עבור לתוכן

ftp ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

המטרה היא לסנכרן דו-כיוונית באופן אוטו' קבצים בין נייח לנייד, ושהגישה לקבצים תהיה מוגנת ע"י סיסמא. הבנתי ש-FTP זו הדרך הכי טובה לעשות זאת.

כיצד אני מבצע את השיתוף בפועל? (לסנכרון אדאג אח"כ)

תודה.

פורסם

FTP היא לא האופציה אופטימלית לסנכרון אוטומטי. SYNCTOY נשמעת כמו אופציה טובה יותר.

http://en.wikipedia.org/wiki/SyncToy

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני מבין, עדיין יש צורך בשיתוף התקייה המיועדת לסנכרון ברשת. אני לא מעוניין שלמחשבים אחרים ברשת תהיה גישה (בוודאי שלא כתיבה) לתיקייה הספציפית הזו...

פורסם

לא רק שFTP הוא פרוטוקול לא מאובטח בעצמו (הכל עובר ב clear text) הוא גם לא תומך באימות מעבר לשרת FTP עצמו.

איזה רמת אבטחה נדרת בין המחשבים האלו והאם הם נמצאים באותו סגמנט רשת?

פורסם
  • מחבר

שני המחשבים בתוך הרשת הביתית - אינני רוצה שתהיה גישה מבחוץ.

אני סה"כ לא מעוניין שלמחשבים אחרים ברשת הביתית תהיה גישה למידע. אין שום צורך באבטחה רצינית כלשהי...

פורסם

אם ככה אין מה להצפין בתקשורת.

במידה וכל מה שדרשו לך זה לסנכרן קבצים, ניתן לעשות את זה עם Filezilla בFTP כך שגם לא יהי צורך לחשוף את החומר בSMB/CIFS ורק לעביר בFTP כמו שהוא.

פורסם
  • מחבר

תודה.

מה אני צריך להתקין ב-filezilla - קליינט או סרבר? (או באחד המחשבים קליינט ובשני סרבר?)

פורסם
  • מחבר

בינתיים התקנתי את ה-server - איך אני מגדיר שתהיה גישה רק מהרשת הפנימית ולא מהאינטרנט?

תודה.

פורסם

אין לך מה להגדיר. אם לא הפנת פורט של FTP מהנתב למחשב אז אין דרך להגיע אליו.

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה (בתקווה) - בחרתי את התיקיה המשותפת, ואכן ניתן לגשת אליה. איך אני מגדיר סנכרון אוטומטי בין הקבצים והתיקיות שבתוכה?

פורסם
  • מחבר

התוכנה syncback אינה תומכת בעברית בשמות הקבצים. האם יש תוכנה חינמית אחרת?

המון תודה.

לא משנה, הגרסא המלאה תומכת...

פורסם

אני מחזיר אותך ל-SYNCTOY החינמית של מיקרוסופט שהזכרתי בתחילת השרשור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים