פורסם 2011 בינואר 2014 שנים דבר ראשון אני מרגיש שזה לא ממש המקום הנכוןוחבל (מאוד) שאין פה פורום טכניאבל בכל זאת אני אשאל פה ואם יש מקום יותר מתאים אשמח אם זה יגיע לשם:יש לי מחשב נייד עם מסך 15 אינצ'מעבד 2.0 ג'יגה הרץ שתי ליבותזיכרון 4GBהארד דיסק 320GB(המפרט לא משנה באמת)ויש ל גם נט-בוק 11 אינץ'מעבד 1.6 עם ליבה אחתזיכרון 2GBהארד דיסק 160GBהצריכת חשמל של הנט-בוק הרבה פחות גבוהההאם אני יכול להוריד את הנייד לרמה של הנט-בוק ושיצרוך פחות חשמל?אני יכול להשתמש רק בחריץ אחד של זיכרוןאני יכול להוריד את התדר של המעבד - ולהשתמש רק בליבה אחתאני יכול להשתמש רק בחלק מה HDוגם רק בחלק מהמסךאו שאני טועה?האם אני חייב באמת להחליף חומרה כדי לקבל את זהאו שניתן בתאוריה להפחית את הנייד לרמה של הנט-בוק?תודה מראשאריה
פורסם 2011 בינואר 2014 שנים אתה לא יכול לדעת כמה בעצם אתה קרוב לנט-בוק.אבל במחשב נייד עם WIN, יש אפשרות לשינוי צריכת החשמל.אתה יכול לשנות רמת תאורה, ולהגדיר חסכון אנרגיה, הוא מוריד מהביצועים(בצורה מורגשת מאוד), וככה הוא חוסך, אתה יכול לבחור שהוא יחסוך אנרגיה רק כאשר אתה מנתק אותו מהחשמל.
פורסם 2011 בינואר 2014 שנים מחבר אל דאגה אני יודע לגמרי איך עושים את זהאבל זה ממש לא עונה על השאלה שליהשאלה היא (אני חוזר - היא מתאימה לפורום טכני כי היא רק מבחינה תאורתית ופחות בפועל):האם אני יכול לגרום למחשב שלי לפעול כמו נט-בוק?האם ביכולת המעבד שלי לכבות ליבההאם ביכולתו להוריד תדירותהאם ביכולת המחשב שלי להשתמש רב בחריץ אחד של RAM ואת השני לכבות?אני יודע בוודאות שWIN לא יודע לעשות את זהעם כל הכבוד למצבי צריכת חשמל שלוהסוללה שלי לא מגיעה עם זה לזמן עבודה של נט-בוק ממוצע
פורסם 2011 בינואר 2014 שנים החומרה בנטבוק (בעיקר מעבד, צ'יפסט ומסך) הרבה יותר חסכונית - אין שום דבר במחשב הגדול שתוכל לעשות שיקרב אותו לזה.
פורסם 2011 בינואר 2014 שנים מחבר ואין ביכולתי (או ביכלותו של מישהו עם ידע אין סופי במחשבים) בעזרת שינוי תוכנה (או ביוס העיקר לא חומרה)להוריד את צריכת החשמל שלי בתמורה ל"המרת" המעבד שלי והצ'יפסט לכאלו פחות טובים?נניח האם לא ניתן לכבות ליבה אחת?האם לא ניתן לכבות חלק מהמטמון?האם לא ניתן להוריד את תדר המעבד?אשמח לתשובה או קישור בעניין ולא אמירה שאומרת שהחומרה יותר חסכוניתלשם הבהרה:אם אני אקח מערכת של שתי נורות ואדליק אותן זה יקח יותר חשמל ממערכת של נורה אחתאבל השאלה למה אני לא יכול לכבות נורה אחת מתוך השתיים במערכת שלי - היא השאלה שאני מתכוון אליהולא למה נורה אחת לוקחת יותר חשמל משתיים
פורסם 2011 בינואר 2114 שנים עד גבול מסויים. כעקרון לעשות מה ש-WINDOWS עושה שמבקשים "max battery life" על הסמל של הבטריה למטה.הורדה של צריכת הספק כאשר המחשב במצב idle, כלומר נראה דלוק למשתמש אך בפועל שום דבר לא רץ וה-CPU בערך על 1%, זה הדבר המסובך ביותר במחשבים מודרניים. במעבד יש הרבה מערכות שחייבות להשאר דולקות, יש איזורים שזולגים (leakage), יש voltage regulator, יש מסך, ועוד הרבה. בסה"כ צריכת החשמל של מחשב כזה יכולה להיות ~10W, כשהמעבד כ-2W מתוך זה. כשמתחילה עבודה, המעבד עולה ל-35W, מתוך ~60W סה"כ. זה תחום דינאמי גדול מאוד, יותר גדול משל נטבוק.מעבד מודרני, כמו sandy bridge, יתן לך 10 שעות בטריה אם תקח דגם ULV, ויחד עם זה יוכל לתת לך ביצועים גבוהים ביותר תחת עומס.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.