פורסם 2011 בינואר 3114 שנים שלום. לוח האם שלי - לא סגור על עצמו, כמו שאומרים. בערך אחת ל 4 הדלקות (בממוצע), אני מקבל את הודעת השגיאה המפורסמת - DEFAULTS LOADED - CHECKSUM ERROR. החלפתי בטריה - לא עזר. בדקתי שהלוח מבחינה ויזואלית נראה תקין - ואכן, נראה בסדר. אז אני לא ממשך מצליח להבין מה קורה כאן. האם כדאי פשוט להמשיך עם המצב הזה?הבעיה היא שאני משתמש בכונן SSD, וכאשר הגדרות ברירת המחדל נטענות, הרי שהלוח חוזר למצב IDE, ובכך פוגע בביצועי ה SSD. לכן בכל פעם שאני מקבל את הודעת השגיאה, אני צריך להיכנס ל BIOS ושוב להגדיר מחדש את ה AHCI עבור כונן ה SSD. אשמח לשמוע את דעתכם, ומה כדאי לעשות.
פורסם 2011 בינואר 3114 שנים CHECKSUM ERROR אומר שגיאה בזכרון CMOS של ביוס.אם בטריה טובה - אז כנראה CMOS שלך לא טוב.מה הבדל בהמהירות כשאין לך AHCI ? שווה לעבוד בשביל זה ?
פורסם 2011 בינואר 3114 שנים מחבר תודה על פי bench לכונן ה SSD, יש הבדל די משמעותי בביצועים. הנה ביצועים לפני (!) שינוי בביוס ל AHCI: והנה ביצועים אחרי (!) השינוי:
פורסם 2011 בינואר 3114 שנים מחבר רגע תן לי להבין....בטריה שעל הלוח אם אמורה להיות מותקנת רק כאשר המחשב לא מחובר לחשמל??????ז"א - להוציא את הבטריה כאשר המחשב מחובר?
פורסם 2011 בינואר 3114 שנים לא.בטריה שומרת על מה יש בביוס רק ששקע של מחשב לא מחובר לחשמלאפילוו מחשב לא דולק.לא מנותק מחשמל - בטריה מיותרת - בעיה שלך בזכרון של ביוס.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.