עבור לתוכן

מחשב בעיקר למשחקים ב 7k עד 7.5k ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

מה גם שתוספת הביצועים לא גדולה מדי, בטח לא שווה את התוספת במחיר הכרטיס. בנוסף יש צורך בלוח תואם וספק חזק.

מערך כרטיסים לא תמיד נתמך היטב בכל משחק, זולל יותר חשמל ומפיץ יותר חום.

סדרה 6XXX תהיה טובה יותר בטסלציה ושאר הפיצ'רים

על מה אתה מדבר?

תוספת הביצועים כיום מגיעה ל90%-100% גם בSLI וגם בCF, ותרשה לי לחלוק עלייך, אבל כיום התמורה הכי טובה לכסף הוא מערך כרטיסים בינוניים.

פורסם

אני חולק עליך בעניין הזה, זה נכון שהניצול של המערך טוב יותר כיום, אך עדיין לא ממש מושלם, בנוסף לדוגמא, ה-5870 "בלבד" שלמעשה חזק מה-6870

שלי מריץ כמעט כל משחק על הגדרות מקס' ב-FHD, האם שווה בשביל מטרו וכמה משחקים נוספים השקעה כפולה? לדעתי לא. "ניחא" הוספת הכרטיס

למערך, אבל מי שמעוניין במערכת מבוססת אינטל יאלץ להיפרד מ-1000 שקלים על לוח תואם, ובספק חזק ויקר יותר גם כן.

אז לדעתי התמורה הטובה ביותר היא כרטיס בודד חזק ושידרוג תקופתי בשארית התקציב, כמובן שכל אחד והעדפות שלו.

ההתיחסות פה היא למה שציינת ולא לשירשור, כל אחד שישקיע כמה שבא לו, גם אם מתחשק לו להוציא 10K על המערכת זה עניין שלו כמובן.

פורסם

אני חולק עליך בעניין הזה, זה נכון שהניצול של המערך טוב יותר כיום, אך עדיין לא ממש מושלם, בנוסף לדוגמא, ה-5870 "בלבד" שלמעשה חזק מה-6870

שלי מריץ כמעט כל משחק על הגדרות מקס' ב-FHD, האם שווה בשביל מטרו וכמה משחקים נוספים השקעה כפולה? לדעתי לא. "ניחא" הוספת הכרטיס

למערך, אבל מי שמעוניין במערכת מבוססת אינטל יאלץ להיפרד מ-1000 שקלים על לוח תואם, ובספק חזק ויקר יותר גם כן.

אז לדעתי התמורה הטובה ביותר היא כרטיס בודד חזק ושידרוג תקופתי בשארית התקציב, כמובן שכל אחד והעדפות שלו.

ההתיחסות פה היא למה שציינת ולא לשירשור, כל אחד שישקיע כמה שבא לו, גם אם מתחשק לו להוציא 10K על המערכת זה עניין שלו כמובן.

הדוג' שהבאת לא טובה מכמה סיבות;

1. בראש ובראשונה - גרסאות ה5XXX של ATI פשוט גרועות במערך CF, תוספת הביצועים שתקבל מכרטיס נוסף יהיה במקרה הטוב 80%, זאת בניגוד לסדרה החדשה.

2. 5870 אינו כרטיס שוק בינוני, תצרף את שניהם במערך CF ותקבל ביצועים שיתאימו לרזולוציות גבוהות שאינם מתאימות לשוק הגיימר הממוצע - לא רלוונטי.

3. מחירו של ה5870 נע בסביבות ה-240$ ל-300$, במחיר הזה בתוספת של עשרות דולרים / ניתן לקבל מערך חזק יותר (6850/70 / 460) שכן יהיה רלוונטי לרזולציות הממוצעות, והביצועים יהיו זהים ואף טובים יותר מהכרטיס החזק ביותר בשוק כיום.

קניית כרטיס בכוונה לשדרג לעוד אחד בעתיד הינה בזבוז לטווח הרחוק, שכן אתה תוציא יותר כסף תמורת פחות ביצועים. באותו כסף שתקנה בעתיד כרטיס נוסף, עדיף באותו מידה למכור ולקנות מערך נוסף.

וברור, אנחנו לא נכנסים לאף אחד לכיס ;)

פורסם

שאתה מוכר מערך אתה גם מפסיד כפול כסף פר כרטיס.

ההפרש במחיר בין ה-5870 הנ"ל ל-6870 עומד בערך על 200 שקלים כל כרטיס, מה שאומר תוספת של 400 שקלים למערך.

לצורך העניין מערך של 6850 יעלה כ-2000 שקלים, פלוס לוח UD4 במידה ומדובר במערכת מבוססת אינטל שיעלה כ-1000 שקלים, וספק ניקח את הקרוסייר המומלץ בכ-460 שקלים, הגעת ל-3460 שקלים, ל-6870 כבר תגיע ל-3900 שקלים.

לעומת 6950 שעולה כ-1400 שקלים, ולוח P67 שיעלה עוד כ-650 שקלים, וספק באיזור ה-300 שקלים, והגעת ל-2350 שקלים.

בתוספת במחיר שווה את התוספת ביצועים? לדעתי ממש לא.

מה זה שוק הגיימר ממוצע? מישהו שרוצה הגדרות גבוהות ברזולוצית 1920X1080 שנחשבת די סטנדרטית היום? מערך של 6850\70 כן יצדיק את עצמו

ויהיה רלוונטי לרזולוציה הזו ומערך של 5870 שלמעשה עולה פחות מה-6870 אינו יתאים לרזולוציה ולא יהיה רלוונטי?

בכל מקרה כמו שציינתי העדפות של כל אחד שונות. השיטה שלי של לקנות, למכור ולשדרג כל תקופה לא מתאימה לכל אחד, כל אחד מוזמן לעשות

את השיקול שלו.

מאחר ומדובר במשהו שלא ממש קשור לדיון ואני לא רוצה להפוך אותו ל-בעד מערך, נגד מערך ולקלקל את מטרת הדיון, נדבר על זה בהזדמנות אחרת.

פורסם

יוסי, אתה יכול לתת דוגמה למערך כרטיסים כך שזה יהיה הכי משתלם לגיימינג?

פורסם

יוסי, אתה יכול לתת דוגמה למערך כרטיסים כך שזה יהיה הכי משתלם לגיימינג?

460 MB768 שלמיטב הבנתי עולה בסביבות ה700ש"ח, יציג תמורה לכסף טובה יותר מאשר 570 / 6950 / 560 Ti שיעלו פחות או יותר אותו דבר.

ואנחנו חיים ב-2011, לא ב-2004. עברו הזמנים בהם המשחקים לא תומכים במערך שכזה.

את הזוג 6850 קניתי ב280$. יכלתי בהתאם לקנות את ה6950. לא ראיתי סיבה להשקיע את אותו סכום כסף, תמורת פחות ביצועים.

שוב זו דעתי וכמו שרועי אמר, זה לא דיון של בעד ונגד..

פורסם

זה שקנית זוג 6850 מחו"ל (ועדיין מחיר מוזר) לא אומר שזה המצב.

המחיר של 6850 היום זה 850 ש"ח. זוג כזה + תוספת ללוח תואם + ספק חזק יותר יוצא 2000 ש"ח.

באותו מחיר אתה קונה 5870 (אוברקלוקר מעולה) עכשיו, ועוד שנה מחליף לכרטיס חזק יותר מצמד 6850

וכמובן לא הייתה פה התפשרות על ביצועים.

ויש גם GTX580 באותו מחיר.

פורסם

זה שקנית זוג 6850 מחו"ל (ועדיין מחיר מוזר) לא אומר שזה המצב.

המחיר של 6850 היום זה 850 ש"ח. זוג כזה + תוספת ללוח תואם + ספק חזק יותר יוצא 2000 ש"ח.

באותו מחיר אתה קונה 5870 (אוברקלוקר מעולה) עכשיו, ועוד שנה מחליף לכרטיס חזק יותר מצמד 6850

וכמובן לא הייתה פה התפשרות על ביצועים.

ויש גם GTX580 באותו מחיר.

אלו המחירים אם אתה יודע איפה לחפש.

ועל מה אתה מדבר? אל תנסה להטות את המאזניים לטובתך, לא הייתי צריך לקחת בחשבון שום דבר נוסף.

לידיעתך, 6850 בCF לא צורך יותר חשמל מה-6950 כאשר פתוח ומומהר.

שנית, שים לב שהזכרתי גם את ה460 שאותו ניתן להשיג באזור ה-700, כאשר שניים כאלו יתנו תמורה טובה יותר מאשר. אולי המחירים לא דומים, אבל המצב זהה גם בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים