עבור לתוכן

עצות לסטודנט אבוד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על הייעוץ.

למי ששאל על המסלול של הנדסת מחשבים, מצורף קישור לרשימת הקורסים http://webee.technion.ac.il/uploads/file/2010-2011/Computer_Eng_track_Pink_.pdf . זה תואר משותף לפקולטות של חשמל ומחשבים. הלינק מתייחס לחשמל. מי שעושה את התואר הנ"ל בפקולטה של מדעי המחשב עושה את אותם קורסים בדיוק, אבל שם ממליצים על סדר שונה (אאל"ט הם עושים פיזיקה 1מ סמסטר אחרי חדו"א 1ת', ולא באותו הסמסטר כמו בחשמל למשל).

לגבי היועצת - די התביישתי (בכל זאת, לא הייתי במצב כזה בעבר), אבל הלכתי אליה. היא עוד שניה הייתה עושה ממני סמרטוט ומנגבת איתי את הרצפה (בשלב מסויים היא גם איימה עליי באלימות אם אני אזכיר בחדר שלה את המילה "תיכון" :)).

אז הבנתי שאני צריך לבנות לעצמי לוח זמנים טוב יותר, ולשמור על המוראל.

לגבי ממוצע ההצלחות - שמתי לב שהקביעות פה חלוקות. באמת יעיפו אותי בגלל זה, או שרק יכניסו אותי לפיקוח על מנת שאקח מערכת לא עמוסה?

עריכה: DarK MinD, עיינתי בלינקים שצירפת. האתר השני (SH) מרתק.

פורסם

סליחה קצת לא הייתי ברור, על ההתחלה לא מעיפים ולא כלום אני התכוונתי לכך שמעיפים עם זה באופן רצוף.

כמו שאמרו בהתחלה כשאתה במצב לא תקין אתה מקבל זימון לועדה ושם בהתאם למצב שלך פחות או יותר קובעים לך מה לעשות, אם זה פעם ראשונה אומרים לך שאתה צריך לשפר ציונים וכו', אם אתה לא מצליח הם למעשה קובעים לך יעדים לעמוד בהם ואילו מקצועות אתה חייב לעשות.

למצב שלך אם באמת תסיים את הסמסטר במצב לא-תקין אתה תקבל זימון לוועדה ושם בטח יגידו לך שאתה צריך להשתפר או שאתה עף ויציבו לך רף כלשהו ויבקשו התחייבות מצידך לשיפור.

בקיצור, קיבלת בעיטה בתחת, תתחיל לעבוד ותתייחס ברצינות להכל ואתה תהיה סבבה. שוב, בהצלחה :)

פורסם

לא יעיפו אותך, אבל זה יקשה עליך בהמשך כי יכריחו אותך לקחת קורסים מסוימים וימנעו ממך לקחת אחרים עד שתצא ממצב לא תקין.

פורסם

אם הממוצע שלך תקין, לא יעיפו אותך, לא ב3 סמסטרים הראשונים בטוח

פורסם

סמסטר א' הוא הקשה ביותר כי צריך גם להתרגל לאורך החיים האוניברסיטאי, להבין איך מתאים לך אישית ללמוד, ואיך להתמודד עם המתח.

לי אישית סמסטר א' היה קשה מאד, ושאר התואר היה הרבה יותר קל. בשנה א' השקעתי הרבה מאד זמן בלימוד וזה מאד השתלם בהמשך הלימודים.

מאד ברור שמה שחשוב זה לא הציונים ולעבור את המבחנים, אלא להעמיק, לספוג את הידע, אחרת מאד מאד קשה בקורסי ההמשך.

קודם כל, טוב שתפסת את עצמך. מקסימום תחזור על שנה א'. לא סוף העולם. אם מעכשיו תשקיע ותלמד, יהיה בסדר.

פורסם

יש לך זמן ללמוד עד מועד ב.

פורסם

וואו. אני בדיוק במצב שלך.

אני לומד לתואר ראשון בהנדסת מחשבים באוניברסיטה העברית, יום ראשון מתחיל את סמסטר ב'.

גם אני כל השנה הלכתי להרצאות ותרגולים, הגשתי עבודות אבל לא למדתי יותר מדי, אפשר לומר שאני די עצלן.

גם אני רגיל מהתיכון ללמוד חצי שעה לפני המבחן ולזכור את החומר עד היום, וזו הבעייה, רק לזכור. היום צריך להבין.

הבנתי שאני חייב ללמוד עם חברים באוניברסיטה, ככה אין בזבוזי זמן, אין טלויזיה, מיטה, HWZONE.

אני כנראה נכשלתי במת"פ, לא ניגשתי למכניקה קלאסית, 55 בדיסקרטית, ציון לא רע באינטרו ומחר אלגברה לינארית.

אמרתי טוב, למועדי ב' נלמד כמו שצריך, נקום מוקדם בבוקר אבל מה לעשות שמועדי ב' הם תוך כדי סמסטר ב'.

גם אני די חושש שלא אצליח לעבור את כל המבחנים, אבל מקווה לטוב ;D

שיהיה לנו בהצלחה!

פורסם

היי!!! אתה לא רק לא לבד, אתה לא אבוד!!!

הכל עניין של רצון, אתה צריך לקבל החלטה פנימית אם אתה רוצה את זה באמת. אם כן - אתה תעבור קירות. אתה תקרע את עצמך. :yelclap:[br]פורסם בתאריך: 9.02.2011 בשעה 02:32:01

היי!!! אתה לא רק לא לבד, אתה לא אבוד!!!

הכל עניין של רצון, אתה צריך לקבל החלטה פנימית אם אתה רוצה את זה באמת. אם כן - אתה תעבור קירות. אתה תקרע את עצמך. זרוק את הרגשות בצד ועבור לממצב אופרטיבי נטו. ככה גם פחות ממך מצליחים. :yelclap:

פורסם

סמסטר א' הוא הקשה ביותר כי צריך גם להתרגל לאורך החיים האוניברסיטאי, להבין איך מתאים לך אישית ללמוד, ואיך להתמודד עם המתח.

לי אישית סמסטר א' היה קשה מאד, ושאר התואר היה הרבה יותר קל. בשנה א' השקעתי הרבה מאד זמן בלימוד וזה מאד השתלם בהמשך הלימודים.

מאד ברור שמה שחשוב זה לא הציונים ולעבור את המבחנים, אלא להעמיק, לספוג את הידע, אחרת מאד מאד קשה בקורסי ההמשך.

קודם כל, טוב שתפסת את עצמך. מקסימום תחזור על שנה א'. לא סוף העולם. אם מעכשיו תשקיע ותלמד, יהיה בסדר.

האמת שסמסטר הא' הוא הקל ביותר, בדיעבד, ברגע שמתגברים על הבום.

המקצועות רק הולכים ונהיים קשים יותר

לפותח הת'רד - אתה מתכוון מסלול משולב עם החוג למדעי המחשב, כן? מעבר לכך, זה כל הקורסים שיש לכם בתואר? נראה יחסית מעט. אני מניח שאלה רק קורסי חובה? מעניין שאין לכם סיבוכיות, אבל יש צרות אחרות וחמורות יותר.

פורסם

אני חושב שזו לא רשימת קורסים מלאה. אני רק בסמסטר ראשון היה לי 31 נקודות זכות.

פורסם

שיטת הניקוד שונה מאוד ממוסד למוסד.

פורסם
  • מחבר

אלה הקורסים. אני מניח שאכן שיטת הניקוד והיקף הקורסים משתנה בין המוסדות.

לגבי הטכניון, ניתן למצוא פרטים על התארים של הפקולטות למדעי המחשב ולהנדסת חשמל פה:

מדעי המחשב: http://ug.technion.ac.il/Catalog/Catalog-2010/Catalog-Pdf/228-245%20computer.pdf

הנדסת חשמל: http://ug.technion.ac.il/Catalog/Catalog-2010/Catalog-Pdf/104-120%20electrical.pdf

תוספת עריכה: שים לב שמפורט בלינקים הנ"ל שכל תואר דורש בין 155 ל 160 נקודות. לא הבדל גדול מבחינת ההיקף.

פורסם

אני חושב שזו לא רשימת קורסים מלאה. אני רק בסמסטר ראשון היה לי 31 נקודות זכות.

בטכניון לא ניתן להרשם ליותר מ-29 נקודות בסמסטר (ואני לא מכיר אף אחד שאי פעם עשה את זה, זה כמעט בלתי אפשרי).

פורסם

אז אולי שיטת הניקוד שונה, התואר אצלינו הוא סה"כ 180 נקודות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים