עבור לתוכן

מעוניין לקנות מחשב חדש כולל מסך של 21 או 22 אינץ' בתקציב כולל של בערך 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

עם כרטיס high end? קשה לי להאמין שכן.

לך תדע מה יקרה בשנים הקרובות,יתכן שכל המשחקים כבר יעבדו עם 4 ליבות ורובם כבר עם 8.

להגיד לך שהוא יוכל לשדרג לכרטיס high end עוד 2-3 שנים ולא יהיה לו צוואר בקבוק אחרי 4-5 שנים (זמן סביר בו השידרוג יהיה בתוקף)? אני לא מאמין שאתה יכול להגיד את זה.

פורסם

כשאמרתי בעתיד לא התכוונתי בעוד עשור. אני מניח שהוא ישדרג עוד שנתיים וגם אז המעבד יחשב לא רע בשביל משחקים. הרי אחרי הכל, כרטיס המסך הוא הרכיב המרכזי שמשפיע על הביצועים במשחקים ברזולוציות גבוהות, המעבד הוא משני יותר.

פורסם

כשאמרתי בעתיד לא התכוונתי בעוד עשור. אני מניח שהוא ישדרג עוד שנתיים וגם אז המעבד יחשב לא רע בשביל משחקים. הרי אחרי הכל, כרטיס המסך הוא הרכיב המרכזי שמשפיע על הביצועים במשחקים ברזולוציות גבוהות, המעבד הוא משני יותר.

קודם כל,קשה להאמין שעם 6950 הוא ישדרג תוך שנתיים (אלא עם הוא ממש מטורף ביצועים).

שנית,עם הוא ישדרג עוד שנתיים מה יקרה אחרי 3-4 שנים על תשכח שגם המשחקים משתנים-יתכן שהכרטיס יהיה high end,אבל כל המשחקים ינצלו כבר 4 ליבות במלואם (והשוק יתחיל לעבור ל8 ליבות) והארכיקטורה תהיה הרבה יותר טובה,יתכן שהמעבד הזה יהיה כבר חלש ויהווה הגבלה.

פורסם

מה יקרה עוד 3~4 שנים? מי שקנה את ה-Q6600 לפני 3 שנים צריך לשדרג? ממש לא.

למה שתיהיה בעיה עם מעבד מרובע ליבות בתדר גבוה שעוד אפשר להמהיר בקלות?

אתה באמת חושב שאם האטלון X4 יהווה בעית שידרוג רצינית לכרטיס מסך עוד 4 שנים אז הפאנום יהיה כזה רחוק ממנו?

פורסם

מה יקרה עוד 3~4 שנים? מי שקנה את ה-Q6600 לפני 3 שנים צריך לשדרג? ממש לא.

למה שתיהיה בעיה עם מעבד מרובע ליבות בתדר גבוה שעוד אפשר להמהיר בקלות?

אתה באמת חושב שאם האטלון X4 יהווה בעית שידרוג רצינית לכרטיס מסך עוד 4 שנים אז הפאנום יהיה כזה רחוק ממנו?

אני מניח שתוכנות (ומשחקים) ידעו להשתמש יותר טוב בזיכרון הL3,כמו שאר הפונקציות המגניבות של מעבדים חדשים שתוכנות לא יודעות להשתמש בהם... (בדגש על ריבוי-ליבות).

עוד פעם,דיברתי על הX3-שם עוד 3-4 שנים יתכן שמשחקים ישתמשו הרבה יותר ב4 ליבות שכבר הופך לסטנדרט,ואז שלוש ליבות יכול להגביל (עוד פעם,בהנחה שהוא לא מתכנן לפתוח את הליבה הרביעית).

אם כך-מדוע ממליצים לרוב פה על 2500K יחד עם כרטיסי high end? אם אני לא טועה,אתה זה שתיקנת אותי והסברת לי ש2500 יכול להיות בחירה טובה כשמדובר במחשב high end למשחקים.

בקשר להערה האחרונה שלך-אני מניח שמי שקונה מחשב חדש ומתכנן שדרוג כ"מ (כמו כל קונה מחשב נבון) לא ישמח שאחרי כמה שנים יהיה לו צוואר בקבוק אפילו קטן-נכון?

אז אני מניח שמי שקונה מחשב גיימינג עם כרטיס מסך high end ירצה להחליף כ"מ בעתיד,בשביל הביצועים-ולכן חשוב לדאוג לו שלא יהיה לו צווארי-בקבוק.

אשמח לתשובות,אתה המומחה :xyxthumbs:.

פורסם

כל הנסיבות שציינת שיכולות לקרות בעתיד - אין מנוס מהם. הטכנולוגיה מתקדמת בכל זמן נתון, אנחנו לא יכולים לחזות את העתיד ולהתכונן מראש. משום כך ובהתאם לזאת, אנחנו מפוקסים על ההווה ועל איזו מערכת תניב הכי הרבה ביצועים במשחקים בדגש על יחס עלות\תועלת, וזוהי כמובן מערכת מבוססת אטלון משולש\מרובע.

אם כך-מדוע ממליצים לרוב פה על 2500K יחד עם כרטיסי high end? אם אני לא טועה,אתה זה שתיקנת אותי והסברת לי ש2500 יכול להיות בחירה טובה כשמדובר במחשב high end למשחקים.

אם התקציב מאפשר ויש עודף מזומן בכיס, למה לא? אבל אם זה בא על חשבון כרטיס המסך (E.G.: CI5 2500 + GTS450 for hardcore gaming on FHD), זה יהיה נורא טיפשי.

אני מניח שמי שקונה מחשב חדש ומתכנן שדרוג כ"מ (כמו כל קונה מחשב נבון) לא ישמח שאחרי כמה שנים יהיה לו צוואר בקבוק אפילו קטן-נכון?

שוב אני אומר, אין מנוס מזה. אתה לא באמת חושב שמערכת בתקציב סביר+ באמת תסחוב אחרי מספר שנים, נכון? בטח שלא במקרה שמצרפים לה טכנולוגיה חדשה ומתקדמת יותר of what she's able to work with. אין ברירה אלא לחדש ולשדרג את המערכת שלנו כל תקופה מסוימת to keep up with הטכנולוגיה שלא מפסיקה להתקדם. אז נכון שכרטיסי מסך מזדקנים מהר יותר ממעבדים, אבל הנה, לאלה עם מעבדי S775 נורמליים מלפני 3-4 שנים (כדוגמאת הQxxxים והE האחרונים) אין סיבה להתלונן על צוואר בקבוק, הם עדיין עובדים יופי טופי עם משחקים, מי יודע מתי הם יצטרכו לשדרג?

פורסם

בקשר להערה על ה2500-אם ה955 לא מהווה צוואר בקבוק,למה "סתם" להשקיע במעבד?

פורסם

בדיוק מהסיבה שהזכרתי מקודם:

אם התקציב מאפשר ויש עודף מזומן בכיס, למה לא? אבל אם זה בא על חשבון כרטיס המסך (E.G.: CI5 2500 + GTS450 for hardcore gaming on FHD), זה יהיה נורא טיפשי.

ה6950 הוא הכרטיס הכי חזק שעוד נחשב למשתלם לרכישה והוא כלול כבר במפרט. ככל שעולים במחיר של כרטיס המסך מעל ל6950, יחס הביצועים לשקל יורד ברמה לא משתלמת. אם נשאר מקום בתקציב, למה לא להשקיע במעבד שיחזיק קצת יותר זמן מה640?

פורסם

בדיוק מהסיבה שהזכרתי מקודם:

ה6950 הוא הכרטיס הכי חזק שעוד נחשב למשתלם לרכישה והוא כלול כבר במפרט. ככל שעולים במחיר של כרטיס המסך מעל ל6950, יחס הביצועים לשקל יורד ברמה לא משתלמת. אם נשאר מקום בתקציב, למה לא להשקיע במעבד שיחזיק קצת יותר זמן מה640?

טוב הבנתי בסה"כ את הרעיון,תודה על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים