עבור לתוכן

האם כדי להוסיף 300 ש"ח ולעלות ממעבד i5 650 למעבד I7 860 ?

Featured Replies

פורסם

אני עושה עם המחשב הכול.....משחקים, גרפיקה הכול....

לוח gigabyte p55-usb3

זכרון KING 2*4 DDR3-1333

5770 POWERCOLOR

ספק 620 W ENERMAX

פורסם

לך על זה !

:xyxthumbs:

פורסם

יש לך כבר את ה-Core i5-650? או שאתה מתכוון לקנות?

אם כבר יש לך אותו, באיזה שימושים אתה מרגיש שהוא כבר לא עונה על הדרישות שלך?

פורסם
  • מחבר

יש לי את ה I5 ואני מעביר אותו למחשב אחר....תמורת 700 ש"ח......מוסיף 300 ומשדרג ל i7 860

השאלה כמה הבדל אני אראה......במשחקים, בפוטושופ......וכדומה.....ואני אוהב שהכול עובד ביחד..לפעמים זו חובה.

והאם אצטרך לעשות פירמוט למחשב ?

פורסם

ה-Core i5-6xx הוא לא מעבד משתלם במיוחד ואף פעם לא היה כזה.

אני לא חושב שיש לך צורך במעבד מסדרת i7-8xx, תוכל לקנות מעבד מסדרת i5-7xx שהוא מעבד מרובע ליבה, שאם זה מה שאתה מחפש, יהיה המעבד המשתלם ביותר, בטח בהשוואה ל-Core i7-8xx שיקר ממנו מבלי שזה בא לידי ביטוי בביצועים (שני המעבדים מבוססים על אותה ליבה) מצד אחד, ומצד שני גם משתלם יותר מה-Core i5-6xx שהוא מעבד כפול ליבה שמתומחר, לדעתי, גבוה מדי.

לא שאני חושב שה-Core i5-6xx לא מספיק לצרכים שלך, אבל אם אתה כבר מחליף, אז עדיף ל-Core i5-7xx.

כמו כן, כדי לעבוד עם יישומים במקביל חשוב יותר לדאוג שתהיה כמות מספקת של זכרון, למעבד אין ממש תפקיד פה (אלא אם כן חלק מהיישומים הפותחים מבצעים באופן קבוע איזו פעולה תובענית יחסית).

למשחקים המעבד (מדור מסוים) הרבה פחות חשוב, ועיקר החשיבות היא של הכרטיס הגרפי.

אגב, אני מבין שאתה מחליף רק מעבד ולא מוסר את כל הפלטפורמה הקיימת שלך ומחליף אותה. נכון?

פורסם
  • מחבר

זו ההצעה פשוט.......אז כנראה שאזרום עם ה 860......אני אצטרך לפרמט את המחשב?

וכמה אחוזים בביצועים?

פורסם

בהנחה שמדובר בחלונות 7, כמעט בטוח שלא תצתרך פירמוט,

גג, תצתרך לבצע התקנת תיקון, וגם זה בספק.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

וכן הפלטפורמה נשארת.......למה ? בכמה באחוזים אראה את השיפור????

פורסם

כנראה שלא,

ורק תיקון אחד ברשותך למינוח:

Format זה משהו מאוד מסוים שמשום מה נוטים לבלבל אותו עם התקנת מערכת הפעלה מחדש שהיא משהו אחר לגמרי (שלפעמים כוללת גם פעולת Format כחלק מהתהליך).

הרכי שמערכות ההפעלה יותר רגישות להחלפתו הוא לוח-האם, מעבד בדרך כלל אפשר להחליף ללא צורך בהתקנה מחדש או בהתקנת תיקון.

עריכה:

וכן הפלטפורמה נשארת.......למה ?

כי אם היית מוכר את כל הפלטפורמה שלך במלואה (כולל לוח-אם), היה כדאי יותר לקנות כבר פלטפורמת SB או AMD.

פורסם
  • מחבר

המעבד עובר למחשב פשוט יותר...לצרכים משרדיים בלבד....אז אין צורך.....בהחלפת המחשב כולו

[br]פורסם בתאריך: 5.02.2011 בשעה 21:37:58

שאלה אחרונה המעבד החדש יעלה את הביצועים ב 25 אחוז ?

אחרי או לפני אוברקלוק......

פורסם

שלא תהיה אי הבנה. מעבד כמו ה-Core i5-6xx הוא מעבד שעולה ומעל ומעבר על הדרישות של מערכת משרדית (אני רק מקווה שכשאתה מתכוון פשוטה יותר אתה מתכוון לשימושים שלה ולא לכך שהיא מבוססת מלכתחילה על דור חומרה אחר), פשוט לאור מחירו הוא לא היה משתלם אף פעם לאור ה-Core i3 שזהה לו אך זול ממנו או ה-Core i5-7xx שעולה כמוהו ועדיף ממנו בחתך רוחב.

הבדל משמעותי בביצועים לא תרגיש בגלל שהשימושים שלך לא תובעניים במיוחד. במשחקים כאמור, הרכיב שהכי משפיע הוא הכרטיס הגרפי ולכן כאן לא יהיה שום הבדל מורגש. ב-PS, תלוי מאוד מה הפעולות שאתה מבצע שם.

באופן כללי הבדל ביצועים תרגיש בעיקר ביישומים המנצלים ריבוי ליבות. ללא OC ביישומים שמנצלים רק ליבה אחת ולכן נהנים יותר מתדר גבוה, הביצועים שלהם יהיו כמעט זהים בתדר סטוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים