עבור לתוכן

חיבור חלק מהמכשירים בבית לVPN, וחלק באינטרנט רגיל

Featured Replies

פורסם

אני מחפש דרך לחבר רק חלק מהמכשירים בבית ברשת לVPN, בעוד ששאר הבית לא יושפע מזה.

חשבתי על האופציה הזו:

ראוטר "ראשי" שיש לי כבר, יתחבר לאינטרנט באופן רגיל ואליו יחוברו חוטית או אלחוטית כל המכשירים שאני רוצה בהם אינטרנט רגיל.

ראוטר "משני" מהסוג שיודע לקבל קושחת dd-wrt שיחובר חוטית לראוטר ה"ראשי" וישתף אינטרנט VPN למכשירים שאני מעוניין בכך עבורם. הם יתחברו אליו חוטית או אלחוטית.

השאלה הראשונה - האם זה אפשרי?

השאלה השנייה - איך עושים את זה? ההיגיון שלי אומר לחבר את כניסת האינטרנט של הראוטר המשני אל חיבור רשת רגיל בראוטר הראשי, ולהגדיר לו אינטרנט רגיל dynamic ip ללא חייגן. אני מקווה שזה יגרום לראוטר הראשי להקצות ip וגישת אינטרנט לראוטר המשני, ואצלו כבר אוכל להגדיר חיבור VPN, והכל יעבוד ללא בעיות. בתיאוריה (עם הידע המוגבל שלי) זה עובד יפה, זה יקרה גם במציאות?

פורסם

קודם כל עשית פה קצת סלט ממושגים טכניים בכללי.

תסביר שוב מה בדיוק אתה רוצה לעשות ברמת הרעיון.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לחבר חלק מהמכשירים בבית (מחשבים, סטרימר, PS3 וכו') לVPN שיש לי, ולהשאיר חלק אחר מהמכשירים ללא חיבור VPN.

אם הייתי רוצה לחבר את כולם לVPN, זו לא היתה בעיה - הייתי פשוט צורב קושחת DD-WRT על הראוטר ומגדיר לו חיבור VPN. העניין הוא שאני מעוניין להמשיך לחבר חלק מהמכשירים באופן רגיל מבלי שהתעבורה שלהם תהיה דרך VPN, ולהבנתי לשם כך אני צריך 2 ראוטרים.

אם אני מבין נכון, אני אמור לעשות את מה שרשום כאן:

http://strongvpn.com/forum/viewtopic.php?pid=2494#p2494

אבל זה נשמע לי מסובך מדי למשהו יחסית פשוט שאני רוצה לעשות.

פורסם

למה שני נתבים בשביל משהו כזה?

תיצור שני VLANים וזהו (אם כבר מדברים על DD-WRT).

פורסם
  • מחבר

למה שני נתבים בשביל משהו כזה?

כי למיטב הבנתי רשת אלחוטית יש רק אחת, ואני רוצה לחבר מכשירים מסויימים אלחוטית וחוטית דרך VPN ומכשירים אחרים אלחוטית וחוטית לא דרך VPN. יש דרך לעשות זאת עם ראוטר אחד בלבד?

בעצם חשבתי אולי על כיוון אחר. יש דרך בDD-WRT עם נתב אחד בלבד לנתב תנועות מסויימות (נניח למספר דומיינים ספיצפיים) דרך VPN ואילו את שאר התנועה להשאיר ללא ניתוב?

פורסם

אתה עוקב אחרי מה שאני כותב לך?

פורסם
  • מחבר

אתה עוקב אחרי מה שאני כותב לך?

כן, ראיתי והתייחסתי. שאלתי אם אפשר ליצור שני VLANים שכל אחד מהם יכלול גם רשת קווית וגם רשת אלחוטית?

אגב, לפי מה שראיתי באתר של DD-WRT (ואני מקווה שאני טועה), הVLANים שיוצרים יכולים להיות כל אחד עם שרת DHCP משלו, ונסתרים האחד מהשני, אבל לא מצאתי דרך להגדיר לכל אחד מהם גישת אינטרנט שונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים