עבור לתוכן

עזרה לגבי לוחות אם של p67 ud3-ud4

Featured Replies

פורסם

השוואה בין GA-P67A-UD3 לבין

GA-P67A-UD4

http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3651,3648

ממה שהבנתי שה UD4 תומך Support for Dolby® Home Theater

וה UD3 לא..

ועוד דבר לא הבנתי אותו הוא : UD4 תומך 1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8) * The PCIEX8 slot shares bandwidth with the PCIEX16 slot. When the PCIEX8 slot is populated, the PCIEX16 slot will operate at up to x8 mode.

וה UD3 : 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)

* When the PCIEX1_2 or PCIEX1_3 slot is populated with an expansion card, the PCIEX4 slot will operate at up to x1 mode.

וה UD4 תומך : 3 x USB 2.0/1.1 headers

וה UD3 תומך : 2 x USB 2.0/1.1 headers

ועוד משהו ה UD4 תומך : 1 x USB 3.0/2.0 header

וה UD3 לא תומך

ויש עוד ה UD4 תומך : 2 x eSATA 6Gb/s ports

וה UD3 לא תומך

בבקשה תסבירו לי בדיוק מה אלה ובשביל מה הצורך שלהם והאם זה דבר חשוב או לא ושווה לשלם כסף יותר עליו ?!

יש למעלה תלינק השוואה ביניהם!

ויש יש לי עוד שאלה האם שני הלוחות האלה תומכים SATA 3 ? ומה זה ESATA?

תודה רבה

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום אחרת הדיון יינעל.

לדוגמה, אם אתה משווה בין שני דגמים ציין אותם בכותרת.

בנוסף, ציין בבקשה מהן הדרישות שלך מלוח-האם (סוג וכמות חיבורים, כמה התקני SATA יהיו מחוברים, האם חשובה תמיכה במערך מרובה כרטיסים גרפיים וכו'), והם השימושים של המערכת.

פורסם
  • מחבר

שיתמוך ב CF מרובה כרטיסי מסך כי בעתיד הלא רחוק אני מתכוון לעשות את זה.. אני קונה מחשב חדש מפרט חדש גיימינג מין הסתם חומרה חדשה שתומכת בדברים החדשים.. לגבי סאתא ממה שאני זוכר מי תומך בוא זה כונן קשיח וכונן אופטי לא עולה עוד משהו לראש.. שיתמוך סאתא 3 ..

ואני לא רוצה לקנות לוח אם יותר יקר על דברים שאני לא אשתמש בהם לכן תסביר לי בבקשה מה ההבדל ביניהם ולמי כל אחד מיועד! תודה

פורסם

1. לדעתי מערך מרובה כרטיסי מסך הוא מיותר (אלא אם כן אתה משחק ברזולוציות לא שגרתיות כמו חיבור של מספר מסכים ביחד). אפשר לקבל חווית משחק מלאה באמצעות כרטיס גרפי מתאים בודד וכשהוא כבר לא מספיק עדיף לדעתי להחליפו בכרטיס חדש עדכני ולא להוסיף עוד אחד זהה שעד אז יהיה מיושן. תחשוב אם אתה באמת זקוק למערך מרובה כרטיסים או לא (זה גם עשוי לייקר את לוח האם וגם לייקר את המערכת בעקיפין עקב הדרישות מספק הכוח).

2. לפני שאתה ממשיך בקנייה, תעיין בסטיקי שבראש הפורום פה על הבעיה שיש כרגע עם ערכות השבבים מסדרה 6 של Intel. אני ממליץ לך להמתין עם הקנייה עד שהמצב יתבהר ויגיעו לוחות תקינים.

3. שני הלוחות שציינת יהיו טובים. UD3 תומך במערך מרובה כרטיסים ברוחב פס של x8 וx4 (לכל אחד מהחריצים) מה שמוביל לפגיעה של כ-5% בהשוואה לתצורת עבודה של x8 x8. מעבר לכך אין הרבה הבדל. שניהם מציעים חיבורי SATA 6Gb/s (חיבור מיותר עד שלא יהיה לך SSD מאחד הדורות האחרונים ואלו שעתידים לצאת) ו-USB 3.0.

4.חיבור eSATA הוא כמו חיבור SATA רגיל (רק שונה פיסית) ומיועד לחיבור התקני אחסון חיצונים למחשב. גם אם הלוח לא מציע חיבור כזה באופן טבעי אפשר לקנות מתאם ולהשתמש באחד מחיבורי ה-SATA הפנימיים כחיבור eSATA. אם אתה לא נוהג להשתמש בהתקני אחסון חיצוניים החיבור הזה די מיותר עבורך, וחוץ מזה יש לך בלוחות חיבור USB 3.0 שברגע שיתחילו לצאת יותר התקני חומרה התומכים בו יחליף ברוב המקרים את חיבור ה-eSATA.

פורסם
  • מחבר

נכון אתה צודק לא כדאי שני כרטיסי מסך...

לכרטיס שהוא 6950 של ATI כמה ספק WATT צריך להיות בשביל שהוא יעבוד בצורה הכי טובה ?

ל הבנתי מה זה רוחב פס של 4X ו 8X ו 5% אתה יכול להסביר לי ? מה ההבדל ביניהם אחד 8 8 ואחד 8 4 מה זה אומר?!

SATA 6GB זה אומר SATA 3?

[br]פורסם בתאריך: 8.02.2011 בשעה 00:29:04

תגיד עוד שאלה.. כתוב בלוח בשניהם שהם תומכים מתח של זיכרון של 1.5V אני יכוללשים כרטיס שהוא 1.65V ? אולי זה שאלה טיפשית אבל אני לא יודע
פורסם

1. בקשר לשאלה על הספק תתייעץ בפורום 'כרטיסי מסך'.

2. כל רכיב במערכת מעביר נתונים (שולח ומקבל) דרך אפיק תקשורת. במקרה של כרטיס גרפי מדובר באפיק PCI-E. כמות האפיקים בלוח מוגבלת ולכן כשיש מספק צרכנים על אפיק תקשורת מסוים רוחב הפס שלו מתחלק ביניהם. לדוגמה, כשאתה מתקין שני כרטיסים גרפיים בחריצי PCI-Ex16 רוחב הפס מתחל ביניהם. יש לוחות שיאפשרו לכל אחד מהכרטיסים לעבוד ברוחב פס של x8 ואחרים יאפשר לכרטיס אחד לעבוד רק ברוחב פס של x4.

אם תקח מערך מרובה כרטיסים גרפיים שעובד ברוחב פס של x8 x8 תקבל לצורך העניין 100% ביצועים מהמערך.

אם תקח את אותו מערך מרובה כרטיסים, רק שהפעם הוא עובד ברוחב פס של x8 x4 אז תקבל כ-95% מהביצועים מהמערך.

כאן, בין היתר, יש לבדוק מה הפרש המחיר בין הלוחות והאם הוא מצדיק את אותה תוספת ביצועים.

מכיוון שגם ככה לדעתי מערך מרובה כרטיסים הוא מיותר, מהסיבות שהזכרתי, ככל הנראה שישתלם לך יותר לקנות את הלוח-אם UD3.

3. בקשר לזכרון, עבור פלטפורמת SB שאתה מתכנן לקנות, עדיף שתקנה זכרונות שעובדים במתח של 1.5V. אולם, גם אם תתקין זכרון במתח של 1.65V לא אמור לקרות כלום, יש עדויות ברשת על אנשים שעובדים ככה ללא שום בעיה, אך נדמה לי שההמלצה של Intel לגבי פלטפורמת SB היא למתח הנמוך מ-1.6V אני אבדוק את זה כדי לוודא שאני לא מטעה אותך.

פורסם
  • מחבר

אז של איזה חברה יש לה של 1.5V ?

תציע לי זוג כרטיסים

KIT של 4GB מהירות של 1600 בבקשה כי לא מצאתי

פורסם

1. אתה לא חייב זכרון בתדר 1600, אתה יכול להסתפק גם בזכרון בתדר 1333 שם קל יותר למצוא זכרונות במתח 1.5V.

2. אם אתה בכל זאת רוצה זכרון בתדר 1600 ומתח 1.5V יש את G.SKILL "XL" ואני מניח שיש גם אחרים.

בעקרון, גם אם תתקין זכרון שעובד במתח של 1.65V לא אמורה להיות בעיה, כמו כן תוכל להוריד לו את המתח לאזור ה-1.55V וייתכן מאוד שהוא עדיין יהיה יציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים