עבור לתוכן

בעיה בתאורת המסך (לא נדלקת) לאחר חיבור למסך חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי לפטופ של LENOVO דגם SL500

המחשב ברשותי למעלה משנה ועבד מצויין ובאמת היה מחשב טוב

עד שיום אחד לא זוכר למה חיברתי אותו בעזרת קבל VGA למסך השולחני שלי

הכל עבד חלק פעם ראיתי בשניהם פעם העברתי רק למסך השולחני.

בכל אופן סגרתי את הנייד וניתקתי אותו מהמסך השולחני ומאז כאשר אני מדליק את הנייד

התאורה האחורית לא נדלקת. לא רק בWIN גם בBIOS ממש מתחילת ההדלקה.

כמו כן בחדר מואר ניתן כשמתאמצים לראות את מה שהמסך מציג מכאן שהוא עובד כראוי

מתוך יאוש עשיתי פירמוט למחשב והתקנתי מחדש אבל ידעתי שזה לא יעזור

מישהו נתקל במצב כזה?

האם התופעה מוכרת ?

תודה רבה

פורסם

ככל הנראה inverter (החלק שממיר את מתח הDC של המחשב למתח AC לתאורה האחורית) נדפק. אין לזה קשר לזה שחיברת למסך חיצוני - קרה במקרה.

אם המחשב באחריות, יחליפו לך. אם לא, תוכל לרכוש רק את הinverter ולהחליף בעצמך - החלק לא יקר וההחלפה די פשוטה.

מספר החלק הוא 42W7997. אפשר למצוא בEBAY:

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=42W7997&_armrs=1&_from=&_ipg=

אפשר גם להתקשר למעבדה של IBM ישראל ולקבל הצעת מחיר. לפעמים המחירים שלהם טובים, לפעמים מופקעים - אין לדעת.

קיים סיכוי קטן שהבעיה היא בנורה עצמה, ואז הסיפור מסתבך, אך הפתאומיות של העניין מטה אותי לכיוון האינוורטר. נורות פלורסנט בד"כ גוססות לאט.

פורסם
  • מחבר

ככל הנראה inverter (החלק שממיר את מתח הDC של המחשב למתח AC לתאורה האחורית) נדפק. אין לזה קשר לזה שחיברת למסך חיצוני - קרה במקרה.

אם המחשב באחריות, יחליפו לך. אם לא, תוכל לרכוש רק את הinverter ולהחליף בעצמך - החלק לא יקר וההחלפה די פשוטה.

מספר החלק הוא 42W7997. אפשר למצוא בEBAY:

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=42W7997&_armrs=1&_from=&_ipg=

אפשר גם להתקשר למעבדה של IBM ישראל ולקבל הצעת מחיר. לפעמים המחירים שלהם טובים, לפעמים מופקעים - אין לדעת.

הי תודה רבה

לא האמנתי שמישהו באמת ידע בצורה כל כך מפורטת מה זה יכול להיות

וזה גם נשמע ממש הגיוני

בקשר לאחריות היא פגה אבל למרות זאת מסרתי את המחשב בזמנו לIBM להצעת מחיר (אז זה עוד היה בחינם)

והם החזירו לי הצעת מחיר לא הגיונית של 2500 שקל בטענה שצריך להחליף את כל הלוח ובגלל שזה לוח שיש לו כרטיס מסך נפרד של NVIDIA אז זה יקר

די התאכזבתי מהשירות וביקשתי לדבר עם טכנאי הראתי לו שיש לי ידע ואני לא בור בנושא ולא היה נראה לי הגיוני שלהחליף תאורה אחורית נניח או קונקטור מסויים

יכול לעלות כל כך הרבה הרי המחשב והמסך עובדים מצויין - הטכנאי לא כל כך הקשיב לי וקשקש משהו שהם לא עושים תיקונים ולא מתעסקים בזה אלא רק מחליפים

ובגלל שזה נייד והכל מחובר ביחד אז ככה זה.

לגבי הרכיב ראיתי בקישור ששלחת שהוא סוג של כרטיס השאלה היא מה זה הרכבה

פשוטה האם צריך לפתוח את כל הנייד או שיש פתח כמו להחלפת כרטיס זיכרון ?

כמו כן אשמח לקצת פירוט לגבי החלפה של הרכיב

וגם האם עולה בדעתך דרך לוודא ב100% שאכן זו הבעיה כדי שאוכל להתקשר לIBM ולדרוש תיקון בזול בגלל ההטעיה וחוסר המקצועיות

תודה רבה לך שוב

פורסם

לעניין ההחלפה - זה תהליך יחסית פשוט (אם כי לא פשוט כמו החלפת כרטיס זכרון). יש צורך להסיר את מסגרת המסך הקדמית וזהו.

מדריך התחזוקה של המחשב מפרט את כל הצעדים:

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/migr-69929.html

חפש בPDF:

Removing and replacing an FRU --> Inverter Card

לגבי וודאות שזו הבעיה - אין וודאות של 100%. סביר מאוד שזה האינוורטר, כי זו בעיה נפוצה. תאורטית, זה יכול להיות גם הלוח (אם יש בעיה ספציפית באיזה trace שאחראי להזין מתח כניסה לאינוורטר). הדרך היחידה לדעת בוודאות היא לבדוק, והאינוורטר הוא חלק כל-כך זול ופשוט להחלפה, ששווה להתחיל ממנו.

לגבי טכנאים של IBM - לא הייתי סומך על הדיאגנוזה שלהם. בסופו של דבר המעבדה רוצה להרוויח כסף ושווה לה להחליף לך לוח אם. ייתכן שהם בדקו ובאמת הבעיה היא בלוח, ייתכן שהם פשוט חיפפו בבדיקה וייתכן גם (עד כמה שהייתי מעדיף לא להאמין בזה), שמנסים לרמות אותך ולדחוף לך לוח שהוא חלק יקר וגם העבודה של החלפתו היא יקרה.

ברגע שהמחשב לא באחריות - לדרוש מהם תיקון זול אתה לא יכול - זו מעבדה פרטית בסופו של דבר, והם לא חייבים לבצע כל עבודה שהלקוח מבקש. גם אם כן היו מסכימים להחליף אינוורטר בלבד - זה לא היה שווה לך כי המחיר שהם גובים על העבודה הוא גבוה ביותר (ייתכן שפי 2 מעלות החלק עצמו). הדבר היחיד שאתה יכול זה לבקש לרכוש מהם את החלק בלבד. סביר להניח שלא תהיה להם בעיה לספק אותו, לגבי המחיר - אני לא יודע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים