עבור לתוכן

בעיות עם המכס

Featured Replies

פורסם

לפני קצת פחות משנה, קניתי רמקולים שעלו לי 10,000 ש"ח... קנייה כשרה למהדרין, בארץ.

לא מזמן התקלקלו לי הרמקולים, והחלטתי שאני שולח אותם לתיקון בחו"ל.

בגלל שלעשות משלוח לחו"ל במשקלים כאלו עולה הרבה כסף, החלטתי לשלוח את הרמקולים עם חבר שטס לארה"ב (זאת הטעות הגדולה ביותר בחיי כי שילמתי Overweight מטורף בשדה תעופה).

כמה ימים אחרי שהרמקולים הגיעו אל החברה בארה"ב הם החליטו שהם שולחים לי זוג חדש במקום לתקן.

כולי שמח ששולחים לי רמקולים חדשים... שילמתי משהו כמו 200 דולר על משלוח מארה"ב לישראל.

בגלל שאני אידיוט, שחכתי להצהיר ששלחתי את הרמקולים לתיקון, ועכשיו הם תקועים במכס.

הם דורשים ממני לשלם להם כמעט 3000 ש"ח :bash: :bash: :bash:

ניסיתי לחשוב על דרך כלשהי להוכיח למכס שהרמקולים יצאו לחו"ל, אבל אין לי שום הוחכה כרגע... השיחות עם החברה בחו"ל היו דרך סקייפ... ככה שאין לי תיעוד לכלום!

את הקבלה של הקנייה של הרמקולים אני לא מוצא, וגם לא מצליח להשיג את מי שמכר לי אותם כדי שינפיק לי העתק

מה אפשר לעשות?

פורסם

אולי תבקש מהחברה שתיקנה לך או שלחה לך את הרמקולים החדשים לשלוח לך מסמך

שמוכיח שהרמקולים נשלחים בתמורה להחלפה.

אבל אני לא חושב שזה משנה כי לא מדובר בתיקון אלא במוצר חדש ולכן בכל מקרה תצטרך לשלם מכס.

תראה מה רשום באתר של רשות המיסים:

טובין המוחזרים לישראל לאחר תיקונם

מי שמייצא לחו"ל טובין לשם תיקונם והחזרתם, חייב למלא לפני היצוא,טופס (מכס ‎85, או מכס ‎9, לפי העניין) בבית-המכס, ולהחתים עליו את פקיד המכס.

את הטופס כאמור, עליו להציג בפני פקיד המכס, בעת החזרת הטובין לישראל.

לגבי טובין שיוצאו לחו"ל, תוקנו במסגרת תקופת האחריות של הספק, ולא שולמה כל תמורה בעבור תיקונם - יחול פטור ממסים .

לגבי טובין כאמור, ששולמה תמורה בעבור תיקונם - יחולו המסים על עלות התיקון בלבד.

לגבי טובין שהוחלפו בחדשים, יחולו המסים החלים, גם אם ההחלפה נעשתה במסגרת תקופת האחריות.

פורסם

הכותרת נערכה, באמת שלא היה צורך בכל כך הרבה סימני קריאה.

פורסם
  • מחבר

זה נראהלי מאוד לא פייר שאני צריך לשלם עכשיו 3000 שקל מכס על הרמקולים שנשלחו לתיקון בתקופת אחריות.... זה שהם החליטו להחליף לי אותם בדגם זהה זאת לא משהו רע, ובטח שאני לא אמור לשלם על זה מכס... בטח שלא 3000 ש"ח

התיקון כבר לא משתלם.... כל העלויות האלו הצטברו לי כבר למחיר של זוג רמקולים חדשים

אם לא אצליח לשחרר את זה בלי תשלום (או תשלום הרבה יותר ריאלי והגיוני) אני חושב שאלך לבית משפט...

זה לא הגיוני שיש כזה גוף במדינה, שעושה מה שבא לו, בלי שיש עליו שום פיקוח...

אי אפשר ליצור איתם קשר... אפילו לא דרך האתר... כל ניסיון שלי ליצור איתם קשר דרך האתר לא הצליח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים