עבור לתוכן

שאלת פיטורים (פיטורים + הארכה: האם זכאי לחודש התראה מראש?)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עובד כ-4 שנים אצל אותו מעסיק (מסוף פברואר 2007 עד היום סוף ינואר 2011)

בראשון לנובמבר 2010 פוטרתי כחלק מצמצומים רוחביים בחברה

(לא יודע אם רלוונטי אבל חודשיים לפני כן עברתי מתפקיד שבו הייתי "וותיק" לתפקיד חדש בודק תוכנה, על פי בקשתי)

בתאריך זה (1.11.2010) קיבלתי גם מכתב פיטורין רשמי המציין כי תאריך סיום עבודתי יהיה 1.12.2010

(כלומר זהו חודש ההתראה מראש שלי, ובו התבקשתי להמשיך לעבוד ולהסדיר את סיום תפקידי)

לקראת סוף נובמבר סוכם איתי בע"פ שאשאר חודש נוסף על מנת שאוכל לעזור לחברה לבדוק מוצר תוכנה חדש.

באותו המעמד קיבלתי מכתב פיטורין חדש (ב30 לנובמבר) המציין כי לפי מה שסוכם איתי בע"פ:

אני נשאר ויום העבודה האחרון המעודכן שלי הוא 31.12.2010

(כלומר חודש ההתראה שלי הוא זה האחרון מ30 לנובמבר עד 31 לדצמבר וגם בו אני ממשיך לעבוד)

סוכם איתי פעם נוספת לקראת אמצע דצמבר, שאשאר גם בינואר 2011 על מנת להמשיך לבדוק את אותו מוצר.

הפעם לא קיבלתי מכתב פיטורין חדש, והסיכום היה בע"פ וללא תיעוד כלשהו.

כעת, בסוף ינואר 2011 קרה מקרה ואותו מוצר תוכנה שבדקתי הפך ללא רלוונטי עבור החברה,

והוסבר לי שלכן אין צורך שאמשיך להשאר.

להזכירכם, מכתב הפיטורים הרשמי האחרון שקיבלתי היה ב 30 בנובמבר, הוא ציין שאסיים את עבודתי ב 31.12.2010

ולאחריו עבדתי עד סוף ינואר 2011 (חודש אחד נוסף מעבר לחודש ההתראה הרשמי האחרון שלי) מבלי לקבל מכתב פיטורים נוסף.

השאלה היא האם אני זכאי במצב שכזה לחודש התראה מראש (בתשלום כמובן)?

שהרי לא באמת היה לי חודש "התראה מראש" בפועל - מהיום הראשון שפוטרתי ועד היום עבדתי כרגיל.

המעסיק שלי סובר שלא מגיע לי חודש כזה, ומעוניין לסיים את יחסי העובד מעביד שלנו כבר בראשון לפברואר.

האם חוקי מצידו? האם עלי להתעקש לקבל חודש תשלום?

אשמח לתשובות ממי שבקיא בנושא.

תודה.

פורסם

מראש אגיד - אני לא עורך דין ולא משפטן (אני חובב את הנושא ועברתי לא מעט קורסים משפטיים - ובניהם גם קורס וסמינריון בדיני עבודה)

בגדול הצדק איתך אבל כל עוד שאין לך הוכחה (קרי - הקלטה, מסמך, תרשומת של השיחה האחרונה אשר בוצעה איתך) אין לך כל כך קייס

ביהמ"ש יכול להסכים שיש כאן נסיבות מיוחדות (זה שהמשכת לעבוד מעבר לתאריך שצויין במכת הפיטורין הראשון שלך) - אבל זה "קלוש"

המה גם שללכת לתבוע את זכויותיך במקרה זה יקח לך יותר זמן וכסף מאשר מה שתקבל בפוטנציה

בגדול - אם אתה מקבל פיצויי פיטורין + פדיון יתרת ימי חופש +מכתב פיטורין (שכבר יש לך) + מכתב המלצה = תגיד שלום יפה

השאלה היא מה אתה מנסה להשיג - אם אתה מחפש צדק - צר לי לאכזב אותך - בבתי המשפט תקבל אולי משפט - אבל מזמן כבר לא רואים שם צדק...

ואם תרצה הסבר יותר רחב - אספר לך על המקרים שחוויתי - בפרטי.

כל טוב - בהצלחה,

גבריאל

פורסם

הגדרת חוק הודעה מוקדמת: מתן אפשרות התארגנות בזמן או בכסף לצד השני ביחסי עבודה.

קיבלת מכתב פיטורים ראשון ב-1.11.10 שאומר שיחסי עובד-מעביד מסתיימים ב-1.12.10. ב-1.12.10 קיבלת מכתב פיטורים שני שאומר שיחסי עובד-מעביד מסתיימים ב-1.1.11. בפועל המשכת לעבוד כל חודש ינואר למרות שטכנית אתה אמור להיות מפוטר. לדעתי חובתו של המעסיק להוציא מכתב פיטורים נוסף ולתת לך לעבוד עד סוף חודש פברואר או לשלם משכורת של חודש. מעסיקים אוהבים לנצל חוסר ידע של עובדים בדיני עבודה. הוכחה שלך זה תלוש שכר חודש ינואר. יחסי עובד-מעביד לא הופסקו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

כל עוד שאין לך הוכחה (קרי - הקלטה, מסמך, תרשומת של השיחה האחרונה אשר בוצעה איתך) אין לך כל כך קייס

האם במקרה זה חובת ההוכחה לא חלה על המעסיק?

הרי במקרה הקודם כן קיבלתי מכתב פיטורים נוסף (כסת"ח של החברה)

חודש לאחר מכן - לא קיבלתי

האם לא חובה על המעסיק להוכיח?

אני טוען שלפי מה שאני הבנתי מהשיחה בע"פ אני נשאר עד להודעה חדשה

- וזו לא הגיעה עד עכשיו - רק היום גיליתי שהחל מהראשון לפברואר (מחרתיים) - אני מפוטר לאלתר.

מצד שני המעסיק יכול לטעון שכוונתו הייתה לתת לי "אקסטרא" זמן ככל שיידרש לאחר חודש ההתראה (שנתן לי כדת וכדין)

ולשחרר אותי כאשר אינו זקוק יותר לשירותי.

איפה עומד החוק בנוגע להסכם שבע"פ שכזה, שכל צד הבין בו משהו אחר?

מבחינת מסמכים לי יש מסמכי שכר, משכורת בבנק ועדים שמוכיחים שעבדתי חודש מעבר לתאריך הנקוב במכתב הפיטורין האחרון שלי.

למעסיק אין מכתב פיטורין נוסף.

האין חובת ההוכחה עליו?

פורסם

ראשית, חובת הוכחה על המעסיק. שנית, אין כזה דבר הודעה בעל פה. ימי הודעה מוקדמת מתחילים לספור מרגע שקיבלת מכתב פיטורים ביד. אם מעסיק בוחר לפטר מיידי (זכותו) חובתו על פי חוק לשלם משכורת של חודש ולתת מכתב פיטורים. אם מעסיק יעלה את הטיעון שהזכרת הוא יבקיע גול עצמי. זה הדבר הכי מפגר שהוא יכול להגיד.

מה שכן המעסיק יכול להוציא מכתב פיטורים פקטיבי בו כתוב שיחסי עובד-מעביד יסתיימו ב-31.1. אבל לשם כך הוא יצטרך להוכיח שקיבלת את המכתב ב-1.1.11 ואם אין חתימה הוא לא יצליח להוכיח דבר.

מדהים שגם בהייטק יש חרא של מעסיקים. מתי שהוא היה צריך אותך הוא ביטל את מכתב הפיטורים. התוכניות השתנו בפתאומיות, הוא כבר לא צריך אותך, אבל באסה אין מכתב הודעה מוקדמת ועכשיו הוא צריך לשלם חודש משכורת. מה נעשה? אה! נפחיד את העובד! גועל נפש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, ואכן גועל נפש מצד המעסיק - כך אומרים גם כל חברי לעבודה.

מחר (יומי האחרון לעבודה) אתעמת עם האחראים על הנושא ואציג להם את המצב שוב, ואבקש מהם את המגיע לי.

לאחר מכן כתלות בהחלטה שתתקבל מחר אדע איך להמשיך.

שוב, תודה רבה על התשובות והעידוד.

פורסם

אם אתה מעוניין אני יכול לשלוח את הסעיפים הרלוונטים מקובץ חקיקה לחשבי שכר והקלטה של הרצאה בנושא פיטורים והודעה מוקדמת.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד אשמח אם תוכל לעשות זאת! תודה רבה.

(שלחתי לך ה"פ עם הדוא"ל שלי)

פורסם

שלחתי.

פורסם

judas_clown - אני עדיין חוזר על הנקודה - שאולי לא שווה לך המאבק - תחשוב על זה טוב טוב.

כי יכול להיות אפילו שלאחר שתתעמת איתם הם יבינו שהם טעו - אבל אז אתה די שורף לעצמך את הגשר - וגם אתה יכול לשכוח מהמלצות (אלא אם כן כבר יש לך)

וכן - מעסיקים בגדול במדינה הזו הם חרא. אם זה הייטק או לא לא רלוונטי - כל עוד שאתה נחוץ לעבודה היחס יהיה סביר (ואולי אפילו טוב) אבל מהרגע שלא צריכים אותך

אתה לא שווה בעיניהם - ככה זה. מגעיל.

פורסם

כל עוד שאתה נחוץ לעבודה היחס יהיה סביר (ואולי אפילו טוב) אבל מהרגע שלא צריכים אותך אתה לא שווה בעיניהם - ככה זה. מגעיל.

נכון מאוד. זו הסיבה שהוא לא צריך להיות נחמד ולהפסיד 20,000 ש"ח שמגיעים לו לפי חוק. ממילא עוד חודש אף אחד לא יזכור איך קוראים לו.

פורסם
  • מחבר

^^^ הלוואי 20K :) מדובר בסכומים *מעט* נמוכים יותר...

אבל אז אתה די שורף לעצמך את הגשר - וגם אתה יכול לשכוח מהמלצות (אלא אם כן כבר יש לך)

האמת שבמקרה שלי מדובר בחברה קטנה שבה יש לי הרבה חברים טובים, כולל הבוסים השונים שלי (בעיית היחס היא מול ההנהלה בלבד)

לכן לא חששתי לאבד דבר בבואי בשאלה בנושא הזה היום.

בכל אופן, סיכום:

פניתי לאחראי על המחלקה שלי, שהפנה אותי לאחראית כ"א.

זו טענה שבמכתב הפיטורים השני שקיבלתי צויין בפירוש כי מאריכים לי את תקופת ההתראה מראש ב-60 יום ואני מסיים לעבוד ב 31/1 (היום)

היא גם הראתה לי את המסמך על גבי צג המחשב שלה.

לכמה רגעים נדמה היה לי שהיא צודקת לחלוטין ושיצאתי טיפש שלא שמתי לב לפרטים הנ"ל, והחלטתי לוותר.

בשלב הזה ביקשתי ממנה רק מכתב רשמי שמציין את תאריכי תחילת וסיום עבודתי.

כשהלכה להדפיס את המכתב ולהחתים את המנכ"ל - הצצתי לרגע בסמארטפון שלי שהכיל תמונות של 2 מכתבי הפיטורים שלי,

ונוכחתי לדעת שהמכתב שקיבלתי בפועל אומר מה שחשבתי -

שמאריכים את תקופת ההתראה ב 30 יום (ולא ב 60), והיא תסתיים ב 31/12/2010 (ולא ב 31/01/2011).

כשחזרה אחראית כח האדם הסברתי לה שמעולם לא קיבלתי את המכתב שהראתה לי, אלא מכתב שבו צויינו מספרים שונים.

והראיתי לה את התצלום. (שני המכתבים כבכיכול מאותו התאריך)

היא הלכה להתייעץ עם המנכ"ל לרגע, וכשחזרה בישרה לי שאכן מגיע לי חודש נוסף, ושאני נשאר עד ה 31/02/2011.

(אני מניח שמה שקרה הוא שמתישהו בינואר ערכו את המכתב שכבר קיבלתי ושינו את התאריכים אך "שכחו" לתת לי אותו)

כך יצא שקיבלתי בסופו של דבר את חודש ההתראה האחרון שלי, אני נשאר לעבוד עד ה 31/02 (מה שסוגר לי בדיוק 4 שנים בחברה)

(לא רציתי לדחוק במזלי ולבקש גם שלא להגיע בחודש הזה ועדיין לקבל עליו שכר: אני אעבוד בו כרגיל למעט ימי חופשה שאקח לטובת ראיונות)

כל הסיפור הריח מסריח למדי אך אני מניח שלעולם לא אדע אם הייתה כאן טעות תמימה או תכנית זדונית.

מיותר לציין ששמחתי מאד שטרחתי לצלם את אותם מכתבים על מנת שיהיו זמינים איתי בטלפון בכל מקום.

ואני ממליץ לכל אחד במעמדים דומים לצלם לסמארטפון (או באמצעות מצלמה דיגיטלית רגילה) מסמכים חשובים שונים במידה ויש לכם אפשרות.

מודה לכם על העזרה ועל הזמן שהקדשתם לי!

פורסם

הם לא שכחו להראות שום דבר. הם הבינו שעשו טעות וניסו לשנות את התאריך במכתב בלי שתשים לב. הראת להם שאתה לא פראייר. כל הכבוד!

שים לב על פי החוק אסור להכריח עובד לנצל ימי חופש בזמן תקופת הודעה מוקדמת. תגיע בחודש פברואר כרגיל ומרץ תצא לראיונות עבודה. ממילא תקבל פדיון ימי חופש. אם תנצל ימי חופש בזמן תקופת הודעה מוקדמת תפסיד כסף. לא חבל?

דרך אגב, אם אתה לא רוצה להגיע תוציא ימי מחלה עד סוף פברואר. הם לא יכולים לעשות דבר בנידיון.

פורסם

...

כל הסיפור הריח מסריח למדי אך אני מניח שלעולם לא אדע אם הייתה כאן טעות תמימה או תכנית זדונית.

...

לצערי - הנסיון לימד אותי שבד"כ מדובר באפשרות השניה - גועל נפש - שיטת מצליח וספיחיה. אני מזמן לא מאמין בתום לב - זה אות מתה.

מה שכן אני אכן מצטרף להמלצה לתעד כמה שאפשר - אתה אף פעם לא יודע מתי תזדקק לזה.

שיהיה לך בהצלחה במקום הבא - חבל לי מאוד שהצטרכת לגלות בדרך המגעילה איפה אתה נמצא.

פורסם

דרך אגב, אם אתה לא רוצה להגיע תוציא ימי מחלה עד סוף פברואר. הם לא יכולים לעשות דבר בנידיון.

ומי ישלם לו עליהם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים