עבור לתוכן

אפיק מעבר להנדסה שנה א' במכללת ספיר

Featured Replies

פורסם

שלום כולם!

לאחרונה התלבטתי קשות באיזה מסלול לימודים לבחור, אחרי שעשיתי את הפסיכומטרי, ובשקלול עם הבגרויות לא הגעתי לסכם ההנדסה שאני צריך בן גוריון, החלטתי לבחור בין לימודים במכללת אפקה או לעשות את אפיק המעבר במכללת ספיר לשנה א' להנדסה, ומשם, אם עומדים בממוצע של 78 (הנדסת מכונות) עוברים לבן גוריון ( חמסה חמסה חמסה).

אז החלטתי ללכת על מכללת ספיר, מכמה סיבות, חלקם שקשורות ללימודים וחלקם לא.

רציתי לשמוע מחברה שנמצאים כאן, שאולי עשו את הדרך הזו, בהצלחה או לא, ולקבל המלצות מה לעשות\לא לעשות, איך המכללה בכללי? המחלקה בפרט? באיזה מעונות לבחור? ( שדרות או קיבוץ, אני כרגע נוטה לכיוון אחד הקיבוצים ).

האם אפיק המעבר מתאים לאחד שהיה תלמיד ממוצע פלוס (עם עזרה של מורים פרטיים) בתיכון, מתאים לו? או שאין אינדיקציה ברורה ביניהם...

האם ממוצע של 78 הוא אפשרי עם הקורסים שיש בשנה הראשונה (שאומרים שהם בין הקשים) ?

אני יודע שחלק מהשאלות שלי הם מאד סובייקטיביות, אבל עדיין, אם משהו עבר את זה, ויוכל לתת קצת מידע או הדרכה, זה יהיה מעולה! :xyxthumbs:

דור.

פורסם
  • מחבר

מישהו משהו ?

פורסם

איני מכיר מקרוב את אפיקי המעבר הללו או את מכללת ספיר, אך אני מניח שאינך מקבל תגובות ענייניות כי גם ככה מדובר בתת קבוצה קטנה למדי.

באופן כללי אני יכול להעיד כי שנה א' באקדמיה משולה לקפיצה למים העמוקים בטרם למדת לשחות. רמת המתמטיקה והפיזיקה גבוהה עשרות מונים מכפי שהיית רגיל בתיכון, ועל אף שלאחר שנה א' מבינים שהשד לא נורא כל כך, לוקח זמן להתרגל ולהתאקלם.

ממוצע 78 הוא לא בשמיים, אבל זה גם לא הולך ברגל. ברוב המקרים להערכתי שיפור בגרויות\פסיכומטרי הוא קל יותר, וחשוב שתשקול גם את הפרמטר הזה.

הייתי ממליץ לך לבדוק טוב יותר את תנאי המעבר. האם הדבר תלוי גם בכמות מועדי ב' שתיגש אליהם (לשיפור), ו\או בקורסים חוזרים, במידה ולא תגיע לרף בניסיון הראשון.

כמו כן, האם ממוצע 78 מהווה רף אבסולוטי או שמדובר בסף מינימלי כאשר כמות הזכאים למעבר תהיה יחסית (אחוזון מסויים).

פורסם
  • מחבר

הייתי ממליץ לך לבדוק טוב יותר את תנאי המעבר. האם הדבר תלוי גם בכמות מועדי ב' שתיגש אליהם (לשיפור), ו\או בקורסים חוזרים, במידה ולא תגיע לרף בניסיון הראשון.

כמו כן, האם ממוצע 78 מהווה רף אבסולוטי או שמדובר בסף מינימלי כאשר כמות הזכאים למעבר תהיה יחסית (אחוזון מסויים).

תנאי המעבר הם עמידה בממוצע הציונים השנתי, כולל מועדי ב', למי מה שידוע לי מפרטים שקיבלתי מהמכללה, המעבר אינו תלוי בכמות מועדי ב' שאני ניגש אליהם, אך צריך

לעבור את כל הקורסים בשנה א'.

פורסם

כמה קיבלת בכמותי בפסיכומטרי? כמה קיבלת במת' ובפיזיקה?

פורסם
  • מחבר

פסיכומטרי 633

כמותי 131

מתמטיקה 5 יחל 76

פיזיקה ללא

פורסם

אז אל תקח את זה כמובן מאליו שתוציא ציונים גבוהים.

(בלי להעליב כמובן. הציונים שלי בבגרות\פסיכו' דומים)

אם יש לך נכונות לחרוש בשביל להוציא ממוצע טוב, וזה חשוב לך, לך על זה.

אם לא, תלך לאפקה וזהו.

פורסם
  • מחבר

כמובן שיש נכונות לחרוש. זה הראש שאני יבוא איתו ללימודים.

פורסם

אוקיי...

אז אם חשוב לך ללמוד בבאר שבע, מה רע בלנסות בעצם?

במקרה הכי גרוע, אם זה לא ילך, תוכל להמשיך ללמוד באפקה, לדוגמה, בלי יותר מדי בעיות. מקסימום תצטרך להשלים קורסים בודדים. לא סוף העולם.

פורסם
  • מחבר

נכון, זה בעצם מה שאני מתכנן אם (חמסה חמסה חמסה) לא ילך שנה א'

פורסם

אני מכיר כמה אנשים שהתקבלו ללימודים בב"ש מספיר או אחווה ,לא זוכר מאיפה בדיוק .

אבל בשביל להתקבל זה ממש לא קל .

וקח גם בחשבון שאין התחייבות של ב"ש לקבל כל אחד בעל ממוצע כזה או אחר וזה תלוי רק במקומות הפנויים באותה שנה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים