עבור לתוכן

שאלה בקשר לצבא

Featured Replies

פורסם

הייתי בצו ראשון ביום שלישי קיבלתי קב"א 54 דפ"ר 60 הבנתי שזה בדיוק מספיק לי למיונים של טייס

שני דברים שאני לא יודע מה לעשות לגביהם

1 - לא קיבלתי פרופיל עדין כי אני צריך לעשות בדיקת מאמץ( אסתמה בעבר) אני בריא לחלוטין ורץ המון, הקצין רפואי אמר שזה 97 אם הכל בסדר

2 - אני ילד יחיד ועדין לא החתמתי את ההורים שלי (אבל הם כבר הסכימו, רק אחרי שאני אקבל את ה97)

מה אני צריך לעשות כדי לקבל את המיונים לצוות אוויר? לחכות? להתקשר ולבקש?

פורסם

א' אתה טועה. דפ"ר 60 לא מספיק לכלום מובחר ד"א. לא לוקחים לשום מיון נורמלי מתחת ל70. טיס זה בכלל 75. חוץ מזה גם לא מסתדר לי עקרונית קיום קבא 54 עם דפר מתחת ל75,יש הרבה השפעה בין השניים וזה דפ"ר יחסית נמוך שאמור להוריד אותך לאיזור ה52 ומטה.

במידה וזה אכן הנתונים שלך לא תקבל,חד וחלק. אם יש טעות במה שכתבת אתה אמור לקבל לבד או מקסימום להתקשר ללשכה ולבקש

פורסם

^

חרטטן רציני...

אין דבר כזה דפר 75 לא קיים.

דפר 60 כן מספיק לטייס

לדפר יש השפעה על הקבא אבל ממש לא גדולה כמו שאתה מתאר, קבא מורכב ממלא דברים שאין לך בכלל מושג עליהם, ולאפאחד אין כי זה חומר בעל סיווג גבוה.

דפר 60 עם קבא 54 זה אפשרי בהחלט

פותח הדיון.

בדרך כלל מיונים לטייס מקבלים ולא צריך לדרוש, אבל אני ממליץ לכל מי שרוצה תפקיד מסויים בצבא לבקש אותו עוד לפני הגיוס (במידה ואתה מתאים כמובן), הסיכוי שלך להגיע למקום שתרצה הרבה יותר גבוה אם תנסה להגיע לשם בצורה אקטיבית.

פורסם

א' אתה טועה. דפ"ר 60 לא מספיק לכלום מובחר ד"א. לא לוקחים לשום מיון נורמלי מתחת ל70. טיס זה בכלל 75. חוץ מזה גם לא מסתדר לי עקרונית קיום קבא 54 עם דפר מתחת ל75,יש הרבה השפעה בין השניים וזה דפ"ר יחסית נמוך שאמור להוריד אותך לאיזור ה52 ומטה.

במידה וזה אכן הנתונים שלך לא תקבל,חד וחלק. אם יש טעות במה שכתבת אתה אמור לקבל לבד או מקסימום להתקשר ללשכה ולבקש

ואוו כמה שאתה טועה, אתה בכלל יודע מה זה דפ"ר? נתחיל מזה שדפ"ר הולך בקפיצות של 10.

בקשר לנתונים הנדרשים למיונים של צוות אוויר, הם כמו שVi אמר, 54 קב"א ו60 דפ"ר (ובשביל שהלא יזיינו לך את השכל עוד, הממוצע הארצי הוא קב"א בין 50-49, לכן אתה בהחלט בעל נתונים מעולים ומתאים לכל היחידות המובחרות, אשר הרוב המוחלט בהן דורש קב"א 52).

המיונים שדורשים דפ"ר גבוה יותר הם לרוב מיונים של תפקידים בחיל המודעין לדוגמא, וגם בדרך כלל הדרישות כוללות גם חומר שנלמד בבית הספר ולא רק נתונים מהצו הראשון(לדוגמא חברה שלמדו ערבית מקבלים זימונים, כנ"ל חברה שלמדו במגמת מחשבים ובעלי נתונים גבוהים, אבל כל אלו כמובן לא אקטואליים בשבילך שכן אתה עם פרופיל קרבי ויש לך אלטרנטיבות מצוינות כגון קורס טייס וכל הסיירות).

בשביל לקבל את מיוני צוות אוויר אתה בסך הכל צריך לחכות שיקבע לך הפרופיל, שכן אתה גם נדרש שאהיה לך פרופיל קרבי (82-97 בלי סעיפים פוסלים, דרך אגב אסטמה פוסלת אז כדאי לך לא לעשות פשלות בבדיקות), לכן תחכה שתקבל פרופיל סופי, לאחר מכן תחכה מקסימום חודש חודשיים, ואז תתחיל לחפור להם, אצלינו רוב החברה קיבלו את הזימונים בערך שלושה חודשים אחרי הצו הראשון (כנ"ל גם אני).

פורסם

^^

רק תיקון קטן על המשפט הבא:

אבל כל אלו כמובן לא אקטואליים בשבילך שכן אתה עם פרופיל קרבי

ישנם הרבה מסלולים במודיעין (ולא רק במודיעין - גם תלפיות למשל) שאפשר להתמיין אליהם גם עם פרופיל קרבי, והוא גם לא מוריד את הסיכויים להתקבל לשם.

פורסם

תקרא את המשך המשפט שלי ותבין שאמרתי שפשוט יש לו אופציות אחרות שעל פי הבנתי הוא יתעניין בהן יותר .

פורסם
  • מחבר

שכחת להתייחס לעבודה שאני בן יחיד

תודה על התגובות

פורסם

הדפ"ר נקבע על פי המבחן הפסיכוטכני? (יהיה לי צו ראשון השבוע)

פורסם

לצערי בנושא אין לי הרבה ידע שכן אני לא בן יחיד, אבל אני ממליץ לך להיתעסק עם כל זה רק אחרי שתקבל פרופיל.

וכן הדפ"ר הוא "דירוג פסיכוטכני ראשוני" לכן הוא נקבע לפי הפסיכוטכני

פורסם

^

חרטטן רציני...

אין דבר כזה דפר 75 לא קיים.

דפר 60 כן מספיק לטייס

לדפר יש השפעה על הקבא אבל ממש לא גדולה כמו שאתה מתאר, קבא מורכב ממלא דברים שאין לך בכלל מושג עליהם, ולאפאחד אין כי זה חומר בעל סיווג גבוה.

דפר 60 עם קבא 54 זה אפשרי בהחלט

פותח הדיון.

בדרך כלל מיונים לטייס מקבלים ולא צריך לדרוש, אבל אני ממליץ לכל מי שרוצה תפקיד מסויים בצבא לבקש אותו עוד לפני הגיוס (במידה ואתה מתאים כמובן), הסיכוי שלך להגיע למקום שתרצה הרבה יותר גבוה אם תנסה להגיע לשם בצורה אקטיבית.

אכן טעיתי,זה 70 ללא קשר,וזה הדבר היחידי שאתה צודק בו. וב-60 לא ניתן להתקבל,עובדתית. אתה מוזמן להתווכח עד מחר.

אלכס היקר,למיטב הבנתי לא התגייסת. מאיפה אתה בכלל שואב את החוצפה להתווכח? טעות,אכן. אבל כנראה שאתה לא מבין הרבה אז נא הפחת את התגובות בנושאים שאתה לא מבין בהם,ולא התנסית בהם.

ליחטיות אין דרישות קב"א קשיחות ד"א,אבל זה לא מובחר. לשאר המטכ"ליות אתה יכול להתקבל מעל 52 בקב"א ודפ"ר 60 למיטב זכרוני. אז כן טעיתי,אבל הילד עדיין לא יכול להתקבל מחוץ לתקן חריג,וזאת עובדה שרירה וקיימת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים