח לסניף הדואר הקרוב ללא בעיות נוספות?

תודה מראש.

פורסם

כנראה בגלל שלא רשום ערך על החבילה הפקידים במכס חושבים שמנסים לרמות אותם.

פורסם

תביא להם את העמוד של המוצר מאי ביי והקבלה מפייפל מודפסים. לא יחייבו אותך מכס כי זה פחות מ50 דולר כולל המשלוח אבל אתה תאכל אותה במעמ של כמה שהמעמ היום.

פורסם
  • מחבר

אני צריך לגשת אליהם או שניתן לעשות זאת בפקס ולשלוח את החבילה בהמשך לסניף הדואר הקרוב ללא עלויות נוספות?

מדוע אני נדרש לשלם מע"מ?זה לא לפי עלות גדולה מ50 דולר?לא מצויין בשום מקום שאני נדרש לשלם זאת...

פורסם

דבר איתם בטלפון, ושלח להם בפקס את דף המוצר מאיביי+הקבלה שלך מפייפאל. ב 99% מהמקרים הם משחררים את זה ושולחים את זה הלאה.

במידה ונפלת על איזה פקיד דרעק שעבר עליו יום רע, הם יזמנו אותך לשם בכל מקרה, יריבו איתך קצת, ואז ישחררו בכל מקרה את המוצר.

המכס זו הרשות הכי לא יציבה בארץ בקטע הזה, כל מעבר של חבילה שם זה הימור.

פורסם
  • מחבר

SCORN, זה תכל'ס נכון מה שאתה אומר, שהכל נראה כמו איזו רולטה...

בתקופה האחרונה קיבלתי כמה וכמה חבילות קטנות(מתחת ל-50 דולר) וכולן הגיעו אליי הביתה ללא שום בעיה, חוץ מזה שחיפוש אחרי מס' המעקב באתר הדואר הניב כל פעם סטטוס אחר.

אז אין עניין של מע"מ?

פורסם

לא.. הוא טועה.

פורסם
  • מחבר

http://ozar.mof.gov.il/customs/doar1.htm - לפי סעיף 6 יש פטור מלא ממיסים בטובין עד 50 דולר, כמו במקרה שלי, לא?

פורסם

נאמר כבר ש Googleness מקשקש בשכל.

נכון, יש פטור מלא ממע"מ ומכס עד 50$ - מיסים משלמים ללא תלות בעלות אבל זה נדיר מאוד (במקרה של משלוח EMS למשל).

שלחת ב EMS? אם כן זו הסיבה שהתבקשת "לשחרר" - אם כי בד"כ מתקשרים אליך בשביל לתאם שליח עד הבית, וגם מזכירים שאתה צריך לשלם 30 ש"ח במזומן לשליח.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התשובות...

לגבי משלוח בEMS, בעמוד המוצר אני רואה שמדובר על משלוח ב-USPS..יכול להיות שכל העניין הזה נוצר כי לא נכתב ערך על החבילה(אין לי שמץ האם זה קרה באמת רק השערה).

אז לסיכום, מה לעשות כדי להעביר את החבילה אליי ללא תשלומים נוספים?

פורסם
  • מחבר

אז עדכון קל,

אני רוצה לשבח את המהירות של דואר ישראל/מכס...פיקססתי אתמול את כל המסמכים הרלוונטיים, היום החבילה כבר הגיעה אליי הביתה ללא שום תוספת מסים/עלויות.

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים