עבור לתוכן

מתלבט האם לרדת ל-4 יחידות במתמטיקה.

Featured Replies

פורסם

תדע לך שלמרות מה שאתה חושב ההבדל (ושוב אולי זה משתנה מבית ספר לבית ספר) בין רמת החומר ב4 יחידות לרמת החומר ב5 יחידות הוא לא כזה גדול, וכל עוד אתה לא נכשל ב5 אין לך שום סיבה שבעולם לרדת משם (ואני מאמין שעם קצת עבודה את תוכל לקרב את הממוצע לאיזה 80-85, שזה לא מושלם אבל כבר ציון סבבה שיש מה לעשות איתו).

וחברה, למרות מה שאתם חושבים, אין כל כך הרבה השפעה לכל הלימודים בבית הספר על המשך החיים, אבל ללא ספק זה חוסך קצת זמן שאתם תבזבזו אחר כך אם לא תלמדו (זות אומרת עדיף להצטיין מהתחלה ולא להתעורר כבר אחרי צבא).

פורסם

אני לא יודע איך זה הולך בתוכנית החדשה..

אבל אני בי' עשיתי 005 שנחשב לשאלון הכי קל, השנה 006 ושנה הבאה 007.

006 נחשב להכי קשה והוא באמת לא קל, בסופו של דבר מבינים את החומר אבל הקצב הוא מהיר ככה שלא מספיקים להבין אותו כמו שצריך וכבר דוהרים הלאה..אם אתה ב006 על ציונים של 70 זה לא כזה נורא, השאלונים האחרים בדרך כל מעלים את הממוצע במיוחד ה005..

אם אתה לומד לפי התוכנית החדשה עם ה806 הזה אז אין לי מושג מה לומדים מתי ואיך, אבל רק שתדע, באמת לא צריך להיות גאון בשביל להוציא ציונים טובים בזה - עניין של תרגול!

פורסם

אם אתה מצליח לשמור על 70 , לך על זה כי בסופו של דבר הבונוס יהפוך את זה ל 95 מה שיטרפד לך את הממוצע הכללי.

ובאופן כללי לרדת ל4 יחידות זה OK במידה ואתה לא מתכוון ללמוד מקצוע ריאלי ברמה אקדמית בעתיד.

והכי חשוב - תעשה מה שנוח לך!! הכי חשוב זה להרגיש ביטחון ולא להיות שבור ועם דאגות על הלב. לא כולם בעלי ראש מתמטי.

גם אני ירדתי מ5 ל4 (פיגור בחומר בגלל בעיה אישית של מורה, כיתה חדשה בעיות חדשות וכו..)

רק מה שלא תעשה - אף פעם אל תיזרוק להלחם על כל תרגיל גם אם הדף קרוע ממחיקות.

המון הצלחה.

פורסם

כדאי לדעת שהבונוס האוניברסיטאי על הציון מותנה בציון מינימלי שהוא אם אני לא טועה 80. כלומר על כל יחידה ב5 יח' מקבלים 25 נק בונוס וב4 יחידות 12.5 נקודות. כלומר אם אתה עושה 4 עם ציון 80 זה 92.5 כפול 4 לממוצע. 5 יחידות עם ציון 80 זה 105 כפול 5 לממוצע. אם נשים לב 105X5 = 525 ואילו 4X92.5 = 370. ההפרש הזה של של נקודות משפיע על הממוצע. נכון שזה גם מתחלק ביותר, אבל התרומה של זה להעלאת הממוצע כמובן גבוהה יותר.

אם זה לעומת זאת 70X5=350 כי אין בונוס ב70 (כדאי לבדוק אני לא משוכנע שאני צודק) ב5 יחידות מול 90 (לא נדיר) ב4 יחידות שהוא 4X102.5 = 410 אז זה כבר שווה בהחלט לעשות 4 יחידות.

מעבר לזה זה תלוי באמת במה אתה רוצה ללמוד ואיפה.

פורסם

מצד אחד - אחרי שאתה מתקדם בחיים כל בחינות הבגרות נראות כמו קשקוש.

מצב שני - אם הייתי יודע אז מה שאני יודע היום.... זה לא ממש חוכמה.

תראה - תמיד אפשר לשפר בגרויות, ואצל רוב האנשים זה קל ופשוט יותר אחרי שעוברים את גיל 19-20 והדעת מתחילה להתבגר ולהתיישב.

אלא אם אתה מכוון לעתודה אקדמית במקצוע מבוקש, אל "תתאבד" על 5 יח"ל אם אתה רואה שזה גומר אותך ולמרות ההשקעה הציון הסופי יהיה נמוך.

אח שלי ירד ל-4 יח"ל מתמטיקה למגינת לב הורי (המאוד פולנים), בהמשך הוא שידרג ל-5 יח"ל (למד לבד והוציא ציון מאוד גבוה) והיום הוא אחרי תואר שני בהנדסה.

כל חישובי הממוצעים והבונוסים כאן הם חסרי משמעות, תעשה כמיטב יכולתך ואם יהיה צורך בכך - שפר את הציונים שלך בהמשך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים