עבור לתוכן

דילמת בחירת נעליים לריצה. סאקוני VS דיאדורה עם הטכנולוגיה החדשה

Featured Replies

פורסם

סליחה שאני נדחף לדיון ..אבל אם אני עושה הליכות בקצב מהיר ( לא הליכות מהירות ) פשוט ההליכה שלי היא מהירה במקצת .. ולא מתכוון לרוץ .

אני גם מחפש נעליים איכותיות וטובות לא במחירים מטורפים , עד 400 ש"ח אני חושב שמספיק . איזה דגם של סאקוני יכנס בתקציב ?

תודה.

• תגובות 32
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוריקן זאת ספינת הדגל, נעל איכותית אבל יקרה.

להליכה הייתי ממליץ על הפרוגריד אחלה נעל, בסביבות ה-400 שקל בארץ.

משהו נורא חשוב בכל הנוגע לנעליים!!

כל החברות היקרות יש להן נעליים לפי קימור הרגל, לפי רוחב הרגל ואלף ואחד מדדים.

לארץ מביאים בדרך כלל את הכי שכיחים

פורסם

הוריקן זאת ספינת הדגל, נעל איכותית אבל יקרה.

לא נכון.

ההוריקן זו נעל שמתאימה לאנשים מסוימים (moderate בתמונה המצורפת). ישנן לא מעט חנויות, בהן מתבצעת בדיקה (חינם) על הליכון עם מצלמה, ומותאמת נעל לפי אופן הריצה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא נכון בתור מה? בעל מניות בחברה?

ההוריקן זה אחד הדגמים המפורסמים יותר ואלה שזכו ביותר פרסים, זה גם אחד הדגמים הנמכרים בתמחור היותר גבוה של סאקוני בארץ.

כפי שאמרת לכל נעל יש את קהל היעד שלה, אין נעל אחת שמתאימה לכולם

פורסם

גם אני רץ עם סקוני כבר 5 שנים. ויש לי רק דברים טובים להגיד עליהם.

הדגם הקבוע שלי הוא ה-triumph.

הבנתי שאין משמעות לאחריות על נעל בד"כ בארץ, ויש פטור עד מחיר של 75 דולר ולכן אני בד"כ מזמין אותן מחו"ל.

לדוגמה, triumph 7 עולות בארה"ב עם משלוח לארץ היום כ-300 שח (אחרי יציאת הדגם triumph 8 ).

אני רץ עם הtriumph 7 והן מדהימות

ממש מעניין אותי לדעת מאיפה אתה מזמין? נשמע עסקה מוצלחת במיוחד.

בכל מיקרה אני בערך בגיוס עברתי לסאקוני (יש ואווצ'ר אז קניתי נעל ב90 ש"ח) ובהתחלה היה חבל לי עליה אז הייתי הולך איתה בבית ורץ בצבא עם נייקי, די מהר הבנתי את ההבדל וקניתי עוד סוג של סאקוני שיהיה לי לרוץ איתו בצבא מאז כל פעם שאני רץ אני מודה לעצמי על הבחירה הטובה הזאת.

אגב יש גם את אסיקס אבל הם די יקרים, מצד שני אומרים שהן מצויינות אז אם זה איכשהוא בתקציב תבדוק

פורסם

לא נכון בתור מה? בעל מניות בחברה?

ההוריקן זה אחד הדגמים המפורסמים יותר ואלה שזכו ביותר פרסים, זה גם אחד הדגמים הנמכרים בתמחור היותר גבוה של סאקוני בארץ.

כפי שאמרת לכל נעל יש את קהל היעד שלה, אין נעל אחת שמתאימה לכולם

אתה מוזמן להכנס לאתר של סאוקוני, ללכת ל-shoe advisor, ולראות שההוריקן מתאים למי שה"דריכה" (מהמילה לדרוך, לא יודע מה הביטוי המדויק) כפי שכתבתי ומופיע בתמונה (שאותה לקחתי משם).

תמחור בארץ איננו מצביע על יותר מדי. כמו כן, הגיוני שנעל שבולם הזעזועים בסולייה בנוי בצורה מיוחדת תהיה יקרה יותר - זה ממש לא אומר שזה מתאים לכולם. בדיוק כמו שנעל אורתופדית למישהו עם פלטפוס תהיה יקרה יותר - זה אומר שנעל כזאת תהיה טובה יותר בשבילך?

פורסם

אתה מוזמן להכנס לאתר של סאוקוני, ללכת ל-shoe advisor, ולראות שההוריקן מתאים למי שה"דריכה" (מהמילה לדרוך, לא יודע מה הביטוי המדויק) כפי שכתבתי ומופיע בתמונה (שאותה לקחתי משם).

תמחור בארץ איננו מצביע על יותר מדי. כמו כן, הגיוני שנעל שבולם הזעזועים בסולייה בנוי בצורה מיוחדת תהיה יקרה יותר - זה ממש לא אומר שזה מתאים לכולם. בדיוק כמו שנעל אורתופדית למישהו עם פלטפוס תהיה יקרה יותר - זה אומר שנעל כזאת תהיה טובה יותר בשבילך?

ידידי לא אמרתי שהיא מתאימה לכל אחד!

זו פעם שלישית שאני אומר שצריך להתאים דגם לפי נעל.

הבחור ביקש חוות דעת הזכרתי את ההוריקן שהיא אחלה נעל, מביקורות שקראתי וכתבות שקראתי במרוצת השנים על הליין הזה. זו אחלה נעלואחד הדגמים היותר מפורסמים של החברה.

אינני מוכר נעליים ואינני יכול להתאים נעל לרגל.

מה שכן אני יכול להמליץ על דגמים שאני מכיר כי גם לסאקוני כמו לכל חברה אחרת יש נפילות ודגמים הלא הולמים מחיר וביצועים

פורסם

^ ואני מנסה להסביר לך שאין מה להמליץ לבן אדם על "ספינת דגל", כאשר הדגם מתאים רק לחלק מהאנשים ויש צורך בהתאמה אישית.

פורסם

כל מי שרוצה מידע מאתר חיצוני שעושה בדיקות לדגמים רבים של נעלי ריצה הנמצאות בשוק (גם בישראל) יכול להיכנס לכאן:

http://www.runnersworld.com/topic/0,7122,s6-240-400-0-0,00.html

באתר יש גם מיון לפי חברות ואפשר לראות לאיזה סוג רגל , סגנון ריצה, רמת קריסה הנעל מתאימה.

כמו כן יש גם מאפיינים נוספים של כל נעל שנבדקה במעבדת נעליים ועל ידי אנשים עם משקל, סגנון ריצה, קשת ורמת קריסה שונה.

ראיתי שמישהו הזכיר שלדגמים (במיוחד היוקרתיים) יש רוחבים שונים וזה יכול להיות הבדל של שמים וארץ לתחושה של הרגל.

לי למשל יש רגל רחבה ועד שמצאתי נעל ברוחב המתאים הייתי צריך לעבור כמה וכמה חנויות, רוב החנויות מחזיקות את הרוחב המינמלי או טיפה מעל.

יש גם מוכרים שלא כל כך מודעים לזה שיש רוחבים שונים ומזמינים מלאי לפי דגם ומידת האורך ופשוט לוקחים את מה שהיבואן מביא להם.

יש כמה חברות מעולות (לא פחות מ-Saucony) שלא דובר עליהם בשרשור שיש להם דגמים מעניינים וזמינים בארץ:

Brooks

Asics

Mizuno

פורסם

אתה צריך לקנות מדרסים איכותיים אשר יכנסו לתוך הנעל, מומלץ דרך קופת חולים שתשלם פחות.

כאמור סאקוני מצויינות ויש להן גם נעליים לריצח בשטח אבל כפי שאמרתי סאקוני לא נעל חזקה אז אולי תלך על ניו באלנס, הנעליים שלהן גם טובות.

אתה חייב להגיע לחנות, אף אחד לא יכול להחליט בשבילך.

ברגע שאתה רץ מרחקים גדולים כאלה, הצעה שלי לך על הדברים היקרים ביותר.

קרוב משפחה , רופא אורטופד משכמו ומעלה טוען שגוף האדם איננו בנוי לריצה שזה טראומה בשבילו. מי שרוצה להתאמן ולשמור על כושר שילך מרחקים עצומים אבל שלא ירוץ לכן אם בוחרים לרוץ צריך ציוד מתאים שימזער את הפגיעה.

תודה רבה, אני כנראה אקח יעוץ כבר בשבועות הקרובים ואנסה להשיג מדרס מתאים.

בקשר לזה שהגוף לא בנוי לריצה, אני ממש לא אורטופד, אבל קצת מוזר בשבילי לשמוע שהגוף שלנו לא בנוי לריצה אם במהלך האבולוציה זה אחד הדברים שעזרו לנו לשרוד, אבל זו בהחלט טראומה לגוף.

ישנן לא מעט חנויות, בהן מתבצעת בדיקה (חינם) על הליכון עם מצלמה, ומותאמת נעל לפי אופן הריצה.

תגיד, אתה יכול לנקוב לי שם או מקום של חנות שכזו?, בחיים שלי לא שמעתי על חנויות כאלו בארץ, ואת הבדיקה עם הצילום המהיר ונקודות הלחץ עושים רק באיזה מכון במרכז, לכן מוזר לשמוע שיש חנויות שיש להן מיכשור דומה.

פורסם

^ באיזה אזור בארץ?

פורסם

מרכז כזה, אבל אפשר גם לחרוג טיפה.

פורסם

תודה רבה.

וסתם שאלה, איך המחירים שם אם אתה יודע, התקציב שלי סביב ה400-600 ...

פורסם

מפעם אחרונה שהייתי שם (מזמן) - יש להם נעליים של רוב היצרניות הגדולות, והמחירים כמחיר השוק (לא 50% הנחה לכל הדגמים, ולא מחירים מנופחים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים