עבור לתוכן

השוואה בין מעבדי Athlon 2 x4 למעבדי Phenom2 x4 - מבקש יעוץ

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מנבה להשוות בין ארבעת הדגמים הבאים:

מעבד AMD Athlon II X4 640 Box

מעבד AMD Athlon II X4 645 Box

מעבד AMD Phenom II X4 925 Box

מעבד AMD Phenom II X4 945 Box

יש לי מספר שאלות:

1) מדוע בכל אתרי ה-BENCHMARK, למשל ב: www.cpubenchmark.net שני הראשונים מקבלים ציונים גבוהים יותר, למרות שלמעבדי Phenom יש נתונים טובים יותר (בגלל ה-L3 Cache, ואותה מהירות)?

2) אם אני הולך על ה- Athlon 2 - האם שווה להשקיע 100 ש"ח יותר ב-645 מאשר ב-640? המחשב הוא לשימוש ביתי בסיסי, אך המטרה היא לא לשדרגו בזמן בשנים הקרובות. (כאשר הצליחו לשכנע אותי שבכל מקרה האופציות האלה טובות יותר מה- i3-550....)

תודה!

פורסם

לא שווה להשקיע ב-645 ואין דבר כזה "Future proof" זה רק מיתוס.

אם גבול השימוש הוא יהיה גג לסרטי HD וגלישה לא אמורה להיות בעיה כלל גם מעבד 435x3 יהיה טוב.

יש עוד מחשבי P4 שמחזיקים שנים,עם תחזוקה נכונה של תוכנה\ניקיון חומרה המחשב יחזיק גם 10 שנים.

ברמת העיקרון מעבד כמעט ואינו מנוצל,HDD הוא אחד הגורמים המשפיעים במערכת.

אם תצטרך מפרט נשמח לסייע לך בבניית אחד שכזה :)

פורסם

+1

לשימושים בסיסיים של גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים גם ה-X2 215 יהיה מעבד משתלם.

פורסם

בהפרש קטן עדיף את ה-435x3.(ריבוי משימות וכו :) )

פורסם

לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים? ה-215 עושה את זה בכיף, כל מעבד מעבר לזה הוא מיותר, אני מדבר מניסיון.

פורסם

לשימושים ביתיים איו צורך ב-Phenom IIx4 וכמו שנאמר כל Athlon IIx2-4 יותר ממספיק.

לעניין ה-Cache מרמה שלישית אין ממש חשיבות, בטח שלא לשימושים כמו שלך. צריך להבין שחשיבות של פרט טכני כזה או אחר היא תלויה בארכיטקטורה של המעבד. במקרה הזה ברוב היישומים ל-Cache מרמה שלישית אין חשיבות יתרה.

כמו כן, מבט על מבחני ביצועים סינטתיים נותן תמונה כללית בלבד, וזה נחמד, אבל זה לא מעיד כהוא זה על יכולתיו של המעבד בפועל עבור שימוש מסוים.

לסיכום, כל העניין של לרכוש מחשב שיחזיק להרבה שנים הוא בהחלט מיתוס. אפשר לזרוק על מערכת גם עשרות אלפי שקלים והיא תחזיק או לא תחזיק, עבור שימוש מסוים, מספר שנים מסוים בדיוק כמו מערכת בשליש מחיר בהתאם להתפתחויות בשוק התוכנה שאותן אי אפשר לצפות. לכן ההמלצה היא לקנות את המערכת המשתלמת ביותר לצרכים בנקודת הזמן הנוכחית, עם מבט מסוים לעתיד הנראה לעין (אם מתוכנן שינוי מסוים בשימושים בחודשים הקרובים - שנה. לענות על מגמות מסוימות שמתחילות עכשיו בשוק התוכנה) וסביר להניח שכל עוד שהשימושים לא ישתנו מערכת כזאת תספק לך חווית שימוש מלאה במשך תקופה די ארוכה.

פורסם

וסביר להניח שכל עוד שהשימושים לא ישתנו מערכת כזאת תספק לך חווית שימוש מלאה במשך תקופה די ארוכה.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים!

היום רכשתי את המחשב בסופו של דבר,

להלן המפרט:

מעבד AMD Athlon II X4 640 Box

לוח אם Gigabyte GA-880GMA-UD2H

כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB

זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ

צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD

קורא כרטיסים JSP-Tech CR-02 3.5" Black

מארז ללא ספק Antec P180 Mini

ספק כח Seasonic S12II 430W

קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2

מאורר למארז CoolerMaster Long Life Blue LED Silent Fan 120mm

כמו שאתם שמים לב, החלטתי להשקיע במארז ובספק.

בחרתי בסופו של דבר ב-AMD ולא i3 לפי ההמלצות כאן בפורום.

מקווה שעשיתי נכון!

תודה.

פורסם

בחרתי בסופו של דבר ב-AMD ולא i3 לפי ההמלצות כאן בפורום.

מקווה שעשיתי נכון!

עשית נכון. זה לא שה-Core i3 אינו מעבד טוב. פשוט בחרת בפלטפורמה משתלמת יותר שאף מכילה מעבד מרובע ליבה שייתכן שתהיה לך חשיבות בעתיד עם התקדמות המגמה של מעבר לעיבוד מקבילי וניצול טוב יותר של ריבוי ליבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים