עבור לתוכן

שאלה של צעיר בנושא טלפנים סלולרים

Featured Replies

פורסם

היי, יש לי מכשיר פלאפון של פלאפון עם סים. המכשיר כבר לא במיטבו. ורוצים לגבות עליו סכום לא הגיוני לתיקון.

יש לי בבית מכשיר ישן של אחותי שהיה של אורנג'. ויש בו אפשרות לסים קארד. מה אני צריך כדי שהסים שלי יעבוד על המכשיר שלה?

האם יש מגבלות כלשהם? שמעתי גרסאות חלוקות בנושא, שאם יש הבדל בין הדורות זה עלול לא לעבוד או משהו כזה.

תודה..

פורסם

קודם כל תקח את ה-SIM שלך ותשים אותו בפלאפון של אחותך - אם יעבוד, מעולה. איך תדע שעובד? תראה אם יש קליטה ותנסה להתקשר.

אם לא עובד- סימן שהמכשיר של אחותך נעול רק לרשת אורנג' - אתה הולך לאורנג' ומבקש שיפתחו לך אותו, זה אמור להיות חינם בעקבות חוק שיצא או מקס' כמה עשרות שקלים בודדות ואז הכל עובד.

לגבי הדורות - אין קשר. אם ה-SIM שלך דור שני והמכשיר דור שלישי, זה יעבוד. וגם ההפך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה קודם כל.

אבל יש לי עוד שאלה, התקשרתי לחברה שמוכרת טלפונים סלולרים ושאלתי אותם לגבי דגם מסוים (הכי זול) והם אמרו שפלאפון לא יעבוד לי עם המכשיר הזה.

איך זה יכול להיות?

פורסם

הרשת של פלאפון עובדת עם תדרים טיפה שונה מאורנג' וסלקום.

המכשיר צריך להתאים לתדרים של פלאפון כדי לעבוד עם הרשת שלהם כמובן - יכול להיות שהמכשיר ששאלת עליו פשוט לא תומך בתדרים האלה.

באיזה מכשיר מדובר?

פורסם
  • מחבר

נוקיה משהו.. לא קריטי אני לא מתכוון לקנות אותו.

אז בעצם גם לא בטוח שהסים יעבוד במכשיר של אחותי, גם אם הוא פרוץ?

השאלה אם יש לי משהו לעשות בנידון...

פורסם

לגבי פלאפון באופן ספציפי - הם כרגע עובדים רק עם תדרים של דור 3, לכן אם המכשיר של אחותך הוא לא מכשיר דור שלישי ומעלה - לא יעבוד ולא משנה מה תעשה

פורסם
  • מחבר

שייסה... איך בגדול אני בודק איזה דור זה?

פורסם

אומר לנו איזה מכשיר זה למשל, או אם אתה לא יודע אז מצלם ומעלה תמונה שלו

פורסם
  • מחבר

אוקי.. אני רק יודע שזה מוטורולה. מצורפת תמונה.

כרגע שאני מכניס את הסים של פלאפון המכשיר נעול (אני מקבלל הודעה - "הכנס קוד שיחרור").

1. אם אני אלך לאורנג' ואשחרר אותו, זה בכלל יעבוד?

2. מה בדיוק אני צריך להגיד להם כדי שישחררו לי אותו בלי הצקות מיותרות?

3. האם אני חייב להיות בעל המכשיר כדי שישחררו לי אותו?

המון תודה חברה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

חבל על הזמן, גם אם תפתח אותו לכל החברות זה לא יעבוד - זה לא מכשיר דור שלישי ולכן עם SIM של פלאפון זה לא יעבוד לך. אז או שתחליף למכשיר דור 3 ומעלה או שתחליף חברה סלולארית לאורנג' וסלקום - מה שיותר קל לך

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, טוב לפחות חסכת לי נסיעה לאורנג' ולחכות לשווא בתור.

תודה רבה!![br]פורסם בתאריך: 17.02.2011 בשעה 10:19:03

כמעט שכחתי, יש לי עוד טלפון, מצורפת תמונה.

האם בטלפון הזה יעבוד לי הסים של פלאפון?

[attachment deleted by admin]

פורסם

נדמה לי שזה טלפון סימביאן כלשהו, לא ידוע לי הדגם, אבל פה כבר יש סיכוי שמדובר על דור שלישי ושה-SIM כן יעבוד. תכניס, תנסה. אם לא עובד - יכול להיות שזה לא דור שלישי, או לחילופין שהמכשיר נעול ל-SIM הזה ואז לא תהיה לך ברירה אלא ללכת לאורנג'

פורסם
  • מחבר

הוא דור 3.5, הוא רושם את זה שהוא נדלק.

אבל הוא אומר שהסים אינו תקין, זה אומר שנעול?

מה אני צריך להגיד באורנג' כדי שיפתחו לי את זה? (בעיקר אם אני לא בעל המכשיר, הוא של העבודה).

פורסם

מדובר בנוקיה E51 והוא יעבוד בפלאפון ללא שום בעיה וזאת מכיוון שהוא תומך בשני התדרים של רשת הדור השלישי של פלאפון. אורנג' לא יפתחו לך את המכשיר אם אינך בעל המכשיר ולכן עלייך לפנות לאיש הקשר בעבודה שלך ולבקש ממנו ליצור קשר עם אורנג' או שתשלם כסף לחנות פרטית כדי שתפתח את המכשיר לסים זר.

פורסם
  • מחבר

כן זה בדיוק מה שעשיתי, הייתי באורנג', הם לא הסכימו לפתוח.

ואז הלכתי למישהו פרטי שעושה את זה והוא אמר שזה יעלה 100 ש"ח.. השארתי אצלו את המכשיר ואחרי חצי שעה הוא חזר אלי ואמר שזה לא אפשרי עם הסוג הזה של המכשיר... הוא אומר שגם אורנג' לא יכולים לעשות שיעבוד במכשיר סים של פלאפון (של סלקום דווקא כן...).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים