עבור לתוכן

לפנק נייד עתיק

Featured Replies

פורסם

קיבלתי מתנה נייד של HP פאבילון , מעבד פנטיום M במהירות של 1.5Ghz..

המחשב נועד לגלישה באינטרנט ועבודה קצת (טיפה) בפוטושופ..

המחשב עובד לאט - כמצופה מענתיקה כזאת...

מותקן לי חלונות XP על כונן 120GB וחשבתי לשדרג ל SSD או לסיגייט מוטנט XT כדי לשפר את

העבודה הרציפה של המחשב...

דבר נוסף שמעצבן זה שאין חיבור SATA .. יש חיבור כלשהו שאני לא מכיר...

בבדיקה ברשת - IDE Ultra ATA100 / ATA-6 ... לא נראה לי שיש כונן חדש בתומך בחיבור הישן הזה

מה עושים?

תודה

פורסם

לדעתי אין לך מה לעשות מעבר להוסיף זכרון. אם יש לך פחות מ- 2GB זכרון, אז כל תוספת תשחרר קצת את האטיות, אך שלא יהיה לך יותר מידי ציפיות.

פורסם

ועבודה קצת (טיפה) בפוטושופ.

:lol:

למה לסבול ? (בהצלחה...)

אולי אינטרנט הוא יסחוב.

חבל על הכסף של הכונן, זה לא מה שיחיה את הקשיש...

פורסם

בתור התחלה לדעתי כדאי להתקין את המ"ע מחדש כדי להגיע לביצועים מקסימליים עם מה שיש כרגע.

פורסם

הגיע זמנו של הקשיש למות - או שתעשה ממנו מחשב קומפי או משהו בסגנון.

עשה את שלו...

פורסם
  • מחבר

המחשב סוחב , קצת לאט אבל סוחב...

כרגע אין לי מחשב נייד ומחר אני טס לארה"ב , הוא בטוח יעזור לי ברמת האינטרנט , סקייפ וסרטים לטיסה...

לשימושים כאלה המחשב מספיק... לפוטושופ הוא לא מספיק אבל עובד...

חיפשתי מחשב נייד שדומה למחשב הנייח שלי (בצד) והמחשב הכי קרוב שמצאתי זה sony vaio x אבל הוא עולה מלא ...

פורסם

תפרמט אותו בשלב ראשון כמו שאמרו כאן

SSD אני לא רואה סיבה להוסיף

מה שכן בטח יש לו 256 או 512 RAM אז כדאי לשדרג, אם אתה טס לארה"ב יהיה עדיף לך לקנות שם להזמין מ EBAY או אתרים דומים, או אפילו ללכת לחנות

זה ישפר אותו פלאים..

פורסם

דבר ראשון - תפרט מה יש לך כרגע במחשב

איזה מעבד בדיוק? (CPU-Z)

איזה זיכרון בדיוק וכמה(גם CPUZ)

תוכל לתת סקריןשוט של הנתונים של המעבד..

עכשיו דבר ראשון, כמו שהמליצו לפני - לפרמט על מנת להגיע לביצועים מייטבים.

דבר שני - לשדרג זיכרון למינימום לג'יגה עד ג'יגה וחצי, יותר מזה לא נראה לי שתרגיש בהבדל כלשהו

שלישי ואחרון, במידה והמחשב עדיין יזוז לאט, זה אולי קצת קשה, אבל אפשרי לשים מעבד חזק יותר.

אצלי במחשב דומה, השידרוג למעבד עזר קצת יותר ממה שציפיתי :D

היה 1.4GHZ ליבה בניאס, והחלפתי אותו ל1.7GHZ ליבה דותן.

פורסם
  • מחבר

אפשר לשדרג את המעבד בנייד?

פתחתי את המחשב ויש רק סלוט זיכרון אחד ויש 1GB בזיכרון , ה CPUZ הוא מראה בסלוט2 256MB ונראה לי שזה ON BOARD .

המחשב עבר פירמוט והותקן XP SP3 .

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אפשר, אבל במקרה שלך לא שווה את ההשקעה. השיפור לא יהיה מורגש כמו אם תשדרג את הזכרון (בדוק בנט מה הזיכרון המקסימלי בו הנייד תומך ותשדרג אליו).

פורסם

כמו שנאמר, אין יותר מידי מה לשדרג במחשב הזה. להשיג SSD שעובד בחיבור IDE הישן לא יהיה קל ובטח לא זול, ושיפור ממש גדול זה לא ייתן. בסופו של דבר המעבד הישן והחד-ליבתי יגביל אותך לא מעט.

לגבי זכרון - ייתכן ששדרוג ל2GB יעזור לך (תלוי בהרגלי העבודה), אז שווה לבדוק האם מדובר בשני סלוטים (יש מחשבים שבהם הם במקומות שונים), או בסטיק מולחם על הלוח של 256MB. אם זה המצב השני, אין לך יותר לאן לשדרג, כי אין סטיקים של יותר מ1GB בDDR של ניידים.

בכל מקרה, אני לא מסכים עם הקביעה הנחרצת שזה מחשב שזמנו למות ואין מה לעשות איתו. יש לי מחשב דומה ואפילו אחד ישן יותר, ועם משימות בסיסיות של גלישה ועיבוד תמלילים הם מתמודדים יופי.

הכל עניין של התאמת הציפיות ואופן העבודה שלך למחשב. לדוגמה:

* תתקין חוסם פלאשים לדפדפן - פלאש טוחן CPU כמו כלום. אני מציע גם תוסף נחמד כמו YesScript שאפשר בלחיצת כפתור לעצור javascript בכל אתר (יש הרבה אתרים שבהם javascript כתוב גרוע, נתקע וטוחן את הCPU).

* אם אתה רגיל לפתוח 30 חלונות אינטרנט ובמקביל עוד איזה 10 מסמכים בWord/PDF - תתרגל על המחשב הזה לעבוד אחרת, או שתגמור את הזכרון יותר מהיר משתגיד ג'ק רובינסון.

* תחסוך בקישוטים מיותרים כמו toolbars, visual themes, ושטויות דומות.

* תקטין את מספר התהליכים שרצים ברקע למינימום ההכרחי.

ותאמין לי שהמחשב הזה (אם לא תהיינה תקלות חומרה - טפו-טפו :)) עוד יכול לשרת אותך כמה שנים בכיף.

פורסם

לבחור יש 1GB+256MB זיכרון, שזה לדעתי אופטימלי, לא מאמין שירגיש הבדל מעבר לזה

ד"א כנראה הסלוט השני נמצא מתחת למקלדת.

מעבד מפירוקים עולה גרושים(יד 2 וכדומה), לוקח לפרק ולהרכיב אותו כ10 דקות..

כל ה"כאב ראש" לכאורה זה לדעת מה רוצים להשיג.

לפני שאתה מתחיל לפרק ולהרכיב דברים:

תסתכל במדריך של המחשב שלך באיזה מעבדים הוא תומך, ואיך לגשת לכל רכיב.

*למעבדי דותן היה תת דגם כגון: 735/725/715

פירוט:

http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_M/TYPE-Pentium%20M%20Dothan.html

יש גם מספיק מדריכים ביוטיוב שמראים איך לפרק לפטופים, וסיכוי גדול שתמצא אפילו מהדגם שלך :xyxthumbs:

*בתור אחד שעבר ממעבד בניאס למעבד דותן, השיפור בפלאש באתרים מ-א-ו-ד משמעותי!

המעבד הקודם קירטע בדפי האינטרנט ובכללי עבר בצורה איטית יותר..

אם לא הייתי מרגיש שינוי משמעותי, לא הייתי ממליץ להחליף מעבד ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים