עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי חובלים

Featured Replies

פורסם

חברים, באמת, אין פה אף משתמש סמוי של לשכת גיוס - תרימו טלפון או תצרו קשר עם חיל הים בדרכים המקובלות.

בכל אופן, כושר גופני תמיד חשוב, בטח שלקורס חובלים - אתה לא צריך להגיע משהו מטורף, אבל אין ספק שאם תגיע עם כושר טוב לפחות מהבחינה הזו יהיה לך יחסית קל. לגבי הבחור ששאל אם הוא מתאים והוא בעל קב"א 52 - אם לא השתנה משהו/תתקבל כחריג (מה שלא נראה לי) התשובה היא לא. 52 זה התאמה לקצונה - חובלים צריך 54 ומעלה או אפילו יותר

פורסם
  • מחבר

חברים, באמת, אין פה אף משתמש סמוי של לשכת גיוס - תרימו טלפון או תצרו קשר עם חיל הים בדרכים המקובלות.

בכל אופן, כושר גופני תמיד חשוב, בטח שלקורס חובלים - אתה לא צריך להגיע משהו מטורף, אבל אין ספק שאם תגיע עם כושר טוב לפחות מהבחינה הזו יהיה לך יחסית קל. לגבי הבחור ששאל אם הוא מתאים והוא בעל קב"א 52 - אם לא השתנה משהו/תתקבל כחריג (מה שלא נראה לי) התשובה היא לא. 52 זה התאמה לקצונה - חובלים צריך 54 ומעלה או אפילו יותר

לפי מה שידוע לי כרגע חוץ מתלפיות לי צריך לשום דבר קב"א מעל 54 (כן, 55 ו54 זהים לחלוטין מבחינת זימון למיונים, אבל 55 יתן פור קטן לבעלי אותו קב"א אם לא יהיה מקום לכולם..) כמובן שיש גם את הדפ"ר.

לבחור עם הקב"א 52 - אתה תקבל יום סיירות ואם אתה רוצה חובלים תסמן שם חובלים בעדיפות גבוהה ובטוח תקבל (זה נחשב להכי נחות ביום סיירות וכמעט אף אחד לא רוצה את זה)

פורסם

להגיד שאני מתמצא מאד אני לא יכול, אבל על בסיס אחיה של ארוסתי שכבר איזה 10 חודשים בקורס, אני יודע להגיד ש:

- קשה שם פיזית מאד, הרבה כושר לא הרבה מנוחה.

- היציאות הן באמת קצרות שושים ובדרך כלל כל פעם הם סוגרים 3 - 4 שבועות, כשהם יוצאים אחרי שבועיים זה פינוק.

- גם החומר הלימודי שם לא קל.

- רמת הניפוי באמת ממש גבוהה, גם בשלב שבו הוא נמצא עכשיו עדיין מנפים אחרי 10 חודשים של קורס.

פורסם

Vi הגיע הזמן לשים את הצו הראשון מאחור ביחד עם כל הנתונים היבשים.

הקורס שאתה מדבר עליו הוא אחד מ-2 הקורסים האיכותיים של הצבא (טיס) - שם תידרש להמון מוטיבציה, בגרות ויכולות פיקוד.

בגיבוש (ממה שאני זוכר, עשיתי אותו לפני 5 שנים) מחפשים את האנשים שגם תחת לחץ יצליחו לחשוב בהיגיון ולסחוף אחריהם את הרוב.

המסלול מאוד קשה, יציאות סוגרים 28 וחוזרים המון מקוצרות (חזרה במוצ"ש ולא בראשון בבוקר).

בשביל להגיע מוכן לדבר כזה צריך המון בגרות ומוטיבציה.

שיהייה לך בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש חיים קלים בצבא, אני מחפש מסגרת לעצמי כי אני יודע שאני בן אדם שצריך ויכול לעמוד בה, ואני לא חושב שיש משהו יותר טוב מהצבא בשבילי.

פורסם

אחלה, אז תנסה.

בכל אופן לגבי קב"א - שוב, כעיקרון קב"א מינימלי לקורס קצינים (גם של הג'ובניקים) הוא 52, אז אני לא רואה מצב שזה גם מה שמספיק לקורס שהוא אחד משני היוקרתיים ביותר בצה"ל

פורסם
  • מחבר

לפי ההגיון, גיבוש חובלים דרך יום סיירות הוא אפשרי והמינימום ליום סיירות הוא 52 קב"א לכן אני חושב שדרך יום סיירות כן אפשר עם 52, מאותר צדדי אולי רק 54+

פורסם

לא יודע, אמרתי את מה שאמרתי מתוך הגיון (שלי לפחות). בפועל יכול להיות שיחפשו את אלו עם הקב"א הגבוה, ויכול להיות מצד שני שגם הרבה 56ים יציגו ביצועים גרועים

פורסם

אין כזה הבדל מחינת 52,54 בקטע הזה

גם סיירת מטכ"ל זה 54+ אבל בפועל הרבה מתקבלים לשמה גם עם קב"א 52.. (אני מכיר 2)

פורסם
  • מחבר

אין כזה הבדל מחינת 52,54 בקטע הזה

גם סיירת מטכ"ל זה 54+ אבל בפועל הרבה מתקבלים לשמה גם עם קב"א 52.. (אני מכיר 2)

מאיפה אתה מביא את זה?

סיירת מטכ"ל מקבלים רק מיום סיירות ויום סיירות זה 52+

אחרי שאתה ביום סיירות לא אכפת להם מהקב"א.

פורסם

כמה תיקונים קלים. הקורס הוא אכן יוקרתי. אורכו שנתיים וקצת שהיום גם עושים תואר BA באונב' חיפה (תואר לא איכותי,שלא בדומה יחסית לקורס טיס),ומקבלים סג"מ בסוף (בניגוד לסגן). היציאות מחורבנות כמו טיס בערך,והקורס קשה ותובעני (אמנם רובו לא פיסי,אך מצריך יכולת חשיבה ומנהיגות)

ישנם 3 מגמות,שיט מכונות ואלק'. בשיט בתור תפקיד ראשון תהיה קצין מח' בסטי"ל כנראה. לאחר מכן אפשר להתקדם לתפקיד בדבורה או בצוללות למצטיינים.

אותו כנ"ל במכונות,רק שפה יש צורך באנשים עם זיקה טכנית פרקטית יותר,ואתה תהיה על סטי"ל או ספינות בסדר גודל דומה (גם צוללות). לסיום אחראי אלק' ול"א גם נמצא על הספינות הגדולות ואחראי על הציוד המתוחכם שיש בסטי"ל. מבחינת הקורס כמו שאמרו קורס מאוד איכותי ויפה. מי שאוהב ים ואתגר שיבושם,אני בהחלט חושב שמי שלא אוהב ים צריך להדיר את רגליו משם,אומנם לא חייבים להיות גולש או בצופי ים מגיל 6 אבל זיקה מינימלית לים צריך.

דרכים להגיע לחובלים:

1)יום סיירות להיות בקבוצת האיכות הפחות טובה יחסית ולקבל גיבוש

2)ליפול מגיבושים אחרים (ע"ע עץ גיבושים צבאי ואיך נופלים לאן באתרים באינטרנט) ולקבל גיבוש

3)לבקש יום מיונים,לעשות כמה מבחנים בתל השומר ואם אתה עובר לקבל גיבוש

הגיבוש יחסית לא קל,ואורך 5 ימים. המועדים הם ספטמבר יולי ופבואר אם אינני טועה,חשוב שתקבל זימון לפני הגיוס כדי למנוע אי נעימות.

בהצלחה.

פורסם

מאיפה אתה מביא את זה?

סיירת מטכ"ל מקבלים רק מיום סיירות ויום סיירות זה 52+

אחרי שאתה ביום סיירות לא אכפת להם מהקב"א.

סיירת מטכ"ל הנתונים הם קב"א 54+

למרות שבתכלס כמו שרשמתי זה לא ככה.. הם לא ייפסלו מישהו שיש לו קב"א 52..

"הקבלה ליחידה מצריכה נתונים גבוהים, קב"א גבוה של 54 ומעלה."

פורסם
  • מחבר

כמה תיקונים קלים. הקורס הוא אכן יוקרתי. אורכו שנתיים וקצת שהיום גם עושים תואר BA באונב' חיפה (תואר לא איכותי,שלא בדומה יחסית לקורס טיס),ומקבלים סג"מ בסוף (בניגוד לסגן). היציאות מחורבנות כמו טיס בערך,והקורס קשה ותובעני (אמנם רובו לא פיסי,אך מצריך יכולת חשיבה ומנהיגות)

ישנם 3 מגמות,שיט מכונות ואלק'. בשיט בתור תפקיד ראשון תהיה קצין מח' בסטי"ל כנראה. לאחר מכן אפשר להתקדם לתפקיד בדבורה או בצוללות למצטיינים.

אותו כנ"ל במכונות,רק שפה יש צורך באנשים עם זיקה טכנית פרקטית יותר,ואתה תהיה על סטי"ל או ספינות בסדר גודל דומה (גם צוללות). לסיום אחראי אלק' ול"א גם נמצא על הספינות הגדולות ואחראי על הציוד המתוחכם שיש בסטי"ל. מבחינת הקורס כמו שאמרו קורס מאוד איכותי ויפה. מי שאוהב ים ואתגר שיבושם,אני בהחלט חושב שמי שלא אוהב ים צריך להדיר את רגליו משם,אומנם לא חייבים להיות גולש או בצופי ים מגיל 6 אבל זיקה מינימלית לים צריך.

דרכים להגיע לחובלים:

1)יום סיירות להיות בקבוצת האיכות הפחות טובה יחסית ולקבל גיבוש

2)ליפול מגיבושים אחרים (ע"ע עץ גיבושים צבאי ואיך נופלים לאן באתרים באינטרנט) ולקבל גיבוש

3)לבקש יום מיונים,לעשות כמה מבחנים בתל השומר ואם אתה עובר לקבל גיבוש

הגיבוש יחסית לא קל,ואורך 5 ימים. המועדים הם ספטמבר יולי ופבואר אם אינני טועה,חשוב שתקבל זימון לפני הגיוס כדי למנוע אי נעימות.

בהצלחה.

על המגמות השונות וכו' קראתי (כל מי שיש בויקיפדיה ובאתרי מידע הצבאיים)

ויש עוד דרך ודרכה אני ינסה להגיע גם, שהיא גדנ"ע חובלים שאליו כבר נרשמתי ואני מחכה שיחזרו אלי.

כמובן שאני גם ינסה דרך מאותר צדדי בגלל שאני לא יכול לקבל יום סיירות בגלל המשקפיים(לפי מה שהבנתי..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים