עבור לתוכן

מקצוע לעתיד - טכנאי PC או מתכנת ?

Featured Replies

פורסם

עוד שנה אני מסיים את התיכון ואני בשיקולים קשים לגבי המקצוע לעתיד -

המגמות שלי הן מחשבים וביולוגיה , 4 יחידות מתמטיקה ו5 אנגלית , ולא אני לא בוחר בתחום המחשבים רק בגלל שהמקצועות שלי ממוצעים או בגלל שאני לא מספיק חכם (אני אמנם אידיוט בכל הקשור ללשון וספרות , אבל הסיבה היחידה שאני יושב ב4 יחידות מתמטיקה ומגמת ביולוגיה היא בגלל שאני עצלן ואני שונא לשנן דברים , יש לי חשיבה מתמטית לא רעה בכלל ) .

אחרי ההקדמה והצגת הרקע הזו אני רואה לעצמי שני מסלולים - כטכנאי PC או כמתכנת .

יש לי כמה שאלות ואני זקוק לתשובה מאנשים בעלי נסיון בתחום :

אני סבור שאי אפשר להתקדם הרבה כטכנאי PC , ולבחור בדרך הזו זה בעצם לקבע את עצמי לתפקיד מסויים לכל החיים שלי , אז כמה זמן המקצוע ישרוד ? האם התחרות על מקומות עבודה קשה יותר בהשוואה למתכנת ? מהי המשכורת שטכנאי PC ? ואני לא מחפש סטטיסטיקות שאני לא יודע מי הכין , אני מחפש אנשים תכלס שיהוו דוגמה אישית מהשטח.

שאלה דומה לתחום התכנות - עד כמה רחוק אפשר להגיע כמתכנת ? מהי המשכורת ?

עד כמה חשוב שיהיו לי קשרים ? (בשני המקרים)

עד כמה קשה מסלול הלמידה של מתכנת ? אני יודע שהשכלה גבוהה זה לא כמו תיכון , וגם אם עכשיו אני לא מתכונן למבחנים ומוציא 90+ אני לא אצליח בלימודים גבוהים בלי ללמוד ולהתכונן , אני יודע שאני אצטרך לשנות את ההרגלים שלי , הבעיה היא החששות , שאולי אני לא אצליח , כתשובה לשאלה זו אני אשמח לראות תגובות של אנשים שהייתה להם אותה גישה ללימודים בתיכון ואז הם ניסו לשנות אותה כשהגיעו לאוניברסיטה - הצלחתם בלימודים ? עד כמה קשה היה ?

יש אפשרות למצוא עבודה שמשלבת את שני התחומים ? משהו שאפשרי שאדם ממוצע ימצא ללא קשרים

במידה ויש - מה עדיף להתחיל ללמוד ומה להשלים אחר כך ?

חובה 5 יחידות מתמטיקה בשביל ללמוד תכנות ? יש צורך לעבור עכשיו ל5 יחידות ? או שכדאי להשלים אחר כך על חשבון הצבא ?

איזה מסלולים יש בצבא בתחום התכנות ?

כיצד לבחור תחום בתכנות ? איזה תחומים יש בכללי ?

האם יש צורך לעשות קפיצה למגמת פיזיקה או\ו מדעי ההנדסה (המגמה שמשלבת אלקטרוניקה פיזיקה ביולוגיה וכימיה ) ?

בהתייחס לידע אישי ולא לדרישות קבלה , עד כמה חשובים המקצועות האלה ללמידה של תכנות ?

ללמוד על חשבון הצבא או לא ?

פה יש לי כמה שיקולים :

*יש לי רצון עז לשרת כקרבי , אבל אלרגיה לאבק והפיתוי בכך שהמדינה תשלם על הלימודים שלי אם אני אלמד במסגרת הצבא מקשים עלי לקבל החלטה

*ללמוד על חשבון הצבא זה להתחיל את הלימודים בגיל צעיר , עד כמה זה יקשה עלי ?

כמה זמן נמשכים הלימודים כמתכנת וכמה כטכנאי PC ? מה המחירים אם אני אחליט לא ללמוד במסגרת צבא ?

כיצד יראה השירות שלי בצבא לאחר סיום הלימודים ?

אני אודה מעומק ליבי למי שיענה על שאלותיי :hi:

פורסם

קודם כל אם אתה תוכל להיות לוחם, הרווחנו.

אני אישית חושב שעדיף לעשות צבא קודם, להתבגר ולחשוב בדיוק מה באמת רוצים.

שני התחומים שונים מאוד זה מזה. אתה יודע במה מדובר? תחפש קצת מידע על המקצועות הללו.

טכנאי PC לא צריך יותר מתעודה (גם לא כ"כ) קצת חוש טכני ומעט ניסיון. מתכנת צריך הרבה מעבר: חשיבה אלגוריתמית, ראש מתימטי

עבודת צוות, חלוקה למשימות ועוד. מיותר לציין שצריך היום תואר בכדי לעבוד כמתכנת ולהתקדם, מה שדורש לימודים קשים של 3 שנים.

טכנאי PC כשמו הוא, טכנאי. כשכיר אני לא מאמין שאפשר להגיע ל-10K בחודש, התחום מאוד פרוץ וכל ילד שהשתחרר מהצבא יכול לעשות

כל מה שבעל ניסיון עצום יכול, הפערים בניסיון מאוד מצומצמים. בשוק הפרטי כמובן שהשמיים הם הגבול.

קשרים זה תמיד טוב, בכל מקום, בכל תחום.

כמתכנת אפשר להגיע גבוה, חמש ספרות כשהראשונה לא בהכרח 1 :silly:

כעיקרון אין דרישה ממשית ל-5 יח"ל מתמטיקה, אבל מעריכים שמי שלא עשה 5 יח"ל יהיה לו קשה יותר (מבחינת למה הוא לא עשה 5?)

פורסם
  • מחבר

קודם כל אם אתה תוכל להיות לוחם, הרווחנו.

אני אישית חושב שעדיף לעשות צבא קודם, להתבגר ולחשוב בדיוק מה באמת רוצים.

שני התחומים שונים מאוד זה מזה. אתה יודע במה מדובר? תחפש קצת מידע על המקצועות הללו.

טכנאי PC לא צריך יותר מתעודה (גם לא כ"כ) קצת חוש טכני ומעט ניסיון. מתכנת צריך הרבה מעבר: חשיבה אלגוריתמית, ראש מתימטי

עבודת צוות, חלוקה למשימות ועוד. מיותר לציין שצריך היום תואר בכדי לעבוד כמתכנת ולהתקדם, מה שדורש לימודים קשים של 3 שנים.

טכנאי PC כשמו הוא, טכנאי. כשכיר אני לא מאמין שאפשר להגיע ל-10K בחודש, התחום מאוד פרוץ וכל ילד שהשתחרר מהצבא יכול לעשות

כל מה שבעל ניסיון עצום יכול, הפערים בניסיון מאוד מצומצמים. בשוק הפרטי כמובן שהשמיים הם הגבול.

קשרים זה תמיד טוב, בכל מקום, בכל תחום.

כמתכנת אפשר להגיע גבוה, חמש ספרות כשהראשונה לא בהכרח 1 :silly:

כעיקרון אין דרישה ממשית ל-5 יח"ל מתמטיקה, אבל מעריכים שמי שלא עשה 5 יח"ל יהיה לו קשה יותר (מבחינת למה הוא לא עשה 5?)

תודה רבה לך על התשובות !

חבר טוב מאוד של אבא שלי הוא טכנאי ויוצא לי להפגש איתו המון , אני רואה ומדבר איתו לפחות 3~4 פעמים בשבוע , ככה שאפשר לומר שאת חייו של טכנאי PC אני מכיר .

אני שוקל להיות טכנאי PC ברצינות כי אני מניח שהאהבה שלי לחומרה גבוהה יותר מהאהבה לתוכנה .

מתכנתים אני לא מכיר ולכן אני אשמח אם מישהו יחלוק איתי פה קצת מהניסיון שלו כמתכנת =D

אם תוכל להפנות אותי למקום בו אפשר למצוא מידע מעמיק יותר על מתכנתים , או לפחות מילות חיפוש לגוגל - יעזור לי מאוד !

לגבי ה5 יחידות - כמו שאמרתי אני עצלן , והתחלתי לשנות את הרגלי הלמידה שלי רק עכשיו בי"א , הבעיה שלי לעבור ל5 יחידות או לקחת מגמה נוספת היא בעיקר בעיה בירוקרטית , מאוד מאוד קשה לשכנע את בית הספר שאני מוכן לעשות שינוי , בקושי הצלחתי לעבור לביולוגיה מכלכלה (חשבתי שכלכלה זה מקצוע כיפי ושימושי :kopfpatsch: )

פורסם

טכנאי PC זה משכורת של 5 אלף, אין לאן השתדרג מזה חוץ מלפתוח חנות או למצוא עבודה בקשרים במקום גדול

ההשכלה של טכנאי PC זה כמה חודשים למידה וזהו

מתכנת- תלוי איזה סוג, עם תואר ונסיון אפשר לקבל גם 20 אלף, אם אתה מדבר על קורס אז מאוד תלוי באיזה תחום ולאן תגיע, וכמובן במשכורות התחלתיות של פחות מ10 .

אם אתה מתכוון לעשות תואר, אז זה 3-4 שנים והרבה הרבה מתמטיקה ברמה גבוהה מהתיכון, ורצוי 5 יחידות

אם אתה עושה קורס, אז אין באמת צורך במתמטיקה גבוהה

אתה יכול גם ללכת לכיוונים כמו טכנאי רשתות, בקרת איכות וכו', ז"א קורסים שאין להם תואר אקדמאי שיהיה תחרות בשבילך, אבל יש לו יותר פוטנציאל להתקדם

פורסם

עזוב שטויות.

לך תלמד הדברת מזיקים.

הם ישרדו את כולנו...

פורסם
  • מחבר

Gil28

תודה רבה לך על העזרה !

אני כבר רואה על מה יתבזבזו שעתיים של ספרות ושעת לשון מחר =]

שוקו

קודם כל תודה רבה על התשובות !

אפשר קצת פרוט לגבי לאן אפשר להשתדרג כטכנאי רשתות ובקרת איכות ? וקצת פרוט לגבי המקצועות עצמם ?

לגבי תכנות - לעשות קורס לא היה בתוכנית שלי כי הבנתי שזה ממש ממש לא רצוי , האם בזמן ה3-4 שנות לימוד לתואר אני אוכל לעסוק בתחום המחשבים או שהעבודה שלי בתקופה הזו תהיה שליח של דומינוס ?

לגבי קורס רשמת " וכמובן במשכורות התחלתיות של פחות מ10" אני מניח שזה נכון גם לגבי תואר , אחרת אני אהיה מופתע מאוד מאוד =0

Art Tatum

אני בהחלט אשקול את זה

פורסם

בקשר לאתרים

http://www.hosts.co.il/forums

תרשם יש בפורום הזה הרבה מתכנתים.. (וגם טכנאים) תשאל שמה גם

טכנאי לא מאמין שהוא יכול לעשות יותר מידי כסף.. היום כל אחד מכיר איזה חבר\שכן\דוד שיודע לסדר דברים

מצד שני מתכנתים יכולים להגיע לסכומים מאוד מאוד גבוהים..

אם אתה מתעניין ללכת לאן שהוא בצבא תברר על גאמ"א.. תתקשר ללשכת גיוס תשאל אם אתה אמור לקבל לשמה זימונים

פורסם

אח של חבר שלי התחיל עם משכורת של 16,000 ש"ח מיד עם סיום התואר (מדעי המחשב בעברית).

פורסם

דבר ראשון אתה צריך להיסגר על עצמך מה אתה רוצה, תואר זה מאוד מאוד שונה מקורס (ותחשוב שיותר משנה תוקדש להרבה הרבה מתמטיקה והוכחות)

בקשר לקורסים, אני לא מכיר כ"כ את התחום, הנה דוג' לקורסים

http://www.ness-college.co.il/college/he/course/_courseDetails.htm?cId=681

http://www.ness-college.co.il/college/he/course/_courseDetails.htm?cId=604

מבחינת תפקידים, אלו תפקידים שחברות יותר גדולות צריכות, וברור ששם יש לך יותר סיכוי מאשר בחנות המחשבים בתור טכנאי PC

אם תבחר תואר- אם תהיה טוב, אז משכורת התחלתית במקצוע זה מעל 10K

עבודה- אפשר להיות שליח פיצה, יש הרבה אנשים שמושכים קצת את התואר ואז עובדים במשרת סטודנט באחת החברות במקצוע במשכורת מכובדת

פורסם

אתה חושב רק על 2 מקצועות בקשת הרבה יותר רחבה של מקצועות.

כתבת: "ברצינות כי אני מניח שהאהבה שלי לחומרה גבוהה יותר מהאהבה לתוכנה " זאת אומרת שאתה אוהב את שני התחומים .

אז למה לקחת 2 תחומים רחוקים כלכך אחד מהשני כמו טכנאי pc ומתכנת .

מה עם סיסטם ברשתות(לא מחייב ברשתות ) ששם יש כלכך הרבה שילובים של גם תכנות (ברמה נמוכה שלא צריך תואר ) וגם חומרה ורשתות ותקשורת ברמה גבוהה הרבה יותר מטכנאי pc ובמקום להתעסק רק עם pc אתה מתעסק עם שרתים עדיף פיצות :screwy:.

השכר הוא יחסית לא רע את האחד לפני ב5 ספרות יהיה לך ואפשרות להמשיך להתפתח גם תהיה לך.

לדעתי לך לקרבי זו חוויה אחרת תתבגר קצת תתעצב תעשה טיול תתעצב שוב תחזור לארץ תקבל את הכאפה של החזרה לישראל תתעצב שוב ואז תחליט(כל זאת במקרה ולא הכנסת שימפנזה להריון ולא נולדו לך חמישה סנאים ).

בינתיים אני לא זוכר האם כתבת אבל אין לכם 5 יחידות מחשבים או משהו דומה לפחות שתחוש מעט את התחום.

פורסם
  • מחבר

Texture

תודה !

Gil28 && שוקו

הפתעם אותי לטובה , אני חשבתי שמשכורת ראשונית של מתכנת היא בסביבות ה4~5 אלף

שוקו && iceflame25

לגבי מתמטיקה והתנסות בתחום התכנות -

כמו שציינתי אני במגמת מחשבים, לומד ג'אווה ואסמבלר , ואני נהנה מכל רגע !

אני אוהב לשבור את הראש בחשיבה ומציאת פתרונות

תודה לכולם על הקישורים , לצערי עד עכשיו יצא לי לעבור עליהם ברפרוף בלבד כי היה לי יום מטורף , אבל אני סבור שכשאני אחזור אחרי האימון היום יהיה לי זמן להתעמק בהם !

פורסם

מתכנת בוגר אוניברסיטה בהצטיינות או בעל ניסיון קודם (שאותו צבר בלימודים או בצבא) יכול להרוויח משכורת מאוד יפה כבר עם סיום לימודיו.

יש גם אנשים במקצועות טכניים מסוימים שגם בלי תואר מרוויחים המון כסף.

יש גם אנשים בלי טיפת השכלה או כישרון שאבא שלהם סידר אותם בחברת חשמל מיד אחרי הצבא במשכורת התחלתית של 10-12 + תנאים חלומיים + משכורות 13 ו-14.

אבל לא הכל דבש בחיים ויש גם מתכנתים שמרוויחים 5-6 בחודש. זה מאוד תלוי בהכשרה, בניסיון ובכישורים שלך, זה גם תלוי באישיות שלך - אני מכיר כמה אנשי מחשבים שמוכשרים כמו שדים ולא מגיעים לחצי מפוטנציאל ההשתכרות שלהם בגלל אישיות דפוקה.

בנוסף - ימי הבועה חלפו עברו זה מכבר, משכורות של 20 ויותר שמורות היום למתכנתים בכירים ומנוסים יחסית, למקצועות נישה (שזה עניין של אופנה וקשה לחזות מראש) ולתפקידים ניהוליים (ראשי צוותים ומעלה).

אם אתה אוהב לעסוק במחשבים ורואה את העתיד שלך במקצוע הזה - לך עליו. תעזוב הבטחות על משכורות מפוצצות אלא פשוט תבחר בתחום שאתה אוהב ומוצלח בו (גם הכסף בסוף יגיע).

בנוסף צפויות לך עכשיו 3 שנים מאוד משמעותיות ואולי עוד 1-2 שנתיים של חיפוש עצמי לאחר מכן, לך תדע מה תחליט עד אז - אני התחלתי את הצבא במחשבה שאחרי השחרור אלמד הנדסה ובאמצע השירות הצבאי עשיתי פנייה מאוד חדה לכיוון שונה לחלוטין.

לפני זה תדאג לבגרות מושלמת (בשביל לשמור את כל האופציות האקדמיות פתוחות) ותשמור על עצמך בצבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים