עבור לתוכן

שאלה בנוגע לרוחב פס

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית רשת בין שני מחשבים עם מודם שהו גם ראוטר (בשני המחשבים יש לי XP PRO),והאב רגיל.

השאלה שלי היא איך מתחלק הרוחב פס ז"א מה קורה למשל שאחד המחשבים רק דלוק ולא עושה כלום ומה קורה גם שאחד המחשבים מכובה האם הרוחב פס גדל,קטן במקרים כאלו?

דרך אגב יש לי חבילה של מגה וחצי.

פורסם

כשרק מחשב אחד עובד באינטרנט (לא משנה אם השני דולק או לא דולק) המחשב היחיד שעובד מקבל את כל רוחב הפס.

רק כששני המחשבים עובדים ביחד באינטרנט, אז המהירות יורדת אצל שניהם, כי רוחב הפס שלך צריך להתחלק בין שני המחשבים.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה לך.

פורסם

ברשת מקומית שלא מוגבלת על ידי תוכנות או חומרה החלוקה של הקו היא לפי כמות הבקשות , לדוגמה אם מחשב א' מוריד 2 קבצים וכל אחד משני מקורות , ומחשב שני מוריד קובץ 1 ממקור 1 אז הראשון יקבל 4/5 מרוחב הפס והשני יקבל 1/5 ,

כנ"ל בגלישה באינטרנט , אם הדף ביקש מספר הורדות ( תמונות וטקסט ) ובמחשב השני נתבקשו מספר הורדות שונה אז שוב המחשב שביקש יותר יקבל יותר רוחב פס ,

יש לשים לב שכל מה שכתבתי הינו בהנחה שכל מקורות ההורדה זהים במהירות הגישה וההורדה מהם , ולא ( ו' בקמץ ) אז רוחב הפס שלא נוצל יתחלק שווה בשווה בין שאר ההורדות.

כעת בגלל מבנה הפס המהיר אין חשיבות להורדות כמו להעלאות של מידע, ושם יותר חשוב לדאוג שלא יהיו ממחשב אחד יותר בקשות העלאה בצורה קיצונית מהמחשב השני וכך יחסם כמעט לחלוטין המחשב השני ( לדוגמה בשימוש קיצוני וכבד בתוכנות שיתוף קבצים ובמיוחד EDONKEY והתוכנות המבוססות עליה ).

אם אתה מעוניין להגביל מידע מכל מחשב אז התוכנה שמופיע בעמוד הפורום הזה http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=11;action=display;threadid=30292 בשם Bandwidth Controller יכולה בהחלט לעזור לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים