עבור לתוכן

מחשב לקיבצי אקסל גדולים/מסדי נתונים ועוד (2500k VS 1055T)| תקציב גמיש

Featured Replies

פורסם

אהלן,

נשרף לי המחשב בחדר העבודה בבית ואני מחפש פיתרון חילופי (יש עוד מחשבים בבית, אבל זה מחשב נוח יחסית ובמיקום "אסטרטגי" בבית).

אני הבנתי שיש בעיה עם הלוחות של המעבד 2500K ושיהיה פיתרון רק בסוף מרץ/אפריל. ארצה לציין שאני גר בארה"ב ואין בכלל לוחות של P/H67 למכירה, גם אם אני ממש ארצה להשיג ולהחליף בעתיד.

לכן, אני חושב ללכת על ה 1055T, אם כי אני מרגיש ממש "פרייאר".

המחיר של 2500K כרגע בארה"ב הוא $179 לעומת ה 1055T ששווה ערך לאותו המחיר. אני יודע שהביצועים של ה 2500K טובים בעשרות אחוזים והטכנולוגיה גם יותר מתקדמת, מצד שני אני צריך כרגע מחשב ולחכות עוד חודש וחצי - חודשיים נשמע דיי הרבה אבל אולי נסתדר לבנתיים.

השאלות:

1. האם כדאי לחכות? (אני מניח שהמחיר של 2500K גם ירד עם הזמן ואולי גם המחיר של 2600K)

2. האם כדאי לרכוש את ה 1055T למרות שהוא באותו המחיר והוא יחסית "נחות"?

3. יש פתרונות/המלצות לדגמים אחרים? (משחק במשחקים כמה פעמים בשנה, לא גיימר מטורף אבל בהחלט יש לי את הטייטלים שאני אוהב אך לא יותר מכך. אני לעיתים מריץ קיבצי אקסל מאוד גדולים ולכן חשוב לי מעבד חזק. מדי פעם אני זקוק לפתוח קיבצי SQL של כמה מאות MB. יש לי ספק כוח (650W CORSAIR וכ.מ 460GTX וזיכרון 8GB שכנראה יגדל ל 16GB כי האקסל פשוט גומר על המחשב).

תודה.

פורסם

1. מה הכוונה ב"נשרף"? אולי מדובר במשהו שהוא בר-תיקון.

2. מעבדי ה-SB לא מציגים ביצועים טובים בעשרות אחוזים, הכל תלוי שימוש. בכל מקרה מעבד כמו ה-Phenom IIx6 לא בדיוק משתלם לשימושים שלך ויהיה לך משתלם יותר לרכוש Phenom IIx4 (למרות שגם אין מניעה לקנות Phenom IIx6 אם ההפרש הכספי לא גדול, פשוט הבדל ביניהם לא תראה כל כך בשימושים שלך שרובם יותר מבוססי תדר).

3. אני הייתי מנסה קודם לרדת לשורש הבעיה של המערכת הנוכחית, לתקן אם אפשר ולהמתין ליציאת מעבדי ה-Bulldozer של AMD ו/או להגעת הלוחות התקינים של Intel.

4. ערוך בבקשה את הכותרת כך שהיא תהיה עניינית על-פי חוקי הפורום. לדוגמה, "1055T או 2500K למטרות אקסל, SQL ומשחקים)".

פורסם
  • מחבר

1. מה הכוונה ב"נשרף"? אולי מדובר במשהו שהוא בר-תיקון.

2. מעבדי ה-SB לא מציגים ביצועים טובים בעשרות אחוזים, הכל תלוי שימוש. בכל מקרה מעבד כמו ה-Phenom IIx6 לא בדיוק משתלם לשימושים שלך ויהיה לך משתלם יותר לרכוש Phenom IIx4 (למרות שגם אין מניעה לקנות Phenom IIx6 אם ההפרש הכספי לא גדול, פשוט הבדל ביניהם לא תראה כל כך בשימושים שלך שרובם יותר מבוססי תדר).

3. אני הייתי מנסה קודם לרדת לשורש הבעיה של המערכת הנוכחית, לתקן אם אפשר ולהמתין ליציאת מעבדי ה-Bulldozer של AMD ו/או להגעת הלוחות התקינים של Intel.

4. ערוך בבקשה את הכותרת כך שהיא תהיה עניינית על-פי חוקי הפורום. לדוגמה, "1055T או 2500K למטרות אקסל, SQL ומשחקים)".

1. המעבד מת, יש לי חלקים חילופיים תמיד בבית (אני "משדרג" את המחשב כל שנה-שנתיים) והמעבד לא עובד בוודאות.

2. לפי הבנאצ'מרקים (ראיתי 3) רואים הבדלים בחלק מהדברים מעשרות אחוזים.

3. אין פה מה לתקן.

4. שיניתי.

פורסם

1. אם ראית מבחני ביצועים סינטתיים אתה די יכול להתעלם מהם. שנית צריך לבדוק מה משמעות הפרש הביצועים בפועל. אם מדובר בשניות בודדות לביצוע פעולה לדוגמה, האם זה חיוני עבורך? ככלל, מעבדי SB מציגים היום בחתך רוחב את הביצועים הטובים ביותר, אבל אותה תוספת ביצועים היא מאוד תלויית שימוש, לא נכון להגיד שבאופן גורף הם מציגים עשרות אחוזים של שיפור, ובשימושים שלך אני מאוד בספק עד כמה תראה תוספת ביצועים (מצד שני אני לא יודע מה המערכת הנוכחית שממנה אתה משדרג).

2. אם אתה בטוח שהחומרה תקולה אז אין פה יותר מדי ברירות. הראשונה היא להמתין עוד מספר שבועות עד שיתחילו (בתקווה) להגיע הלוחות התקינים למעבדי SB. והשנייה היא לקנות פלטפורמת AMD. אין פה כל כך באמצע מכיוון שאתה אומר שאין בכלל לוחות אם זמינים למעבדי SB ומצד שני דור המעבדים החדש של AMD עדיין לא הושק.

אם העניין סובל דיחוי, אני חושב שבאופן אישי הייתי ממתין, או קונה מערכת זולה זמנית, מה שמוביל אותי לנקודה הבאה. אם אתה גם ככה נוהג לשדרג מערכת כל שנה-שנתיים, הייתי קונה עכשיו מערכת AMD זולה-בינונית מבוססת Athlon IIx4 או Phenom IIx4 (ה-Athlon IIx4 הרבה יותר משתלם ועם קצת OC אתה גם מפצה על הפרש התדר ביניהם בקלות) ובעתיד משדרג לפלטפורמת Ivy Bridge או Bulldozer/Zambezi/Llano של AMD.

עריכה: אפשרות שלישית ששכחתי לציין היא שאפשר לקנות מעבד כמו ה-Core i5-7xx. צריך לבדוק מחירים, פה בארץ מחירי הדור הקודם של Intel קרובים מאוד למחירם של מעבדי SB ובמקרה כזה, אלא אם כן אין ברירה, הם לא בדיוק קנייה משתלמת.

פורסם

מחירי ה-7xx בארה"ב שווים למחירי SB. אם אתה כן בוחר בתושבת P55 דע לך שעדיף באותה מידה להמתין מספר שבועות עד שתחודש אספקת SB.

שנית, עדיין ניתן להשיג לוחות P/H67, איביי היא אחת האפשרויות, וכמו כן יש מספר חנויות קטנות המוכרות את הלוחות הללו.

מהם התוכנות בהם אתה משתמש? במידה ואתה אכן משדרג בעוד שנה - שנתיים, ותוכנות אינם תובעניות, AMD היא בהחלט אופציה שצריך לקחת ברצינות.

במידה ויש Microcenter קרוב אלייך, יש כרגע מבצע של קנה כל מעבד AMD וקבל לוח-אם חינם (יש אפשרות לשדרג ללוח-אם איכותי יותר ב-10$). אופצייה ששוה לבדוק.

פורסם
  • מחבר

מחירי ה-7xx בארה"ב שווים למחירי SB. אם אתה כן בוחר בתושבת P55 דע לך שעדיף באותה מידה להמתין מספר שבועות עד שתחודש אספקת SB.

שנית, עדיין ניתן להשיג לוחות P/H67, איביי היא אחת האפשרויות, וכמו כן יש מספר חנויות קטנות המוכרות את הלוחות הללו.

מהם התוכנות בהם אתה משתמש? במידה ואתה אכן משדרג בעוד שנה - שנתיים, ותוכנות אינם תובעניות, AMD היא בהחלט אופציה שצריך לקחת ברצינות.

במידה ויש Microcenter קרוב אלייך, יש כרגע מבצע של קנה כל מעבד AMD וקבל לוח-אם חינם (יש אפשרות לשדרג ללוח-אם איכותי יותר ב-10$). אופצייה ששוה לבדוק.

אני אכן קונה מ Microcenter. הבעיה עם הבאנדלים שלהם שלרוב הלוחות אם לא משהו ואני מתכוון לעשות OC, ולא אני לא עושה סתם כדי להציג נתונים טובים בבנצ'מרקים אלא אני באמת רוצה להוציא את המיץ מה שנקרא מהמעבד.

האופציה השנייה שלי היא לקנות שם באנדל שראיתי

Intel Core i7-950 3.06GHz Boxed Processor

ו

Gigabyte GA-X58-USB3 LGA 1366 X58 ATX Intel Mother.

הבעיה רק שזה יוצא $80-90 יותר וה 2500K יותר טוב בהרבה פרמטרים מה i7 950 ככה שנראה לי שבאמת הכי טוב לחכות, אני אחבר בנתיים מחשב נייד למסך ואתפקד כמחשב "רגיל".

פורסם

האם בעומס העבודה כל הליבות עובדות?

האם התוכנות שאיתן אתה עובד יודעות לנצל את כל הליבות?

פורסם
  • מחבר

האם בעומס העבודה כל הליבות עובדות?

האם התוכנות שאיתן אתה עובד יודעות לנצל את כל הליבות?

לא בדקתי את זה אף פעם.

פורסם

זה הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק, אחרת מה הטעם בריבוי ליבות?

אם כל הליבות מנוצלות, ואם על פי הידוע לך, גם שש ליבות יהיו מנוצלות בחישובים האלה, אז ה1055T יכול להיות מעולה, משום שבאפליקציות שבאמת מנצלות את כל הליבות הפנום X6 אפילו עדיפים על ה2500K.

אני בספק רב אם כל הליבות מנוצלות ושהטעינה של קובץ SQL ענק מתבצעת במקביל.

פורסם

מה המהומה? סה"כ כמה פורטים ב SATA מועדים לכשלון מתישהו בעתיד.

או שתקנה לוח P67 / H67 עם 4~ פורטים של SATA3 או שפשוט תסתפק בכרטיס הרחבה PCI.

פורסם

הוא אומר שהם לא זמינים למכירה גם אם הוא רוצה.

עקרונית, אם אתה מסוגל, עדיף להמתין לחידוש האספקה של הלוחות לSB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים