עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי חובלים

Featured Replies

פורסם

אני שוקל את האפשרויות אליהם אלך בצבא, היה לי כבר צו ראשון והנתונים שלי מספיק טובים בשביל זה, מה שרציתי לשאול זה אם יש כאן מישהו שהוא בחובלים/היה בחובלים, אם הוא יכול לספר על זה ולהבליט חסרונות ויתרונות זה יהיה מצוין.

עוד דבר שראיתי אחרי קריאה קצת באינטרנט זה שכמעט אין מעונינים, למה זה? הבנתי שהקורס הוא מאוד יוקרתי, תואר ראשון, קצונה וכל זה בגיל 20.

בעקרון לשמוע ממישהו ששם יהיה הכי טוב, האתר של חיל הים לא כל כך אוביקטיבי ורציתי לדעת גם את החסרונות.

תודה מראש

פורסם

יש לזה חרא של יציאות. אתה רואה בית בערך פעם בחודש (תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם
  • מחבר

במהלך הקורס או השירות? או בשניהם?

פורסם

בשניהם (שוב, תקנו אותי אם אני טועה). זה מה שחיפוש קצרצר העלה לי.

פורסם
  • מחבר

חוץ מזה יש עוד חסרונות?

פורסם

קורס איכותי מאוד, יוקרתי ושירות מענין בצורה בלתי רגילה.

איך תצא וכמה ממש לא שאלה שעומדת על הפרק למי שחושב על יחידות כאלו, זה כמו שתתקבל לשלדג/669/13 וכו' ותברר קודם איך היציאות..

דבר נוסף שחשוב שתפנים שאתה יכול להיות בכמה סוגי כלים בחייל ולא תמיד שואלים אותך העדפות, מה שכן את המצטיינים מייעדים ליחידות העילית בחיל הים, צוללות נניח.

קורס קשה מאוד אבל מאוד מאתגר ואיכותי.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני ראיתי את המגמות ואני דווקא מעדיף להיות על סטי"ל או דבורה כשייט (למרות שלא אתנגד לאף תפקיד אחר)

צוללת - אני לא קלסטרופובי או משהו אבל זה נשמע לי קצת מלחיץ.

יציאות לא מעניניות אותי ממש ;D

פורסם

אל תעלב אבל להגיד שיציאות לא ממש מעניינות אותך לפני הגיוס זה מאוד נחמד, בפועל גם לוחמים בסיירות למניהם כבר לחוצי בית אחרי 14 יום בבסיס ושלא נדבר על יותר. בכל אופן במהלך רוב הקורס מדובר על יציאות פעם בחודש (סגירת 28), לגבי השירות - אני בטוח שזה תלוי במליון ואחד דברים אבל פרה פרה - לעבור את הקורס זה לא קל, אחרי שתעבור ותסגור על הזמן 28 - היציאות כנראה יהיו אותו דבר או רק ילכו וישתפרו.

למה אין הרבה מתעניינים? קורס קשה מאוד ומבחר יחסית גדול של יחידות מובחרות אחרות להתקבל אליהם (מהמעטים יחסית שמבחינת נתונים אישיים יכולים בכלל) - יש טייס, יש שייטרת 13/ 669 ושאר דברים

פורסם
  • מחבר

אל תעלב אבל להגיד שיציאות לא ממש מעניינות אותך לפני הגיוס זה מאוד נחמד, בפועל גם לוחמים בסיירות למניהם כבר לחוצי בית אחרי 14 יום בבסיס ושלא נדבר על יותר. בכל אופן במהלך רוב הקורס מדובר על יציאות פעם בחודש (סגירת 28), לגבי השירות - אני בטוח שזה תלוי במליון ואחד דברים אבל פרה פרה - לעבור את הקורס זה לא קל, אחרי שתעבור ותסגור על הזמן 28 - היציאות כנראה יהיו אותו דבר או רק ילכו וישתפרו.

למה אין הרבה מתעניינים? קורס קשה מאוד ומבחר יחסית גדול של יחידות מובחרות אחרות להתקבל אליהם (מהמעטים יחסית שמבחינת נתונים אישיים יכולים בכלל) - יש טייס, יש שייטרת 13/ 669 ושאר דברים

לגבי נתונים - מה הדרישות?

יש לי פרופיל 97 עם סעיף ליקוי ראיה קל קב"א 54 ודפ"ר 60 זה מספיק?

בגלל סעיף הראיה (אני עם משקפיים 1.75 ו2) אני לא אקבל יום סיירות לכן אני מנסה ללכת לגדנ"ע חובלים ו/או להיות מאותר צדדי לחובלים (ללא יום סיירות)

יש לי מוטיבציה ורצון להשקיע, ואני מאמין בעצמי, זה שאין הרבה ביקוש לתפקיד רק מקל עלי..

פורסם

זה ממש לא מקל עלייך, לא כזו בעיה להתקבל לגיבוש ואפילו לא לקורס - אבל רמת הניפוי שם מטורפות כמו כל יחידת עילית.

בכל מקרה, אין לי מושג מה הדרישות, תתקשר ללשכת גיוס, דבר שם עם הגברת הנחמדה שתענה לך תגיד לה את הדברים הללו ותתחיל לעשות בירורים

פורסם

סוגרים 28 יום?? לא הגזמתה?? :S

יש לך אחלה נתונים אתה יכול להגיע לשמה..

יש לך 3 דרכים

1. תרשם (שאתה עוד ביא'.. אתה יכול לעשות את זה רק בחופש בין יא' ל-יב'.. אם לא אין אפשרות אחרת..) לגדנ"ע חובלים

http://www.ateenk.co.il/lapam/navy/site7.html

2. ללכת ליום סיירות ודרך שמה לקבל גיבוש חובלים

3. לחפור להם בטלפון\פקסים ויש מצב שגם תקבל זימון..

לא כזה בעיה להשיג לשמה זימון.. הבעיה זה יותר להתקבל לקורס ובכלל לעבור אותו..

פורסם

האמת שממש לא הגזמתי. חבר של אחותי כבר כ-4 חודשים בקורס והוא יצא בדיוק 4 פעמים. לא מדובר בעונשים כאלו ואחרים - זה היציאות ואמרו להם את זה פחות או ויתר על ההתחלה - יציאה כל 28 יום (כמובן שמדובר על שוש ולא חמשוש)

פורסם

יאפ, הוא לא הגזים.

פורסם

אני מאד רוצה ללכת גם לקורס חובלים וגם לי יש פרופיל 97, קבא 52 ודפר 70 (זה מתאים?)

אני רק רוצה לדעת אם במהלך הקורס כושר פיזי זה דבר שנחשב במבחנים? או שאת הכושר בונים במהלך השירות?

פורסם
  • מחבר

אני התקשרתי היום לחיל הים והגעתי לשלוחה של החובלים ביקשתי שהיא תרשום אותי, נתתי לה כל מיני פרטים שהיא ביקשה והיא אמרה שיחזרו אלי, מדובר על הגדנ"ע, ככה זה אמור להיות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים