עבור לתוכן

בקשה למפרט מחשב רב-תכליתי ב 6K כולל OC

Featured Replies

פורסם

בקשה למפרט מחשב רב-תכליתי ב 6K כולל OC

.1 מה התקציב המקסימלי? 6000

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן לנצל את התקציב ולא לחסוך

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב?- תכניFULL HD , משחקים, גרפיקה.

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה(

אופן השימוש מיועד לפרנסה אך לא רק התוכנות העיקריות שאני אעשה בהם שימוש זה 2010 solidwork אני יודע שצריכה לצאת גירסא חדשה ובשביל המדיה סנטר xbmc

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

nfs,dirt2,crysis, Assassin's Creed,cod

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המחשב אמור להיות מחובר לטלוויזיה 40 אינץ' שתומכת ב Full HD. כמו כן אני אקנה בעתיד מסך בגודל של 22 עד 24 אינץ'. לכן יש לקחת בחשבון רזולוציות גבוהות לפחות של full hd וחיבור שני מסכים בו זמנית.אני מתכוון לבצע הארכה של המסך הקיים.

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? ראה סעיף 2.ב.

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא

5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש חלק אחד וזהו הצורב dvd ובגלל זה רשמתי לא על שורה 5

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? מכיוון שהמערכת תכלול אפשרות של מדיה סנטר ארצה שקט חרישי של 10 אבל אני יודע שאין דבר כזה 10 באמת. בהסתמך על המפרט שהרכבתי אני מתכנן לבצע המהרה למעבד לא סתם לקחתי מעבד עם מכפלה פתוחה אז לקחתי קירור למעבד שרשום שם שהדציבלים שאליהם הוא מגיע הם בין 0-26. וכמו כן יש לקחת בחשבון את הדציבלים של המארז שהם בין 17 ל 19. ולגבי הכרטיס מסך אין לי מושג כמה דציבלים לא רשום.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? אוברקלוק בינוני

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך לכלול מערכת הפעלה רק יש לקחת בחשבון שזאת תהיה windows 7 64bit.

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. איזור המגורים הוא ירושלים. אבקש לא להפנות אותי לאיבורי או ksp

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? USB3, RAID, ESATA

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? סביר להניח שבעתיד אני אשדרג או אוסיף כרטיסי מסך כלומר sli או crossfire

12.האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? הבנתי מקריאה שגם המעבדים החדשים של אינטל שיצאו בעתיד 22 ננומטר יתאימו לתושבת 1155. כמו כן יש מצב שאני אשפר את הזיכרונות.

עכשיו גם לי יש כמה שאלות:

1. כפי שניתן לראות מהמפרט שהרכבתי לקחתי לוח שתומך במכפלה פתוחה P67 ובנוסף לכך לקחתי גם מעבד בעל מכפלה פתוחה K . לפי הבנתי הליבה הגראפית מנוטרלת במצב הזה האם ישנו איזה פיצוי על כך?

2. בלוחות האם החדשים ישנם רק 4 חריצי זיכרון. בקודמים היו 6 חריצי זיכרון וניתן היה לעשות triple במקום dual. אשמח לדעת למה זה ככה? והאם אני מפסיד משהו שהזיכרונות מורכבים כdual ולא כ triple.

3. במארז שהרכבתי במפרט לא הבנתי כמה מאווררים הם באמת מספקים?

4. אבקש לדעת אם הכונן הקשיח של סמסונג הוא החדש כלומר הדגם HD103SJ והאם כדאי לקחת שני או שלושה כוננים כדי לבצע raid 0 או 5. ? או שאולי עדיף לקחת כונן ssd ואחריו כונן מכאני רגיל.

5. אבקש לדעת אם אין בעיות תאימות בין הפירטים השונים שהרכבתי הכי חשוב בין הלוח לזיכרונות.

תודה רבה,

הרכבת מחשב:

[..] ASROCK P67 EXTREME 4 ₪730

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1444

זיכרון:

[..] G.SKILL "XL" 8192MB (4096MBX2) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS-X ₪449

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX570 "GOLDEN SAMPLE" 1280MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1673

מארז:

[..] COOLERMASTER CM 690 II ADVANDCED w/o PSU - זמין במלאי ₪500

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 620W BRONZE - RETAIL - זמין במלאי ₪436

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪283

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות ₪80

מחיר סופי: ₪5086

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

כן אני מודע שצריך כרטיס מסך מפלצתי QUADRO לדוגמא

PNY Quadro 2000 1GB GDDR5 PCI Express VCQ2000-PB

בתור משתמש פשוט כרגע שרק לומד את התוכנה לא הייתי משקיע כל כך הרבה כסף.

הכרטיס הזה עולה מעל ל 2000 ש"ח.

אני גם חושב שהכרטיס מסך שלקחתי הוא די חזק לשימוש של מתחילים מקסימום אחרי כמה זמן אני אחליף אותו.

העלאת כאן נקודה חשובה ואשמח לשאול שאלה

1. מה ההבדל בנתונים בין הכרטיס שאני הרכבתי לבין כרטיס שצינתי בתגובה זו?

אם השינויים הם מינורים אז באמת חבל על הכסף.

2. האם הכרטיס מתאים גם לפלז'ר כלומר משחקים מדיה סנטר חיבור לשני מסכים לפחות. לא רק לעבודה.

אבל אם במסגרת התקציב הוא שווה את ההשקעה אז יכול להיות שאני אקנה אותו.

תודה רבה על תגובתך...

פורסם
  • מחבר

אני הבנתי שניתן לקנות כרטיס זול ולהתקין דריבר של quadro מהאתר של nvidia

ולאחר מכן לצרוב rom עם התוכנה RivaTuner ופשוט להפוך אותו לכרטיס פי 10 יותר טוב.

אני הבנתי שנווידה מגבילה בכוונה את הליבות של ה cuda וכו' בכוונה בשביל למתג את הכרטיסים האלה לרמה גבוהה.

זה רק מאשש את הטענה שכל הכרטיסים יוצאים מאותו פס ייצור ונוידיה חוסמת להם משהו או שהם עברו בדיקה במפעל והם פגומים אז מוכרים אותם בזול יותר

וכל ההתעסקות לא שווה.

קצת סטיתי מהנושא.

כמו כן רציתי לשאול לגבי התקן dmi 2.0 (שאני מקבל עם המעבד שאני מעונין לקנות 2600Kׁ) לעומת qpi שנמצא בלוחות ישנים X58 ומעביר בין 4 ל6 ג'יגה

הבנתי ש dmi הראשון מעביר רק 2 ג'יגה. אשמח אם תסבירו לי מה ההבדלים.

אני פשוט רק רוצה להיות בטוח שהמפרט שהרכבתי הוא טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים