עבור לתוכן

פריצה לחשבון משתמש היא מעשה פלילי?

Featured Replies

פורסם

פרצו לי לחשבון משתמש באתר כלשהו ופרסמו בשמי כל מיני הודעות שאין להן שום קשר אלי. אני מניח שמדובר בעבירה פלילית, אבל האם יש טעם לפנות לגורמי החוק במקרים כאלה או שפשוט לא יספרו אותי?

פורסם

עבירה פלילית - כן.

לפנות לגורמי החוק - אפשרי.

יספרו אותך - לא.

פורסם

מעל לכל - לגורמי החוק כמעט ואין ידע \ אנשי מקצוע \ ציוד לטפל ב"פשעים דיגיטליים".

פורסם

אז אולי החבר'ה פה יקחו פרוייקט ויעזרו לו ולנו להחכים וללמוד כייצד אפשר לאתר את הפושע, קדימה :xyxthumbs:

פורסם

בלי לפנות לאתר עצמו בשביל לקבל לוגים, לפנות למחלקת ה-ABUSE של ספקית האינטרנט ולקבל פרטים בשביל להתחבש בעובדה שרוב הסיכויים שמי שפרץ לך מכיר אותך ופשוט ניחש את הסיסמא אז פשוט תחשוב מי זה לבד ותביא לו מכות אי אפשר. וזה כמובן בתנאי שהאידיוט היה מספיק טיפש בשביל לא להסתיר את כתובת הIP המקורית שלו. המשטרה לא עושה שום דבר נגד אנשים שמריצים אתרי פישינג של בנקים ישראליים מהאינטרנט הפרטי שלהם בבית אתה מצפה שהם יעשו משהו בשבילך?

פורסם
  • מחבר

מישהו שאני מכיר זה לא. הייתה פריצה למספר חשבונות באתר טורק ושלי ביניהם. מכיוון שבערך בכל אתר ושירות אני משתמש באותו שם משתמש וסיסמה, פחדתי שיפרצו לי לעוד יוזרים. בכל אופן, שיניתי סיסמאות ואני מניח שבאתרים כמו ישראכרט ופייפל אני מבוטח מפני גניבות משתמש ממילא, אז ניחא.

תודה על התשובות.

פורסם

תעשה סריקה עם AV שלך. יש סיכוי שבמחשב שלך יושב KEYLOGGER.

אחרי אנטיווירוס שלך תבדוק גם עם HITMAN PRO ו MBAM.

פורסם
  • מחבר

בלי לפנות לאתר עצמו בשביל לקבל לוגים, לפנות למחלקת ה-ABUSE של ספקית האינטרנט ולקבל פרטים בשביל להתחבש בעובדה שרוב הסיכויים שמי שפרץ לך מכיר אותך ופשוט ניחש את הסיסמא אז פשוט תחשוב מי זה לבד ותביא לו מכות אי אפשר. וזה כמובן בתנאי שהאידיוט היה מספיק טיפש בשביל לא להסתיר את כתובת הIP המקורית שלו. המשטרה לא עושה שום דבר נגד אנשים שמריצים אתרי פישינג של בנקים ישראליים מהאינטרנט הפרטי שלהם בבית אתה מצפה שהם יעשו משהו בשבילך?

רגע, נניח ואכן אוכל לקבל את כתובת הIP של הפורץ, עד כמה מורכבת הדרך משם ועד לקבלת שם או כתובת מגורים?

פורסם

אם יש לך צו בית משפט, כמה ס"מ.

פורסם

זה לא בדיוק עובד ככה.

אתה פונה למשטרה, והמשטרה פונה לספק האינטרנט, והמשטרה מקבלת את כל הפרטים.

זה כמובן בתנאי שאותו פורץ באמת לא הסתיר את הIP שלו ושזה IP של ספק ישראלי.

פורסם
  • מחבר

נשמע שעדיף להחליק את זה. תודה בכל אופן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים