עבור לתוכן

דילמת בחירת נעליים לריצה. סאקוני VS דיאדורה עם הטכנולוגיה החדשה

Featured Replies

פורסם

טוב, הגיעה הזמן לבחור נעליים לריצה ובעקבות מבצע ב"מגה ספורט" מצאתי לנכון לקפוץ על המציאה.

יצא לי לראות שיש פה לא מעט ספורטאים ומצאתי לנכון להעזר בכם לנושא.

בין הנעליים שהיו באתי עם ראש לקנות את הסאקוני הנ"ל - http://www.shoppydoo.co.uk/price-sport_shoes-saucony_grid_fusion_3_lc.html

עולות 350 כעת, עם בולם אחורי בלבד.

http://img217.imageshack.us/f/photo02233442.jpg/

מנגד המוכרת שם המליצה גם על זוג של דיאדורה, דגם חדש עם בולם אחורי וקידמי והם עולים 200 (זול מאוד!).

סרטון פרסום של החברה-

http://img691.imageshack.us/f/photo31175630.jpg/

עכשיו, רכשתי את הסאקוני ואני לא סגור על כך שביצעתי את הבחירה הנכונה לאור כך שהזוג השני-

א) יותר זול (אומנם לא קריטי, אך גם כן פרמטר)

ב) שיכוך לאורך כל הרגל

*(ייתכן והמוכרת "משוחדת" לאור העניין שכל הסגל מוכרים שם היה עטור בחולצות של מגה ספורט שהספונסר שלהם הוא לא אחר מ-דיאדורה! כנראה מקבלים עמלת מכירה על כל זוג שלהם)

חשוב לציין שמבחינת נוחות, שתי הנעליים היו מאוד דומות והזכירו אחת את השניה.

אשמח לדיעות שונות ושונות ואם בהנחה וטעיתי אשמח להחליף/ לקבל החזר לכספי בהתאם לחוק החדש. תודה רבה! :yelclap:

נ.ב-

תתעלמו מהשעה, זה הזמן היחיד שיוצא לי לגלוש כאן... :smile1:

• תגובות 32
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא היו לי מעולם נעליים של דיאדורה (שאינן נעלי כדורגל),

אך מדדתי בחנות זוגות של דיאדורה וזוגות של סאוקוני (אותם יש לי) ואין מה להשוות בכלל.

מהרגע הראשון עם הסאוקוני מרגישים נוח פי כמה וכמה.

סרטון הפרסומת לא משנה שום דבר. החברה לא תפרסם שהנעל שלה שוחקת לך את הברך ואת הגב.

אני אוהב את דיאדורה, יש לי סמפטיה לחברה הזו משום מה - אבל אין מה לעשות, סאוקוני מייצרים נעלי ריצה פשוט מעולות.

פורסם

היו לי בעבר נעלי סאקוני שהשתמשתי בהן הרבה לריצות והן היו מעולות גם לאחר שנה (בכל זאת.. הן עלו 650 ש"ח :) ).

לפני הסאקוני האלה היו לי דיאדורה שהיו גם נוחות אבל הסאקוני היו הרבה יותר.

אני ממליץ לך על סאקוני. וכמו שזה שמעלי אמר "אין מה להשוות בכלל", עשית בחירה מעולה.

תתחדש!

פורסם

א. תתחדש.

ב. ככה לא קונים נעליים.

קודם כל אתה צריך לדעת איפה אתה רץ. נעליים לריצת שטח או כביש הן שונות לחלוטין, וההבדל משנה. שנית, אתה צריך לדעת (או שצריכים לבדוק לך בחנות) את מבנה הריצה שלך וככה להתאים לך את הנעל.

אני רץ הרבה (עשרות ק"מ בשבוע), ועם נעליים לא נכונות סבלתי מכאבי מאמץ חמורים. אחרי שהחלפתי לנעליים שהתאימו למבנה ריצה שלי, הכל פסק תוך חודש.

פורסם

אני וכל המשפחה שלי רצים (לא ספורטאים פשוט אוהבים לרוץ) סאקוני נעליים מעולות הדגם שיש לי כרגע (דגם די ישן, הוריקאן 10) כאשר אני רץ אני מרגיש כאילו אני רץ על אוויר. הבעיה איתם ובכלל עם סאקוני שהנעליים מאוד עדינות והן לא מחזיקות לאורך זמן, הזווג שלי הוא זוג חדש קניתי אותו מזמן אבל היו לי נעליים אחרות בזמנו. ולא עברו שלושה חודשים של ריצות יומיות ויש כבר קרע בנעל (הסוליה עדיין מחזיקה)

פורסם

אני קצת משוחד - מעולם לא נעלתי דיאדורה. אבל מהיום שבו קיבלתי ואוצ'ר לנעליים בטירונות (וזה היה לפני 9 שנים) אני רק עם סאקוני. ועברתי כבר 4 זוגות שלהם.

מצטרף ל- Mr.Pepo, ככה לא קונים נעליים. תעשה לעצמך טובה- גש לחנות מתמחה ותעשה בדיקת התאמה. שם ידעו להמליץ לך בדיוק על נעליים שיתאימו למבנה כף הרגל / צורת המדרך שלך וכו'.

שום מבצע על נעליים לא שווה כאבים בברכיים/עקב או כל מקום אחר ברגליים.

פורסם

קודם כל, תעשה בדיקה של כף הרגל ויתאימו לך נעל לפי הצרכים שלך.

ודבר שני, אחרי אלפי קילומטרים עם סאקוני, אסיקס ונייק לדעתי סאקוני מספר אחד.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, המון תודה! :yelclap: (אין עליכם ובכלל על האתר הזה...)

עזרתם לי הרבה וחידדתם מספר נקודות שכבר ידעתי.

הריצות שאני עושה לא ארוכות, מדובר על גג 2 ק"מ ביום (בדר"כ 3 פעמים בשבוע) בתנאיי כביש והמאמצים שהם צריכות לסבול "לא גבוהים", אך בכל זאת אני משתדל לא להיות דבוק לחברה ספיציפית ולמצוא את "החברה" שלי אחרי שעד לא מזמן היו לי נייק מסוימות לריצה (הסוליה מתפרקת). שמעתי הרבה נפלאות על סאקוני באתר כאן (גיקים עושים ספורט!? ::)) והחלטתי שהזוג הבא יהיה שלהם.

את הזוג הבא שלי, אחרי הסאקוני הנ"ל אני אקנה אחרי מדידות מסודרות בחנות מתמחה. עם הזמן והגיל אני מבין שיש לזה חשיבות ורואה את זה על אנשים שונים שאחד בא עם כאביי ברכיים, אחד עם פריצת דיסק ואחד אחר שנשחק לו המיניסקוס בברך. לא נשמע נעים... :-\

כאשר אני רץ אני מרגיש כאילו אני רץ על אוויר.

חייב לציין שאני מסכים איתך וככה גם הרגשתי כשניסיתי את הנעל בחנות. כאילו צועדים על כריות אוויר. מדהים ביותר!

יאלה, יצאתי לריצה! ;)

פורסם

(גיקים עושים ספורט!? ::)) והחלטתי שהזוג הבא יהיה שלהם.

את הזוג הבא שלי, אחרי הסאקוני הנ"ל אני אקנה אחרי מדידות מסודרות בחנות מתמחה. עם הזמן והגיל אני מבין שיש לזה חשיבות ורואה את זה על אנשים שונים שאחד בא עם כאביי ברכיים, אחד עם פריצת דיסק ואחד אחר שנשחק לו המיניסקוס בברך. לא נשמע נעים... :-\

קודם כל אני גיק במסווה של ערס, זו האישיות האיטרנטית שלי D=

דבר שני פריצת דיסק זה בגב P=

תהנה בריצה! עם סאקוני אתה לא רץ עם סאקוני אלא להפך הסאקוני רצות איתך. נעל מצוינת!

פורסם

תמדוד נעליים בחנות ותתחיל לעשות ריצות בחנות... זה מה שאני עושה

פשוט תמדוד נעליים עד שתהיה מרוצה

פורסם
  • מחבר

דבר שני פריצת דיסק זה בגב P=

על פי מה שזכור לי מהמעט בשיעוריי אנטומיה במהלך קורס שעשיתי בוינגייט, סחוב סיבי זה הסחוס הכי "נדיר" בגוף והוא נמצא בין חוליות עמוד השדרה ובברכיים ואי אפשר לשחזר אותו.

יש סיבות רבות למה הוא נשחק ונדפק, ואחת הסיבות היא כתוצאה מריצה וספיגת זעזועים לקויה בגוף (ריצה לא נכונה) ולכן אחת הסיבות לקנות נעליים מותאמות היא כדי שהם "יתקנו" את הבעיה המושרשת בגוף של קריסה של הרגל לדוגמה וכך יתמכו בה ולגוף לא יועברו זעזועים ברמה מזיקה כתוצאה מריצה לקויה. בכל צעד וצעד שאנחנו פוסעים במהלך הריצה אנחנו חוטפים "שוק" בגוף- זעזוע. אותו הזעזוע מועבר לאורך כל השלד ומכפות הרגליים ועמוד השדרה. נעלים טובות יסדרו את היציבה שלנו בריצה כך שנרוץ "נכון" וע"י זה מידת הזעזועים תפחת.

כיום גם הנעליים מצויידות בבולמיי זעזועים כאלו ואחרים שאמורים לספוג חלק "מהשוק" שאנו חוטפים בנחיתה בין צעד וצעד ועל ידי כך מצמצמים את הזעזוע שמועבר לשלד ופחות ופחות שוחקים את הסחוס הסיבי בעמוד השדרה ובברכיים (חוליית R5 שידועה בעיקר בעת היתפרצות דיסק בגב התחתון) וכך שומרים על מערך השלד.

כל אותם נעליי "אלגנט", סקייט וכו' וכו' שיש שיש להם סוליה שטוחה/ קשיחה כמו אבן ולא גמישה גם כן דופקים ת'ברכיים בעיקר שסובלות בעיקר מריצות.

זה ממש על קצה המזלג. ה- 2 סנט שלי בנושא. אני מניח ש-GUYZ ידע להסביר את הנ"ל הרבה יותר טוב ממני (משום מה ציפיתי שיגיב בנושא... :().

סופ"ש נעים! ;)

פורסם

גם אני רץ עם סקוני כבר 5 שנים. ויש לי רק דברים טובים להגיד עליהם.

הדגם הקבוע שלי הוא ה-triumph.

הבנתי שאין משמעות לאחריות על נעל בד"כ בארץ, ויש פטור עד מחיר של 75 דולר ולכן אני בד"כ מזמין אותן מחו"ל.

לדוגמה, triumph 7 עולות בארה"ב עם משלוח לארץ היום כ-300 שח (אחרי יציאת הדגם triumph 8 ).

פורסם

גם אני רץ עם סקוני כבר 5 שנים. ויש לי רק דברים טובים להגיד עליהם.

הדגם הקבוע שלי הוא ה-triumph.

הבנתי שאין משמעות לאחריות על נעל בד"כ בארץ, ויש פטור עד מחיר של 75 דולר ולכן אני בד"כ מזמין אותן מחו"ל.

לדוגמה, triumph 7 עולות בארה"ב עם משלוח לארץ היום כ-300 שח (אחרי יציאת הדגם triumph 8 ).

יש אחריות לנעל?!?!!?

פורסם

קצת רוכב על השאלה...

אז ככה, אני רץ בעיקר בשטח כ4 פעמים בשבוע ריצות של 10 קילומטר כל אחת (יש מסלול קבוע) ולעיתים אף יותר, עד עכשיו היו לי מספר נעליי ריצה של נייק ואדידס אבל שום דבר קבוע או מתוכנן מראש, פשוט ראיתי-קניתי.

ביעקרון יש לי פלטפוס (מה שנקרא רגל שטוחה, למרות שאני בטוח שהיא לא :smile1: ), אבל בחיים לא היה לי כאבי מאמץ רצניים או מתמשכים (אולי לפעמים ממש כאב ברכיים של יום יומיים שהיה עובר), אבל אני מבין שלטובת הרגל שלי כדאי לי נעליים טובות יותר.

עכשיו השאלה היא איזו נעל אתם הייתים ממליצים לבחור שרץ מרחקים די ארוכים בשטח ? בהתחשב בעובדה שיש לו פלטפוס.

פורסם

אתה צריך לקנות מדרסים איכותיים אשר יכנסו לתוך הנעל, מומלץ דרך קופת חולים שתשלם פחות.

כאמור סאקוני מצויינות ויש להן גם נעליים לריצח בשטח אבל כפי שאמרתי סאקוני לא נעל חזקה אז אולי תלך על ניו באלנס, הנעליים שלהן גם טובות.

אתה חייב להגיע לחנות, אף אחד לא יכול להחליט בשבילך.

ברגע שאתה רץ מרחקים גדולים כאלה, הצעה שלי לך על הדברים היקרים ביותר.

קרוב משפחה , רופא אורטופד משכמו ומעלה טוען שגוף האדם איננו בנוי לריצה שזה טראומה בשבילו. מי שרוצה להתאמן ולשמור על כושר שילך מרחקים עצומים אבל שלא ירוץ לכן אם בוחרים לרוץ צריך ציוד מתאים שימזער את הפגיעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים