עבור לתוכן

i5 2500K/P67 Vs. i5 2300/H67 משיקולי עלות\תועלת ?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

בהמשך לדיון שפתחתי כאן בנושא "שילוב מוצלח (ומאותגר תקציבית) למכונת חישובים ועיבודי תמונה 2D כבדים?":

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=489613.new;topicseen#new

המליצו לי להתייעץ גם בפורום הנ"ל לגבי שילוב מומלץ לעבודתי העוסקת בביצוע עיבודי תמונה 2D וחישובים כבדים מבוססי CPU וCUDA.

זיכרון של 8GB עם זמן גישה מהיר וערוץ רחב חשוב למדי ובכל מקרה יעשה שימוש בכרטיס מסך נפרד (כנראה GTX 460 או GTX 560 )

נראה לי כי שתי האופציות המובילות הן שילוב של i5 2500K עם לוח מבוסס P67 שיאפשר OC יציב וביצועים משופרים אל מול i5 2300+לוח זול יותר (מבוסס H67?) שיהיה זול משמעותית (ישאיר תקציב לשדרוג כרטיס מסך\דיסק או זיכרון במסגרת התקציב).

אשמח לשמוע המלצות\תובנות לגבי הנ"ל - במיוחד לאור התקציב המוגבל והרצון לקבל יחס עלות\תועלת מיטבי .

האם יש שילוב אחר שכדאי לשקול? האם יש כרגע טעם לבדוק גם בכיוון AMD ?

תודה מראש,

גל

פורסם

שאלה החשובה הראשונה היא האם התוכנות שמבצעות את הפעולה מנצלות ריבוי ליבות או שניצול ריבוי הליבות שלהן מוגבל (ל-2-3) ואז תדר גבוה יותר יכול לתת ביצועים טובים יותר?

אם ניצול ריבוי הליבות הוא מוגבל ולתדר תפקיד משמעותי יותר אז ה-2500K יהיה בחירה טובה יותר מכיוון שיאפשר לך לדחוף את המעבד ב-OC.

נכון לנקודת הזמן הנוכחית מעבדי AMD יתקשו להתמודד מול מעבדי SB בכל הנוגע ליישומים המנצלים תהליכון או שניים ויותר מושפעים מתדר השעון. לעומת זאת, אם היישומים שלך כן מנצלים ריבוי ליבות אז בחירה במשהו כמו ה-Phenom IIx6 יכולה להיות אפשרות משתלמת מאוד.

כמו כן, איני מכיר את התוכנות שהזכרת ולכן אני לא יכול להחוות דעה מניסיון, אבל אולי כדאי לבדוק מבחני ביצועים ברשת ולראות איזה ביצועים מציג ה-Pheonm IIx4 955/956 והאם הביצועים הללו מספקים אותך כמערכת משנית (בהמשך למה שכתבת בדיון המקורי על כך שזאת מערכת ביתית).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה :xyxthumbs:

רוב היישומים שלי יכולים לנצל היטב עד 4 ליבות בוודאות- אך מעבר לכך כנראה שתוספת תדר תהיה משמעותית יותר....

כנראה שהכיוון הוא מעבד SB ולוח מבוסס P67 אם יכנס במסגרת התקציב - יש המלצות ספציפיות?

מה לגבי יחס העלות תועלת שהזכרתי?

תודה,

גל

פורסם

את יחס העלות תועלת קשה לי לכמת מכיוון שאני לא יודע באמת לקבוע איך התוכנות יגיבו לריבוי ליבות ולשינויים בתדר. כלומר, אני לא יודע לקבוע מאיזו נקודה תוספת תדר ו/או ליבות לא יניבו תוספת ביצועים ביחס ישר (או קרוב לישר).

לוח מתאים יהיה GA-P67A-UD3 מכיוון שאם אני מבין נכון אתה מחפש לבצע למעבד OC מכובד מתוך הנחה שתוספת התדר תתורגם לתוספת ביצועים משמעותית. זה כמובן ביחד עם מעבד 2500K. אם אתה לוקח מעבד שאינו K אז כל לוח H67 שעונה על הדרישות שלך מבחינת כמות וסוג חיבורים יתאים.

צריך לנסות לבדוק אם קיימים מבחני ביצועים שמכילים את ה-Phenom IIx4/6 ומעבדי ה-SB (עדיפות לאלו ללא מכפלה פתוחה) כדי לבדוק מהו הפרש הביצועים בפועל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים