עבור לתוכן

צריך עזרה בנושא אלקטרוניקה עם פרוייקט קט&#1503

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבנות סוג של "קופסאת שליטה על המחשב"

בה יהיו מתגים: כיבוי והפעלה, הפעלה מחדש, מתג כיבוי והפעלה של קתודות, מתג הוצאת מגש הדיסקים וכמה דברים אחרים.

תוך כדי עיצוב המעגל נתקלתי בבעיה קטנה מכיוון שהידע שלי באלקטרוניקה הוא לא נרחב מספיק אני לא יודע איך לפתור אותה

ולכן הייתי רוצה את עצתכם ועזרתכם.

בעיקרון הקופסא אמורה להכיל שתי שורות של 4 מתגי הזזה (toggle switch) וכל שורה "ננעלת" על ידי מתג מפתח ולד שמציין אם השורה פעילה או לא

צירפתי תמונה (בתמונה מתגים S1-4 לא מפעילים שום דבר כי אני עוד לא סגור מה כל מתג יעשה) של המעגל בצורה חלקית ולפי מה שהבנתי אני הוא לא יעבוד כל כך כי מתג המפתח (זה שנועל את המעגל[s5]) הוא מתג SPST ואני לא חושב שקיים מתג מפתח מסוג 5PST.

איך אני יכול לגרום למעגל הזה לעבוד?

אני מצטער אם לא הסברתי את עצמי טוב מספיק במידה ומשהו לא מובן תגידו לי.

95775618.th.png

פורסם

יש לך בעיה איך לחבר את חלק מהמפסקים

כיבוי / הפעלה מחדש - מחוברים בצורה שונה בלוחות שונים, לא ניתן לבנות אל זה שאחד מהחוטים הוא אדמה (יכול להיות ש 2 החוטים הולכים לתוך המעגל של הלוח). אם אתה רוצה לחבר אותם דרך ה "מפתח", תצתרך מפתח של הרבה קטבים (xPST כש X מספר באיזור של 3 - 4 או יותר תלוי במפסקים שאתה רוצה) או להוסיף ממסרים למעגל

פתיחת CD - אתה חייב להוציא את החוטים מתוך הכונן עצמו (שוב אלה יכולים להיות 2 חוטים לתוך המעגל) או לעשות האק אחר (מעגל של לוח מקשים / פורט וכו) ולהגדיר בתוכנה שהפורט / הקשה אל מקש וכו יפתחו את הכונן

מפתח - מפסק SPST הוא המפסק הכי פשוט שיש, אם המפתח שלך שונה אתה יכול למצוא 2 מגעים שיעבדו כמו SPST. אבל לא נראה לי ש SPST מתאים לך ללא תוספת של ממסרים

פורסם
  • מחבר

כן זה פחות או יותר מה שאני חשבתי לחבר את כל זה למפתח SPST לא יעבוד.

אבל אני לא כל כך יודע איך לעבוד עם ממסרים, שמעתי שאפשר לשלוט עליהם עם מפסק. זאת אומרת שאני יכול לקנות ממסר בעל מספיק קטבים ולשלוט עליו עם מפסק המפתח?

לגבי הCD אני הולך פשוט להלחים את החוטים של המפסק אל המעגל של הCD:

http://www.casemodgod.com/ModGuides/CDButtonReroute/CDbutton.htm

פורסם

לממסר יש מגעים (כמו של מפסק, יש ממסרים אם שילובים שונים של מגעים שמתחברים / מתנתקים בקבוצה) וסליל

ממסר נפוץ שלא תהיה לך בעיה להשיג הוא DPDT אם 6 מגעים של המפסק (2 מפסקים מחליפים מבודדים אחד מהשני) שניתן לנצל בתור 2 מפסקי SPST פשוטים

את הסלילים של כל הממסרים + את המעגלים שבהם אתה יכול לשלוט ישר (קתודות וכו) אתה מחבר דרך המפתח למתח

את המעגלים כמו ריסט / CD / וכו אתה מחבר כל אחד דרך 2 מפסקי SPST בטור - המפסק שלו בפאנל, ואחד מהמפסקים של הממסרים. כך רק כשהממסר מחובר ולוחצים אל המפסק הידני אז תהיה תגובה

פורסם
  • מחבר

אז אתמאל הלכתי לחנות האלקטרוניקה הקרובה וקניתי זוג ממסרים, כמה מפסקים ולדים.

ושחקתי איתם קצת בכדי להבין יותר.

אז הכנתי סרטוט חדש, מה אתה אומר זה יעבוד?

RLY4+3= RLY #1

RLY2+5= RLY #2

RLY1+6= RLY #3

S1= Key switch1

35440577.th.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים