עבור לתוכן

מתלבט האם לרדת ל-4 יחידות במתמטיקה.

Featured Replies

פורסם

כרגע אני ב-5 יחידות. הממוצע שלי 70 בערך.

אני לא יודע מה לעשות להישאר ב-5 או לרדת ל-4 ולקבל ציון יותר טוב?

מה אתם ממליצים?

פורסם

אני מעריך שמוקדם מדי לשאול "מה אתה רוצה להיות כשתהייה גדול"?

פורסם
  • מחבר

זהכל כך משנה?

ז"א יש מקומות שלא יקבלו אותי רק בגלל שעשיתי 4 יחידות במתמטיקה?

פורסם

אין מקום שלא יקבלו אותך עם 4, הקטע הוא שאם תשתדל תוכל להביא ציון גבוה ב-5 ולקבל הרבה נקודות בונוס.

בנוסף, החומר שלומדים ב-5 יח"ל הוא בסיסי מאוד לחומר של אוניברסיטה (מה אתה מתכנן ללמוד?)

פורסם
  • מחבר

מישהו אמר לי שאם ב-4 יחידות אני יקבל 12.5 נקודות יותר מב-5 אז שווה לי לרדת ל4 .

זה נכון?

פורסם

יש מקצועות באונ' שבהם תתבקש לציונים גבוהים ב 5 יח"ל ויכול להיות ש 4 יח"ל לא יספיקו. זה תלוי בציון הפסיכומטרי שלך, בשאר הבגרויות שלך וכמובן בביקוש לאותו מקצוע.

אם תעשה מכינה אחרי הצבא אז תוכל באותה הזדמנות לשפר ל 5 יח"ל. בנתיים תוכל לרדת ל 4 ותנסה להוציא ציון גבוה.

בהצלחה!

פורסם

מבחינת ציון כביכול כן. אבל הרמה של 5 יח"ל והחומר חשוב.

אלא אם כן אתה הולך להיכשל או לקבל ציון ממש נמוך ב-5 יח"ל תישאר שם.

אם אתה לא מסוגל, תחשוב מה זה אומר עליך, הרמה באקדמיה גבוהה בהרבה.

אני עשיתי 4 יח"ל בגלל עצלנות. הוצאתי פסיכומטרי גבוהה ואני לומד הנדסת מחשבים באוניברסיטה.

פורסם

אתה עושה את שאלון 005 או 006?

פורסם
  • מחבר

שאלון 005 זה בכיתה י"א?

אני בכיתה י"א..

פורסם

עדיף 90+ ב-4 יחידות מאשר 70~ ב-5.

פורסם

^לא בהכרח. תלוי עד כמה זה משפיע על הממוצע הכללי, איך החלוקה של הציונים מבחינת השאלונים, כמה הוא יביא פסיכומטרי

ומה הוא רוצה ללמוד בכלל.

פורסם

עדיף להיות זנב לאריות מראש לשועלים.

אל תרד! תילחם! אתה צריך להתאמץ יותר ותקבל 100... זה לא חומר מסובך תאמין לי

וחוץ מזה עם 5 יחידות תקבל זימונים ליחידות הכי שוות בצבא ולא ליחידות של בוגרי אורט..

פורסם

בתור תלמיד בי"ב, אני יכול להגיד לך ששנה שעברה (י"א) הייתי ב-5 יחידות עם ציונים די נמוכים (בסביבות ה60). בפסח החלטתי לעבור ל-4, ואני לא מצטער על זה. החיים נעשו הרבה יותר פשוטים, ואחרי שחצי שנה הייתי ב-5 יחידות החומר של 003, 005 וחלק גדול מאוד מ 004 הוא ממש בדיחה. למעשה, עד לפני חודש בערך, לא למדתי שום דבר חדש. המורה "לימד" מה שלמדתי ב 5 יחידות בחצי שנה בי"א. אם אתה מרגיש שזה ממש מכביד עליך, לדעתי תעבור.

פורסם

תסלח לי, אבל בתור תלמיד י"ב אין לך יותר מדי מושג.

פורסם

עדיף להיות זנב לאריות מראש לשועלים.

אל תרד! תילחם! אתה צריך להתאמץ יותר ותקבל 100... זה לא חומר מסובך תאמין לי

וחוץ מזה עם 5 יחידות תקבל זימונים ליחידות הכי שוות בצבא ולא ליחידות של בוגרי אורט..

אני יכול לדמיין מספר מאוד מועט של מקרים בהם זה איכשהו יכול להשפיע על התפקידים שאליהם הוא יוכל להגיע בצבא.

קרביים או עורפיים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים