עבור לתוכן

צריך עזרה בהגדרות האבטחה בראוטר tp-link

Featured Replies

פורסם

היי

בעקבות המאמר המצויין שנכתב כאן השבוע בנוגע לאבטחת הרשת האלחוטית החלטתי "לשדרג" את האבטחה

ולעבור לפרוטוקול wpa הבעיה היא שיש שם כל מיני הגדרות שאין לי מושג מה לעשות איתן , אני מאוד אודה למי שיעזור.

*WPA/WPA2 - אני צריך לבחור בין שתיהן , מה לבחור ? מה ההבדלים ?

*הצפנה - TKIP/AES - אותה שאלה מהשורה למעלה.

*radius server ip - מה זה ? מה אני אמור למלא שם ?

*radius port - כנ"ל

*radius password - אני מניח שזו הסיסמא ? איך אני בוחר סיסמא ? מה מגבלות האורך/תווים?

*group key update period - גם ,מה זה ומה עושים עם זה?

תודה רבה לעוזרים וערב טוב

פורסם

מודה שכל העניין קצת מבלבל...

Radius Server זה שרת שמשתמשים בו בארגונים ומולו מבצעים אותנטיקציה טרם החיבור לרשת.

למען הסר ספק, הוא אינו רלוונטי לך.

כדי להגדיר הצפנת WPA2, בחר באפשרות WPA-PSK/WPA2-PSK.

סמן שם ב-Version את WPA2-PSK

ב-Encryption את AES

וב-PSK Password כתוב את הסיסמה הרצויה (לפחות 8 תווים). רצוי שהסיסמה תהיה מוגדרת משילוב של אותיות גדולות, קטנות ומספרים.

ה-Group Key Update Period היא הגדרה הקובעת כל כמה זמן יעודכן המפתח אותו מחלק הראוטר לקבוצת המחשבים המחוברת אליו (לצורך אותנטיקציה). אני ממליץ לכבות את האופציה ע"י כתיבת המספר 0

פורסם
  • מחבר

^^ קודם כל תודה רבה :yelclap: :yelclap:

עכשיו כמה שאלות - מה עושה בדיוק רדיוס סרבר ולמה לא להשתמש בו?

למה המלצת דווקא על WPA2 ועל AES ?

לגבי הGROUP KEY UPDATE , זה משנה לי את הסיסמא ? אם לא מה בדיוק זה עושה , ובמידה וזה תורם לאבטחה למה לא להשתמש בזה ? זה פוגם במהירות הרשת או משהו בסגנון ?

פורסם

תקן N לא תומך רישמית ב TKIP, יש עוד סיבות למה להשתמש ב AES אבל זו מספיקה.

אם אתה מחובר לכבליפ יכול להיות ששימוש ב WPA2 AES יגרום לבעיות התחברות, אם כן תשנה ל TKIP, רק בחלק קטן מהספקיות עדין יש את הבעיה הזו אבל בכל זאת.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לאבטח את הראוטר באבטחה יותר מתקדמת כמו WPA, כרגע אני עם WEP

שמתי אבטחה והצלחתי, אך הבעיה כשאני בנייד אני מנסה להתחבר לרשת הביתית ואז מקבלת הודעה להכניס שם משתמש וסיסמה

שאני לא יודעת מהם... אם מישהו יודע לעזור לי אשמח מאוד..

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים