עבור לתוכן

דרכון עם קרע קטן - בעיה?

Featured Replies

פורסם

הדרכון שלי נקרע קצת בעמוד עם התמונה.

זה קרע באורך של סנטימטר בעמוד עם התמונה, במקום שכמעט נסתר, בדיוק בקיפול של העמוד עם הבסיס של הדרכון.

מישהו יודע אם יכולים לעשות לי עם זה בעיות?

עולה כסף להוציא דרכון חדש כדי לתקן את זה? כמה זמן זה לוקח?

פורסם

כל זמן שהעמוד הנושא את התמונה לא נפגע הכל בסדר

עם הקרע הוא לא בגב אלה על פני העמוד יש להחליף דרכון

פורסם
  • מחבר

זה כן בעמוד של התמונה, אבל ממש קרוב לחיבור של הנייר לדרכון.

נכון כל העמוד עטוף בניילון, אז זה ממש איפה שהניילון נגמר לפני הקיפול של קצה העמוד.

בדקתי באתר של משרד הפנים וראיתי שזה עולה 1000 שקל להחליף דרכון 'מושחט'. (שזו כנראה ההגדרה לדרכון שלי?)

פורסם

הכי טוב שתלך לסניף של משרד הפנים ותבדוק. אתה לא רוצה לבדוק את זה ברגע האמת.

אין מצב שזה עולה 1000 ש"ח.

טוב בדקתי, דרכון שאבד יעלה 685 ומושחת 1000. פשוט גניבה. אם באמת הוא מושחת, דווח עליו כאילו נאבד.

פורסם

אני לא מאמין שיגבו ממך מחיר של החלפת דרכון מושחת עבור החלפת דרכון עם קרע של ס"מ.

זה נשמע כמו בלאי סביר.

פורסם

לא ראיתי שיש התייחסות שם ל"בלאי סביר". לך תסביר את זה לאיזו פקידה שם ביום עבודה עמוס.

פורסם

החלפתי לפני שנה דרכון שהעמוד של התמונה נקרע

הגדירו את זה כבלאי סביר והחליפו ללא עלות

פורסם
  • מחבר

הייתי אצלם היום, הם אמרו לי שזה לא נראה להם נורא, וכנראה שלא יעשו לי בעיות.

הם אמרו שאם אני רוצה לחדש זה יעלה לי 265 שקל אצלם או 180 באינטרנט.

הם אמרו שאם יעשו לי בעיות אז שאני אבוא ואחליף חחח.. רק שאם יעשו לי בעיות אז זה יהיה כבר מאוחר מדי חח :P

טוב נו...

באסה.

פורסם

הם אמרו שאם יעשו לי בעיות אז שאני אבוא ואחליף חחח.. רק שאם יעשו לי בעיות אז זה יהיה כבר מאוחר מדי חח :P

לא תמיד. אפשר לקבל גם אזהרה (וזה אומר שאם עד פעם הבאה אתה לא מחליף את הדרכון אז אתה לא עובר ביקורת.

פורסם

עכשיו כשכתבתם בדקתי באתר של משרד הפנים וזה באמת קצת הזוי שגובים 685 שקל על דרכון שנגנב, ו-1000 שקל על דרכון שהושחת.

למה שבנאדם נורמלי יבחר להודות בזה שהדרכון שלו הושחט אם הוא יכול פשוט להגיד שהוא נגנב/אבד ולקבל חדש תמורת פחות כסף?

לא רק זה, עפ"י אתר משה"פ:

"הדרכון שיונפק יינתן בתוקף ל 5 שנים בלבד. לאחר 5 שנים לא יתאפשר להאריך תוקף דרכון זה. יהיה צורך להגיש בקשה לדרכון חדש."

כלומר אם אכן תרצה להיות מפגר ובאמת לומר את האמת שהושחת לך הדרכון, גם הוא יהיה תקף ל5 שנים בלבד ולאחר מכן תצטרך להגיש בקשה לדרכון חדש.

יש פה איזה משהו שאני לא מבין?

פורסם

שיש מפגרים שלא חושבים. אה, והם לחוצים על הטיסה שלהם.

פורסם

שאתה צריך לשקר למשרד הפנים(וכנראה גם למשטרה). כי יש הרי חשד שמכרת אותו לגורמים עבריינים/טרוריסטים.

נ.ב- החתימת צבא שלך כבר לא רלוונטית(מזל"ט).

פורסם

למה דרכון שאבד צריך לעלות בכלל 685 שקל?! :bash:

פורסם

למי שלא יודע, יש תופעה במזרח הרחוק של ישראלים שמוכרים את הדרכונים שלהם לכל מיני זייפנים תמורת לא מעט כסף, ואז באים ואומרים שהוא הלך לאיבוד ומקבלים חדש. אחרי שהתלונות על זה התרבו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3648686,00.html

אם תעשו עוד חיפושים תגלו על זה הרבה כתבות.

דרך אגב, בגלל זה אם אתה מגיע עם דרכון עם בלאי, אף אחד לא יעשה לך בעיה. הסכומים הגבוהים נועדו להרתיע את אלו שסוחרים בדרכונים האלה. בכל מקרה, מכל הפעמים שנתקלתי במשרד הפנים מדובר באחד מהמשרדים הכי יעילים שיש ואפשר לעשות כמעט הכל באמצעות האינטרנט והדואר.

לפותח השרשור בשביל 280 שקל לא הייתי לוקח סיכון שהחופשה שלך בחו"ל תהרס. אי אפשר לדעת על איזה פקיד הגירה תיפול במדינת היעד.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

רק רציתי לעדכן שכבר הספקתי לטוס ולחזור ובאמת שלא עשו לי בכלל בעיות.

טסתי לאיטליה וכשנכנסתי לשם בכלל לא הסתכלו עליו וישר העבירו אותנו (בלי לדבר על להחתים אותו בכלל), אולי בכניסה חזרה לישראל עשו בדיקות קצת רציניות, אבל גם שם לא אמרו לי שום דבר לגבי הקרע.

אז כנראה שבאמת קרע קטן כזה לא ממש מפריע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים