עבור לתוכן

סנסור תקוע במעבד חדש - מה עושים?

Featured Replies

פורסם

קניתי היום מKSP את המעבד PENTIUM E5700.. כן, אני יודע לא הכי משוכלל.. ועם קירור פריזר 13 חמוד כזה

בתכלס זה הסנסור הכללי של המעבד, לא של הליבות:

wgs4sm.jpg

גם הלוח אם רואה את זה ככה.

מזל בכלל שאפשרי להגיע לביוס ולהוריד את הצליל אזהרה והכיבוי, אם לא המחשב לא היה עולה בכלל!!

ואין מצב שזה נכון כי הליבות נעות בין 35 (שזה המינימום שהסנסור מציג) לבין 39 מעלות מקסימום במאמץ

ולמרות שלא משנה לי אם זה עובד טוב או לא. יש דרך לתקן את זה?

הביוס מעודכם אם תהיתם.

פורסם

1. אני מניח שלא, אבל האם ניסית לבצע OC כלשהו? אני היית מתחיל מאיפוס BIOS בשלב הראשון (טעינת הגדרות אופטימליות או בעזרת המגשר-ג'אמפר).

2. תבדוק טמפ' גם עם RealTemp, אולם מכיוון שאתה אומר שהמחשב מתריע על חום יתר של המעבד בשלב ה-POST, ואם לאחר איפוס ה-BIOS המצב לא השתנה, הייתי פותח את המארז ובודק שגוף הקירור מותקן כמו שצריך, ואפילו מפרק ומרענן משחה תרמית. אם אתה לא יודע איך, מומלץ שתיגש לחנות שבה הותקן המעבד ותבקש מהם לבדוק את העניין.

פורסם

3. מה דגם הלוח שלך?

פורסם
  • מחבר

1. אני מניח שלא, אבל האם ניסית לבצע OC כלשהו? אני היית מתחיל מאיפוס BIOS בשלב הראשון (טעינת הגדרות אופטימליות או בעזרת המגשר-ג'אמפר).

2. תבדוק טמפ' גם עם RealTemp, אולם מכיוון שאתה אומר שהמחשב מתריע על חום יתר של המעבד בשלב ה-POST, ואם לאחר איפוס ה-BIOS המצב לא השתנה, הייתי פותח את המארז ובודק שגוף הקירור מותקן כמו שצריך, ואפילו מפרק ומרענן משחה תרמית. אם אתה לא יודע איך, מומלץ שתיגש לחנות שבה הותקן המעבד ותבקש מהם לבדוק את העניין.

1. עוד לא עשיתי OC. איפסתי עוד לפני שהכנסתי את המעבד והקירור..

2. RealTemp כמו HWMonitor מראה טמפרטורה שלא עוברת את ה40 מעלות

והגוף קירור מתוקן כמו שצריך!! יש שם גם MX4 על המעבד

אני דיי בטוח שזה סנסור תקוע..

3. מה דגם הלוח שלך?

Abit IP35-E - שתומך במעבד הזה ב100%
פורסם

1. BIOS יש לאפס לאחר שהמעבד כבר מותקן, לא יזיק לנסות (אם עדיין לא עשית זאת).

2. לפי אתר היצרן המעבד לא נתמך. אמנם מעבדים בעלי מפרטים דומים נתמכים, אך לא מצויינת תמיכה באף אחד מהדגמים הממותגים כ-Pentium Dual Core שיצאו לאחר 2008 שהוא המועד האחרון שבו עודכנה הרשימה (מן הסתם כי Abit נסגרה זמן קצר לאחר מכן). אז תיאורטית המעבד צריך לעבוד עם גרסת ה-BIOS המתאימה, בפועל ייתכן שהוא לא נתמך.

הייתי אומר שכדאי לנסות לבדוק את המעבד בלוח אחר שתומך בו בוודאות לשם בדיקה אם אכן מדובר בבעיית תמיכה או במעבד/לוח תקול.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לאפס ביוס עוד פעם גם אחריי..

אני לא יודע בקשר לרשימה הזאת אבל יש את השורה הזאת:

Support Intel® Core™ 2 Extreme/Quad/Duo & Pentium® Dual Core Processors

בכל מקרה, עובדה שהמעבד עובד על הלוח.

בגלל שהעדכון האחרון היה הרבה לפני שסדרת המעבדים הזאת יצאה אז כנראה הלוח לא יודע לפרש נכון את הסנסור.

תודה לכולם ^^

פורסם

Pentium Dual Core, Core 2 Duo, Core 2 Quad וכו' הן רק סדרות מיתוג. לדוגמה Pentium Dual Core הייתה סדרת מעבדים כפולי ליבה שהתפרשה על פני כמה תת-ארכיטקטורות. אני אפילו חושב שלתקופה כלשהי היא נזנחה לטובת המיתוג הבלעדי Core 2 Duo ואז שוב Intel חזרה להשתמש בה בסדרות ה-E5xxx ו-E6xxx (אבל פה אני לא לגמרי בטוח בקשר לקו הזמן). מה שאני מנסה להגיד זה שהשורה שהדגשת לא מעידה בהכרח על תמיכה בכל סדרת המעבדים שמותגו כ-Pentium Dual Core.

זה שהמערכת עוברת POST עם המעבד עדיין לא מבטיח שום דבר. יש הרבה מקרים שבהם מעבד שלא נתמך רשמית (אך דומה בארכיטקטורה למעבדים נתמכים) על-ידי לוח מסוים עובר בו POST, לפעמים זה ממש עובד, לפעמים עובד עם בעיות קלות/קשות של יציבות ולפעמים פשוט יש בעיות כגון מעבד שלא מעלה מכפלה במאמץ ולכן לא עובד בתדר מרבי, שלמעשה מונעת עבודה עם המערכת. למרבה הצער כנראה שזה המקרה אצלך.

אם יש לך אפשרות, אם כי אני יודע שזה לא כל כך פשוט, בכל זאת הייתי מנסה לבדוק את המעבד בלוח שתומך בו בוודאות רק כדי לאשר את החשד.

פורסם

בכל מקרה, עובדה שהמעבד עובד על הלוח.

בגלל שהעדכון האחרון היה הרבה לפני שסדרת המעבדים הזאת יצאה אז כנראה הלוח לא יודע לפרש נכון את הסנסור.

תודה לכולם ^^

או במילים אחרות, כמו ששי אמר, המעבד הזה לא נתמך רשמית בלוח שצוין.

פורסם
  • מחבר

אני מחליף עם חבר לוח אם, הוא מביא לי אחד של ASUS שמתעדכן ויש לו תמיכה ב10000% (הוא מודע לבעייה יש לו מעבד שכן מתאים ללוח שלי)

ראיתי באתר של ASUS בדף פרטים של הלוח ברשימה את E5700 הזה..

וכן שמתי לב לכל מיני בעיות יציבות מחוץ לתדר המקורי (OC). ככה שזה לא ממש נתמך.

לא ידעתי בכלל שABIT נסגרו, ובגלל זה לא מביאים עדכונים xD

אז שוב תודה לכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים