עבור לתוכן

שאלה בקשר לצבא (מג"ב)

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שהרוב הגדול פה אחרי צבא או כרגע בצבא..

אני כנראה מתגייס לשמה ושמעתי לא מעט סטיגמות על האנשים שמה והפעילות (שזה שמירות והכל)

אבל אני מצד שני כל דבר שקראתי זה היה ב-FXP :) ככה שאני לוקח את זה בעירבון מוגבל :D

מה אתם אומרים?

זה באמת ככה שמה?

פורסם

מה שמעת שם שאתה רוצה שירחיבו עליו פה ?

פורסם
  • מחבר

בגדול המטרה שלי זה הימ"ס משהו שאני חושב עליו כבר כמה שנים ומתכונן אליו הרבה זמן

אני יודע שהסיכויים קטנים באמת להגיע ליחידה ואני דיי מפחד להשאר במג"ב

שמעתי שהכל שמה זה שמירות פעם בשנה יש הפגנה ורק אז אולי ייקראו לך

עד אז אתה לא עושה כלום (שלא שאני חושב שבחי"ר זה אחרת)

האנשים שמה שמעתי ערסים דפ"רים וכאלה..

אין לי בעיה בוא נגיד עם ערסים אני יותר מתחבר לערסים מאשר לאנשים אחרים למרות שאני לא כזה.. אבל יש את הערסים הסטלנים האלה

ויש את הערסים הפוזאיסטים האלה שאם אני אצטרך להעביר איתם 3 שנים אני פשוט יישתגע שמה וידפוק לכל אחד שמה אבן בראש

אם יש משהו שאני שונא בעולם הזה זה אנשים עם פוזה ואני פשוט לא יכול לסבול דברים כאלה..

כל פעם אני שומע כן כולם שמה כאלה ומגעילים והכל חרא חברה וזה

ומצד שני אני שומע שהכל זה סתם חרטה וזה..

פה ראיתי שיש אנשים בוגרים שמין הסתם שירתו בצבא יצא להם אולי בעבר או אחד החברים שלהם לדבר ולשאול איך בשירות שמה והכל

פורסם

אם אתה חושב על מסלול לחימה כל דבר עדיף פרט למג"ב.

בגדול הם חברת שמירה.

חבר קרוב מאוד עומד להשתחרר ממג"ב עוד שבועיים. עבר קורס מ"כים והכל.

זה פשוט זוועה - עדיין מקפיצים אותו לכל מני חורים ו הוא טוחן שמירות כמו מניאק עד יומו האחרון.

מה שכן יחידות הלוט"ר והימ"ס הן דווקא יחידות עם אנשים טובים.

אם תהיה לך אפשרות להגיע אליהן בתור לוחם או מדריך/מש"ק וכו.. לך על זה.

כל שאר האפשרויות במג"ב על הפנים.

או

5/9 יומיות בקריה.

פורסם

כאחד שמשתחרר עוד חודש ממג"ב ושירת 3 שנים בעוטף ירושלים - אל תתקרב!!!

ה-כ-ל במג"ב, ובכלל במשטרה, זה קומבינה. בלי קומבינה יהיה לך גם מאוד קשה להתקבל גם לימ"ס, ובלי קומבינה אתה תתיקע באותה פלוגה מסריחה 3 שנים. הקצינים שלך והמפקדים שלך יריצו לך קומבינות מול הפרצוף על חשבונך בלי לספור אותך ממטר.

מפקדי פלוגה רוכבים על הגב שלך ואומרים לך בפנים שאם אתה לא תעשה ככה וככה הם לא יקבלו דרגה.

הסמ"פ שלנו היה פוחד מהצל שלו, ולפני משמרת הוא אמר לנו בעצמו - "אני לכם לא נותן גב".

הפגנות דווקא היתה תקופה שהיה לנו מידי שבוע, אבל ה" מח"ט " שלנו היה רואה את כל הכתבים והצלמים והיה אומר לנו לשבת בג'יפים ולא לעשות כלום בזמן שזורקים עלינו פאקין סלעים וילדים בני ארבע עושים לך :nono: בפרצוף.....

כל איזה פלוץ שבא לארץ, אפיפיור, השר פה, השר שם, אתה אוכל אותה בכוננות ארצית של המשטרה.

אני אישית עמדתי באותו מחסום שאף אחד לא עובר, כל יום במשך 12 שעות במשך 4 חודשים רצופים. הרגשתי כמו זונה של בג"ץ.

וזה במג"ב ירושלים....

במג"ב מרכז אתה הולך מכות עם שיכורים במסגר

במג"ב צפון אתה מטייל בשדות כל היום עם איזה טויוטה.

במג"ב דרום אתה רב עם בדואים

בוא נגיד שלא כולם שם ערסים, גם בגולני יש ערסים.... יש חבר'ה על הכיפאק, אבל רוב האנשים שם באמת עם דפ"ר של 3-5

רוצה מג"ב? לך לשח"ם. אין שום הבדל בניהם, פה אתה שוטר ופה אתה שוטר בידיוק אותו הדבר. רק שהתנאים של שח"מיסט הרבה יותר טובים מאשר מג"בניק שהוא דרג ז' גם של המשטרה הכחולה וגם של הצבא. פשוט צריך עבדים שחורים שיעשו את העבודה שהשוטרים הכחולים לא רוצים לעשות, ובשביל זה המציאו את ה"מג"בניק".

מג"ב איו"ש זה המקום היחידי שבו אולי השירות הוא קצת שונה, כי שם אתה תחת פיקוד של צה"ל ויכול ליהיות לך טיפה יותר מעניין. אבל עדיין לשרת כמעט 3 שנים באותה גיזרה נמאס דיי מהר.

פורסם
  • מחבר

בקשר לפרוטקציות יש לי השאלה עד כמה הם יעזרו

זה לא מישהו שאני מכיר ספציפי זה איזה אחד שגר בשכונה ואמא שלי מכירה אותו לא יודע עד כמה הוא יוכל לעזור

אתה אומר שבאיו"ש יש הכי הרבה פעילויות?

אני רוצה להגיע לשמה זה גם מקום שאתה אשכרה בשטח של ערבים וזה באמת מעניין והכל..

במרכז למרות שאתה אומר שגם שמה מעניין אין שמה ימ"ס וגם הבנתי שמרכז זה רק אלו אחו שרמוטה מקומבנים.. הרוב מגיעים לאיו"ש וירושלים..

פורסם

לפי מה שהבנתי אפשר לצאת לגיבוש של ימ''ג\מתילן במהלך השירות ושמה התנאים הרבה יותר טובים האם זה נכון? והאם זה אפשרי להתקבל לשמה בלי קומבינות?..

פורסם

בקשר לפרוטקציות יש לי השאלה עד כמה הם יעזרו

זה לא מישהו שאני מכיר ספציפי זה איזה אחד שגר בשכונה ואמא שלי מכירה אותו לא יודע עד כמה הוא יוכל לעזור

אתה אומר שבאיו"ש יש הכי הרבה פעילויות?

אני רוצה להגיע לשמה זה גם מקום שאתה אשכרה בשטח של ערבים וזה באמת מעניין והכל..

במרכז למרות שאתה אומר שגם שמה מעניין אין שמה ימ"ס וגם הבנתי שמרכז זה רק אלו אחו שרמוטה מקומבנים.. הרוב מגיעים לאיו"ש וירושלים..

אני יכול לומר לך שאבא שלי הגיע למפקד מג"ב ירושלים בשביל קמבן אותי אבל אם הבנאדם לא רוצה לעזור זה לא משנה כמה אתה קרוב אליו, הוא פשוט לא יעזור לך. ותאמין לי שאת אותו בנאדם שאתה מכיר עוד חצי מהמחזור שלך מכירים.

יש ימ"ס איו"ש אם אני לא טועה.

לפי מה שהבנתי אפשר לצאת לגיבוש של ימ''ג\מתילן במהלך השירות ושמה התנאים הרבה יותר טובים האם זה נכון? והאם זה אפשרי להתקבל לשמה בלי קומבינות?..

אפשר להתקבל בלי אבל עדיף עם. אני אישית לא תופס ממתיל"ן.

פורסם
  • מחבר

מתיל"ן דווקא שמעתי על היחידה רק דברים טובים

נכון שהיא לא מגיעה לימ"ס אבל אמרו לי שזה אחד המקומות המעניינים שיש.. הרבה עבודה והיא מעניינת דווקא..

ותגיד איך האנשים במג"ב? כולם שמה דפ"רניקים ערסים כאלה? או שדווקא יש אחלה חברה?

פורסם

לך לגדוד חי"ר רגיל, מומלץ בחום הנחל...אחלה אנשים

פורסם

מתיל"ן דווקא שמעתי על היחידה רק דברים טובים

נכון שהיא לא מגיעה לימ"ס אבל אמרו לי שזה אחד המקומות המעניינים שיש.. הרבה עבודה והיא מעניינת דווקא..

ותגיד איך האנשים במג"ב? כולם שמה דפ"רניקים ערסים כאלה? או שדווקא יש אחלה חברה?

יכול ליהיות שיש להם דברים מעניינים זה כן, אבל החבר'ה האלה עושים עליך פוזות כאילו הם לפחות שייטת 13.... הרמה שלהם מאוד גבוהה, אבל לא מה שהם עושים ממנה.

יש כאלה שהם ערסים ויש כאלה שלא... יש גם כאלה סבבה פלוס אפילו.... אבל הרמה הכללית של כל האנשים היא לא משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים