עבור לתוכן

איפה אפשר לקנות מיתר מצנחים?(AKA חוט שפצור)-דחוף להכנס עוד שאלה חשובה

Featured Replies

פורסם

אבל אני מחפש בצבעים ספציפים(כחול NAVY ובז'(חיל הים למי שלא הבין)

ובעובי 5 מ"מ(paracord 550) ואחד עובי רגיל לשרשרת של הדיסקית אם אין בעובי 5 מ"מ אז רגיל בצבעים הנ"ל

פורסם

חנויות כמו "חגור" "למטייל" "ריקושט"

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה מזה רמת"ג ח"י?

פורסם

גוגל איט

פורסם

זה לא הרמת"ג של חייל הים?

פורסם

למה צריך חוט שפצור כחול? בשביל ההסוואה בים?

היום יש חוטים ושאר ציוד שפצ"ור בצבא, כחלק ממגמה מבורכת שלא צריך לדרוש מחיילים לסדר את הציוד שלהם על חשבונם.

פורסם

אתה באמת חושב ששיפצור זה משהו "צבאי"? זה משהו שחיילים משועממים המציאו, במקור זה היה מנהג של חיילים קרביים לשנות ציוד שיהיה קל יותר לשימוש מבצעי, שיפצור דיסקיות זה בדיחה, והאמת שאם תיפול על מנאייק עצבני שיפצור הדיסקית והכומתה יסתכם בדוח...

פורסם

שטויות. שפצור דיסקית בחלק המהבסיסים הוא חובה (חובה די מטופשת, יש לציין, כי רוב החיילים שמוגדרים כ'תומכי לחימה' לא יגיעו למצב שהדיסקית תחשוף אותם אם היא לא תהיה משופצרת, אבל עדיין חובה)

פורסם

האמת שהיום הציוד כבר מגיע בצורה כזאת שצריך מעט מאוד "שפצו"רים" בשביל להביא אותו לרמת מבצעיות גבוה.

במילואים האחרונים לדוגמא קיבלתי אפוד ("ווסט") ברמה שעד לא מזמן היו רואים רק מתוצרת אמל"חיות של יחידות מובחרות, מלא פטנטים מחוכמים, ניתן להתאמה על הגוף באופן מעולה ובאיכות תפירה טובה מאוד.

בסדיר עדיין מבקשים מהחיילים לשפצר את דיסקית הזיהוי, זה לא סיפור גדול וכאמור הצבא לרוב מספק את המיתרים הדרושים. כנ"ל עם הנשק.

אני מאמין שעדיין מבקשים מהחיילים לבצע כל מיני שפצורים דביליים שהיו פופולריים בתקופה שאני הייתי בסדיר - כמו ניילונים למיניהם (מה הבעיה להחזיק את הניירת חסרת התועלת הזאת - במיוחד פנקס השבי, הזאת בתוך שקית אטומה למים?) או שפצור של התחבושת האישית (משהו דבילי ומטופש במיוחד שהרי התחבושת ארוזה כבר באופן אטום בצורה אפקטיבית למדי).

פורסם

גם נגביסטים מקבלים אפוד מצויין. זה לא מונע ממנו מלהרוג את הכתפיים אם לא משפצרים עם ספוג מתחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים