עבור לתוכן

שאלה בנוגע ל-VOB ושירותי SIP של חברות האינטרנט

Featured Replies

פורסם

התחלתי ללמוד קצת את הנושא, ואני אשמח לקבל מידע ממשהו שמבין.

נושא הטלפוניה בפס רחב (VOB) התחיל לתפוס תאוצה חזקה מאוד בשוק בשנה האחרונה.

הבנתי שהשירות ניתן על בסיס פרוטוקול SIP, ולכן ניתן לשימוש בטלפונים אלחוטיים תומכי wifi בעזרת תוכנה מתאימה.

האם ניתן להגדיר ולאפשר שימוש בקו ה-SIP , בתוכנה מתאימה בטלפון סלולרי?

האם יש הבדל בשימוש על בסיס wifi לבין שימוש על בסיס גלישת 3G בדיבור כזה?

פורסם

כן. ניתן להתקין softphone על פלאפון ביד. לא כל חברות הסלולר מעודדות את זה.

אין הבדל בין wifi ל-3g. ב-sip הטלפוניה עוברת על גבי IP ולא משנה מה סוג המדיה.

פורסם
  • מחבר

תודה!

רק לא ענית לי אם יש אפשרות להגדיר קו SIP של חברה כמו נטויזן או בזק בינלאומי על טלפון סלולרי.

פורסם

בעיקרון כן. רק צריך למצוא sip client שמתאים לפלאפון ומכשיר שהוא לא נעול ע"י חב' הסלולר

פורסם

לפי מיטב הבנתי, חברות הסלולאר חוסמות\משבשות תעבורה של טלפון על גבי IP, בעבר שירותי הסקייפ נחסמו בארץ, לא ידוע לי המצב היום, אבל הנחה שלי חברות הסלולאר יעשו כל שביכולתם לחסום שירותי VOIP ע"ג הרשת שלהן.

כמו כן מעבר לכך בכדי להגדיר מספר טלפון, תצטרך ססמת SIP, חברות הטלפוניה בארץ לא מתלהבות לנדב מידע זה.

סביר להניח שאם אתה לקוח פרטי הססמה לא תמסר, אבל בכל מקרה שווה לנסות (אם אתה לקוח עסקי הסיכוי גדול יותר).

נ.ב: לבזק, 012 וסלקום, ישנן אפליקציות VOIP, אפליקציות אלו פעילות רק ברשתות אלחוטיות ע"פ אישור משרד התקשורת.

פורסם

תודה!

רק לא ענית לי אם יש אפשרות להגדיר קו SIP של חברה כמו נטויזן או בזק בינלאומי על טלפון סלולרי.

האפשרות הטכנית קיימת, וקיימות אפליקציות לצורך העניין לכל מערכת הפעלה רשתית.

עם זאת ססמאות SIP קשה לי מאוד (מנסיון) להאמין שתקבל.

הסיבה שהמידע מוגבל היא שקל מאוד לנצל מידע כזה לטובת הונאה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה הבעיה בזה.

במידה וקיים לי קו בחברה מסויימת, למה מהם למנוע ממני לעשות שיחות באותו הקו דרך טלפון נוסף?

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה בזה.

במידה וקיים לי קו בחברה מסויימת, למה מהם למנוע ממני לעשות שיחות באותו הקו דרך טלפון נוסף?

מטעמי אבטחת מידע, למרות שאין כל כך הגיון, (מה שהם לא מוסרים זה הכי חשוב - שם משתמש וסיסמא של ה VOIP , כל השאר אתה יכול להשיג לבד- כתובות שרתים, פרוקסי וכו').

אפשר להגדיר את זה ברוב המכשירים של NOKIA שתומכים ב VOIP ( לדוגמא N95 , N71 , N80 וכו') גם ללא אפליקציה אך זה יותר מסורבל.

וניתן להגדיר על רוב החברות (אורנג, סלקום ופלאפון)

mchip - חברות הסלולאר צריכות לפתוח חבילה מלאה לגלישה ללא שום חסימות (צריך להסביר להם שאתה משתמש בVOIP) ואז הכל יעבוד בצורה תקינה, בעבר השתמשתי באפליקצית VOIP על E51 וזה עבד נהדר.

כמובן שב WIFI זה עובד ללא שום הפרעה במידה והקליטה תקינה, וב 3G צריך לפתוח חבילה מלאה.

החסרון והיתרון בהתאם שב WIFI זה בחינם אך אתה תלוי בחיבור לנתב באזור, וב- 3G אתה מחובר קבוע ללא תלות בקליטה אך החבילה כמובן עולה כסף בספק הסלולארי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים