עבור לתוכן

מחשב קורס, מסך נכבה אך המחשב עדיין 'עובד' .

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי בעיה עם המחשב שלי כבר די הרבה זמן. למעשה מאז שנשרף לי ספק הכח שלי וקניתי חדש ( 450W CIDEV ) אני כמעט בטוח שזה לא ידועה בכלל.

הבעיה התחילה כך: לפעמים בזמן משחק WorldOfWarcraft, המסך היה נכבה ויש ריסטרט ולפעמים אפילו אין ריסטרט, ז"א המחשב עדיין 'פועל', אני שומע את המאוררים עדיין עובדים ויש אור מהלוח אם, אך אפילו ה NUMLOCK של המקלדת לא מגיב. זה היה קורה לעיתים רחוקות, אך עם הזמן זה נהיה כמעט כל יום ! ואפילו למצבים שאחריי שזה נכבה כמה פעמים ברצף, אני מלדיק את המחשב, וכמה דקות לאחר שהוא עולה, הוא קורס שוב, אך עדיין 'פועל' .

הפסקתי לשחק במשחק בגלל הבעיה הזו, ומדי פעם רציתי לבדוק אולי זה עבר, והייתי נכנס למשחק ולא היו שום בעיות ליום\יומיים, ואז שוב ALL OVER AGAIN . . .

לאחרונה, מבלי שאני נוגע במשחק הזה, זה נכבה לפעמים באמצע עבודה בשולחן העבודה או עם הדפדפן, לפעמים כשאני מפעיל קובץ מדיה (סרט או כדומה).

שלשום, ראיתי סרט ופתאום המחשב נכבה שוב, ושהדלקתי אותו מחדש זה לא טען לי ת'חלונות ורשם שגיאה " NTRDL is missing, press ctrl alt delete to restart " לא בטוח ב100% לגבי השם NTRDL אבל משהו דומה. נאלצתי לעשות פורמט. רציתי לנסות ווינדוס 7, אבל זה אפילו לא הגיע לחלון של ההתקנה וכבר נכבה ! אח"כ התפשרתי על XP וזה עדיין נכבה. חיכיתי יום, הצלחתי להתקין איכשהו ווינדוס XP ולאחר מכן ווינדוס 7 :) , אך הבעיה עדיין כאן והיא מטרידה !

הורדתי את הרזולוציה במחשבה שאולי זה קשור, ופירקתי את המעבד ואת הכרטיס המסך וניקיתי את כל האבק שהצטבר שם והצטבר הרבה ! ( אף-פעם לא פירקתי אותם), הורדתי EVEREST, עשיתי את הבדיקה והנה תמונה שכוללת את המתחים של הספק כח :

מפרט המחשב :

Motherboard Name Gigabyte GA-MA770-DS3 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+

2GB RAM DDR2 SDRAM 400mhz

NVIDIA GeForce 9600GT 512mb

PSU, CIDEV 450W

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אחריי שפירקתי את כ.מסך ואת גוף הקירור של המעבד, המחשב לא עושה יותר בעיות מהסוג הזה ! ( בראבו :jump: ! )

אבל, ייתכן ופגעתי בכ.מסך בניקוי ??

אחריי שהתקנתי ווינדוס 7, כונן אחד לא נחמק ושם נמצא המשחק WOW. ניסיתי להכנס אליו אבל משום מה אפילו בLOGIN SCREEN הכל תקוע ומגעיל FPS נמוך.

שלא נדבר על WOW. אני מנסה לראות וידאו בצפייה ישירה דרך מגהוידאו, וכשאני עושה FULLSCREEN אז זה לא הולך חלק על הרזולוציה שלי 1900X1000 .

אני צריך להוריד רזולוציה בערך ל 1200 על משהו כדאי לעשות FULLSCREEN ושזה יעבוד טיפה יותר חלק...

ממה זה יכול לנבוע ? פגעתי בכ.המסך בעת הניקוי? התקנת ווינדוס 7 גרם לבעיה ? מה זה יכול להיות ?

פורסם

לא מפרקים את הגוף הקירור של המעבד אלא אים אתה מעוניין להחליף לקירור טוב יותר,

יכול להיות שהבעיה היא בכרטיס מסך תכנס למנהל התקנים תראה שהכרטיס מותקן שם כמו שצריך בלי סימני שאלה צהובים,

אים הוא לא מחובר טוב אתה תראה סימן שאלה צהוב או שהוא תקול.

פורסם
  • מחבר

שלום עמית, תודה להתייחסותך.

תודה על המידע לגביי המעבד , אבל האם זה בסדר שמצטבר שם כ"כ הרבה אבק ?

בדקתי כמו שאמרת ואין שום בעיה מסוג זה, הכל מותקן ואף התקנתי דרייברים חדשים מNVIDIA ללא בעיות . .

מה עכשיו ?

פורסם

לא הבנתי הבעיה עדיין ממשיכה?

תן יותר פרטים על המצב כרגע במחשב?

פורסם
  • מחבר

"אבל, ייתכן ופגעתי בכ.מסך בניקוי ??

אחריי שהתקנתי ווינדוס 7, כונן אחד לא נחמק ושם נמצא המשחק WOW. ניסיתי להכנס אליו אבל משום מה אפילו בLOGIN SCREEN הכל תקוע ומגעיל FPS נמוך.

שלא נדבר על WOW. אני מנסה לראות וידאו בצפייה ישירה דרך מגהוידאו, וכשאני עושה FULLSCREEN אז זה לא הולך חלק על הרזולוציה שלי 1900X1000 .

אני צריך להוריד רזולוציה בערך ל 1200 על משהו כדאי לעשות FULLSCREEN ושזה יעבוד טיפה יותר חלק..."

המשחקים שלי עובדים גרוע, כאילו הFPS בתחת . . ולא רק המשחקים, גם שאני רואה סרט או משהו בצפייה ישירה באינטרנט אז גם שם התמונה לא הולכת חלק, וזה מעולם לא קרה בעבר בווינדוס XP .

פורסם

הבעיה שהמשחק לא רץ חלק? תנסה כרטיס מסך אחר לבדוק אים הבעיה ממשיכה.

דרך אגב הכרטיס מסך שלך לא משהו אז ניראה לי שבכל מקרה תצטרך להוריד ברזולוציה אלא אים כבר הפעלת את המשחק

ברזולוציה גבוה בעבר שזה יכול לרמוז על כשל בכרטיס מסך.

כמו גם יכול להיות שפגעתה לו בקירור מתי שניקתה אותו תבדוק טמפרטורה של הכרטיס זה יכול לגרום לארטיפקטים,

ולפגום בתצוגה של המסך.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס מסך בסדר גמור בקטע של הרזולוציה, וכמו שהזכרתי לפני כן שכשעבדתי על ווינדוס XP לא היו לי בעיות כאלו . .

יש לי שאלה, יש אפשרות לבדוק את הטמפרטורה של הכ.מסך דרך EVEREST ? כי לא מצאתי . .

פורסם

לדעתי כן. אבל תבדוק ב HWMonitor.

פורסם
  • מחבר

אז ככה הנה תמונת מסך של ה HWMONITOR...

האם הטמפ' של הכ.מסך גבוה מדי וייתכן שזה הגורם לבעיות ? למרות שקראתי הרבה שאם כ.מסך מתחמם מדי אז הוא פשוט גורם למחשב לקרוס . .

פורסם

51 מעלות זה סביר מאוד, תוריד OCCT ותאמץ את הכרטיס מסך תבחר באפשרות GPU,

תמצא את התוכנה כאן באתר בתוכנות מומלצות תן לה לרוץ כ20-30 דקות ותעלה תמונה של טמפרטורות עים WMonitor.

פורסם
  • מחבר

הנה, אחריי 25 דקות :

פורסם
  • מחבר

amitdanan, תודה רבה על זמנך היקר ועל עזרתך !

אני מצאתי את הבעיה :yelclap: .

החלטתי להתקין מחדש דרייברים, אך דרייברים טיפה יותר ישנים שמצאתי באתר של NVIDIA. אחריי שהתקנתי אותם ועשיתי רסטרט, קפץ חלון של NVIDIA ושם רשום שכ.המסך לא מקבל מספיק חשמל\כח מספק הכח ולכן הביצועים של כ.מסך יהיו נמוכים ! זאת הסיבה לכך שהמשחק והסרטים נתקעים אצלי. מה קרה ?

אחריי שניקיתי את הכרטיס והמעבד מאבק, אני שכחתי לחבר כבל מהספק כח לכרטיס מסך, אך זה לא הפריע למחשב לעבוד, אין לי מושג איך זה עבד, אולי זה עבד בגלל החשמל של הלוח אם ? . . בקיצור זה עבד ולא שמתי לב לזה כלל !

- עקב כך, גיליתי גם את הבעיה הראשונה שחשבתי שתיקנתי ! חיברתי את הכבל לכ.מסך, הדלקתי ת'מחשב והמחשב נכבה אך המאוררים עדיין עובדים ( כמו פעם ), עשיתי פעמיים והבנתי שהבעיה מלחתכילה היא בגלל הספק כח הלא איכותי הזה.

הספק כח שקניתי הוא מחנות\מעבדה מחשבים בעיר שלי, עסק פרטי לא, נראה לי הכל אצליהם חברות לא מוכרות ולכן הבעיות. . איפה אתם ממליצים להזמין ? אני צריך אתר שמקבל תשלומים ועושה משלוחים.

תודה רבה !

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

קצת באיחור, מקווה שיעזור :

נכון להיום ספקים של CIDEV (גם ISO-500 וגם PS-203 שהדגם לא כתוב על הספק עצמו) הוא הרמה הנמוכה והדפוקה ביותר (!!) של ספקים שניתן למצוא, גם מבין הספקים הגנריים

תבדוק אם ספק גנרי אחר או ספק איכותי

תבדוק אם יש במחשב או בכרטיס מסך קבלים מנופחים (שיכלו להיות תוצאה של ספק דפוק קודם או התחממות יתר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים