עבור לתוכן

עזרה בהיתלבטות בין 2 דיגיטליות של קנון

Featured Replies

פורסם

לפי מיטב קריאתי והבנתי ההבדלים העיקריים בין 2 הדגמים הם :

a80 : +מסך lcd מסתובב (למי אכפת)

+ exif 2.2

- אין אפשרות לraw

- כרטיסי זכרון רק מסוג cf1

s45 : + סוללת ליטיום מובנית ונטענת

- exif 1?

+ יש אפשרות לraw

+ כרטיסי זכרון מסוג cf1/2

ייתרון נוסף לa80 שהיא כרגע במבצע בסינגפור ובמחיר נמוך מהc45 ניתן לרכוש אותה עם כרטיס 256mb + סוללות נטענות + מטען...

כך שההחלטה קשה - אני מחפש חוות דעת מקצועית יותר לגבי אפשרויות שליטה ידניות - מה חשוב יותר ופחות, והמלצה...

תודה מראש...

פורסם

אני הייתי הולך על הS45, הסדרה הזאת יותר מתקדמת מסדרת הA.

פורסם

כמישהו שיש לו את ה-S50, ברצוני להבהיר לך מספר דברים.

סוללה- ממש נוח שהסוללה נטענת במלואה תוך 30 דקות (!!!) בלבד, אבל זה לא סוללה AA שאפשר לקנות בכל מקום אם הסוללה הנטענת נגמרת. ולקנות חדשה עולה כ-150-200 ש"ח (בחו"ל, בארץ כ-450 בלמיר). כך שזה שיקול, בין "הטענה מהירה מאד" לבין נוחות לצילום רב כאשר יש זמינות לסוללות AA בכל מקום בעולם (כמעט).

RAW- למרות שהיני מנסה להשתמש בפורמט, אין לי מספיק ידע כדי להפיק את המיטב מן הפורמט הזה, כך שאם אתה לא ממש מתעמק *מאד*, אינך צריך זאת - שכן כל תמונה בפורמט הזה שוקלת כ-5+ מגה (!) לכן צריך כ.זיכרון גדול.

CF1/2- שימושי , אך לא נחוץ. כאמור רוב הכרטיסים הם CF "רגילים" ואין ממש הבדל בין 1\2 עד כמה שידוע לי. תקנו אותי חופשי בנוגע לזה.

EXIF- אכן זה מאד שימושי אם יש תמיכה בגירסא חדישה של ה-exif, אך לרוב זה אם יש לך מדפסת למצלמה ואתה רוצה להדפיס ישירות למדפסת. איני יודע מה ההבדל בין הגירסאות, אבל תמיד כדאי להיות מעודכן.

LCD- תאמין לי שהלוואי על סידרת ה-S (למרות שלכל סידרה יעוד משלה) מסך מסתובב, זה פיצ'ר נחמד - לצילום עצמי, וכד'..

כ.זיכרון- בשתי המצלמות תצטרך לרכוש כרטיס זיכרון גדול אם ברצונך לנצל את הרזולוציה הגבוהה (4MP).

כאמור, לפי מה שאמרת שה-A80 במבצע כולל סוללות+כ.זיכרון 256MB+מטען, זו נראת לי "עיסקה" נחמדה, רק תברר כמה זמן צריך להטעין את הסוללות במלואן. וכן תצטייד ברבעייה נוספת של סוללות נטענות ואתה מסודר ;)

פורסם
  • מחבר

מממ... אכן מידע חיוני...

לגבי הסוללות - נראה לי שאעדיף נטענות - ואלך על הa80 מה שמעניין אותי בעיקר זה אם יש איזשהן אופציות ידניות של שליטה מסדרת הs שאין בa80 כי לפי כל הביקורות שקראתי לא כ"כ מצאתי...

פורסם

כמעט אותו הדבר, כאשר יש אופציה אחת יותר ל-A80 (כאמור, היא יותר חדשה).

לגבי הסוללות, בסידרת ה-S יש סוללת ליטיום נטענת תוך חצי שעה בלבד - לעומת זאת שב-A משתמשים בסוללות AA אשר זמן הטעינה שלהם תלוי במטען (מספר שעות).

כאן ישנה ביקורת טובה על המצלמה:

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/a80.html

פורסם

..אם תתאפק קצת, לקנון הולכת לצאת מצלמה חדשה, חבל"ז.

אם הפתיל ש'ך קצר, לך על הA80. הקטע עם הסוללות בקנון - בעיה.

פורסם

..אם תתאפק קצת, לקנון הולכת לצאת מצלמה חדשה, חבל"ז.

לקנון עומדות לצאת הרבה מצלמות, מסוגים שונים ומשונים. אכפת לך לפרט קצת, בבקשה?... ::)

פורסם
  • מחבר

תמיד יהיה משהו מעבל לפינה... ::) - בכל מקרה אשמח לשמוע על הדגמים החדשים למרות שזה כבר לא ישנה את הקניה כי המצלמה (a80) נחתה היום (יום א - 23/11/03) בבוקר בארצנו החביבה ואמורה להגיע אלי מתישהו השבוע...

פורסם

הקטע עם המסך זה ממש ממש חשוב תסה פעם לצלם מגובה רצפה או מעל קהל ותבין בדיוק למה אני מתכוון לי יש G3 וזה אחד הדברים שאני יותר מעריך במצלמה זו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים