עבור לתוכן

שימוש ב-VPN בשביל מהירות נורמאלית ביוטיוב

Featured Replies

פורסם

שמעתי מחבר שכשגולשים ליוטיוב דרך VPN מקבלים מהירות גבוהה בהרבה, מספיק בשביל לצפות באיכות HD חי (עושה רושם שהספקיות עושות traffic shaping, לפחות לאיכות HD).

למישהו יש נסיון בזה?

פורסם

אין לי VPN ואין לי שום בעיה לראות HD חי ב-Youtube (גם ב- 1080p)

אני בחיבור רגיל ב- ADSL + Orange - 5Mb.

גם למה בדיוק אתה מתכוון ב- VPN? לאיזה VPN תהיה מחובר?

פורסם
  • מחבר

אני מדבר על ספקית VPN באירופה. כמעט כל השרתים שמספקים תוכן רחב פס נמצאים באירופה אמריקה, אז זה לא מאריך בהרבה את הדרך. הצוואר בקבוק נמצא ב-backbone לארץ, שבו כנראה מתבצע תעדוף נמוך לסיוט של הספקיות בארץ - יוטיוב.

יש לי חיבור 10 בנזק ואני לא יכול לראות חי אפילו 480, רק אחרי המתנה של X4 זמן הסרט.

פורסם

שימוש ב-VPN לא מבטיח כלום, זה סוג של הימור, יכול להיות שהניתוב

הספציפי ממך אל השרת VPN יהיה טוב יותר מאשר הניתוב ממך אל

שרתי Yoututbe (שיש עשרות אם לא מאות כאלה, חלק באירופה וחלקם

בארה"ב - ויש גם שרתים בארץ!) ויכול להיות שלא. חשוב לזכור שאתה

מכניס למשוואה עוד שרת, והעומס עליו יתן אותותיו באיכות החיבור.

יש עוד מרכיבים שישפיעו על מהירות החיבור, כמו שימוש הצפנה, כמו

עיצוב תעבורה על מידע מוצפן (למיטב ידעתי אינו שווה ערך לעיצוב

התעבורה שמתקיים על פרוטוקול Http/https)

רוב נותני שירותי ה-VPN מאפשרים בחינה של השירות שלהם לתקופה

מסויימת ואז לבטל את השירות ללא קנס אם הוא לא עונה על הציפיות

שלך.

לכן לא יעזור מה שנאמר כאן, ואתה תצטרך לבחון זאת מול נותני השירות.

פורסם

יש לי חיבור 10 בנזק ואני לא יכול לראות חי אפילו 480, רק אחרי המתנה של X4 זמן הסרט.

יש ל014 עיצוב תעבורה על youtube אם זה 480p ומטה (לפחות בגיימר אבל אני חושב שזה לכולם) . את ה720p לפעמים יש להם בcache (בנוסף לסרטים פופולארים אחרים שבאיכויות יותר נמוכות) אחרת אתה מוריד ישירות מארה"ב ומתמודד עם העומס הרגיל (חנק שחבל על זמן). המערכת הזאת בעיקר במטרה לחסוך ברוחב פס לחו"ל והיא ממש לא עובדת יציב בשעות העומס ויש הרבה שמתלוננים על זה.

בגלל ש014 לא ממש מעצבים תעבורה של p2p בעיקר לא בחבילות הרגילות אז לא משנה כמה רוחב פס הם יחסכו על youtube ה P2P יחנוק את כל מי שמנסה לעשות משהו באינטרנט.

בקשר לVPN יש אנשים שטוענים שזה "עובד על הספק " והם נותנים לזה תעדוף וגורם להורדות יותר מהירות אבל גם אם זה נכון לא חובה שזה יעבוד תמיד וזה יתעלם מהעובדה שיש חלק מהתוכן בproxy של הספקית. אם אתה לא מרוצה מ014 אני ממליץ לך להחליף חברה . אני ב014 בגיימר בשביל הפינג והחבילה הזאת עובדת טוב בכלל אז התרגלתי (7 או יותר שנים בגיימר) . אני אומנם היסטורית משלם הון על האינטרנט אבל לפחות אני נהנה ממנו (ברמה מסוימת) . עדיין לא תמיד הכל עובד חלק.

פורסם

שלא לדבר על זה שיש להם מאגרים של CDN שקרובים לפה גיאוגראפית וגם נמצעים בארץ.

הפתרון הזה שחבר שלך סיפר עליו הוא לא יותר מ snake oil.

פורסם
  • מחבר

שלא לדבר על זה שיש להם מאגרים של CDN שקרובים לפה גיאוגראפית וגם נמצעים בארץ.

הפתרון הזה שחבר שלך סיפר עליו הוא לא יותר מ snake oil.

אז איך זה שמהירות ההורדה של סרטונים מיוטיוב מגוחכת כמעט בכל שעות היום?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים