עבור לתוכן

שאלה - מהירות גלישה

Featured Replies

פורסם

מה קורה אם בתשתית (הוט/בזק) יש לי 12 מגה, ואצל הספק (נטויז'ן/012) יש לי 2.5 מגה? או להיפך?

וזה נכון שיש הבדל משמעותי בגלישה בין 2.5 מגה ל12 מגה?

אני לא מדבר על הורדת משחקים/שירים.. אלה על גלישה נטו באינטרנט.. כמו גלישה בYNET, וואלה, פייסבוק וכאלה .. זה באמת אמור לעבוד יותר מהר?

פורסם

מה קורה אם בתשתית (הוט/בזק) יש לי 12 מגה, ואצל הספק (נטויז'ן/012) יש לי 2.5 מגה? או להיפך?

הגורם היותר נמוך הוא הקובע.

אני לא מדבר על הורדת משחקים/שירים.. אלה על גלישה נטו באינטרנט.. כמו גלישה בYNET, וואלה, פייסבוק וכאלה .. זה באמת אמור לעבוד יותר מהר?

אתה רוכש רוחב פס מקסימלי. אם יש לו שימוש כלשהו אז הוא ינוצל.

שימוש בדפדפן לטעינת עמוד חדשות בYnet (לצורך העניין) לא דורש יותר מדי רוחב פס אם אתה לוקח בחשבון את כל האלמנטים שאתה מוריד מהשרת (אפילו של המיליון פרסומות שיש להם באתר).

פורסם

יש דברים שאי אפשר לעשות ב2.5 למשל כמו לצפות בסרטי 720P ומעלה (2.5 מגה זה לרוב המינימום בשביל 720P ולרוב צריך קצת יותר) . בגלל שמדובר ב רוחב פס מקסימאלי ואין לספק שום התחיבות למינימום יש סיכוי שלא תוכל לצפות ב720P גם אם יש לך 12 מגה בגלל עומס לחו"ל. לפעמים בשעות העומס הרוחב פס לחו"ל יורד לאיזה חצי מגה ואז גם youtube באיכות רגילה קשה לצפות. לספקי שירות לרוב יש מערכות שמנסות למנוע עומסים בכל מני דרכים ע"י הגבלת משתמשים זללניים (לרוב מורידים כבדים) והעתקת תוכן פופולארי מחו"ל לשרתים בארץ.

הקצב חשוב רק מתי שמורידים כמויות גדולות של תוכן ובמקרה של גלישה לאתרי חדשות וכו לא צריכה להיות בעיה. אין שם ממש הרבה תוכן ואם יש תמונות אז לרוב יש עותק שלהן על המחשב עצמו אם הוא כבר ביקרת באותו העמוד. גם למשחקי פעולה ברשת לרוב המהירות לא משפיעה כי הם לא לוקחים הרבה רוחב פס אבל הם דורשים יציבות גבוהה של החיבור וזמני תגובה נמוכים . טעות נפוצה היא כשאנשים חושבים שאם הם ישדרגו את המהירות זה יעזור להם לשפר את איכות הקו במשחקים .

המהירות הגבוה יותר עוזרת להורדות ולצפיה בתוכן HD מקומי. לצערי בארץ אין ממש תוכן HD מקומי. יש ליס VOD דרך האינטרנט אבל חוץ מזה אין שום דבר ששווה את זה. מהירות המקסימום הגבוהה עוזרת רק להורדות גדולות בשעות הלא עמוסות (לרוב ההשעות הקטנות של הלילה) . בגלל שהמחיר של 2.5 ויתר המהירויות הנמוכות יקרות יחסית לתמורה (התשתית בעיקר יקרה מאוד) לפעמים כדאי לשדרג אבל אי אפשר לצפות ליותר מדי עד שיהיה שידרוג משמעותי לרוחב פס לחו"ל ושהספקיות יתחילו לעצב תעבורה באופן הגיוני (הגבלה לפי צריכה יותר הגיונית מאשר לפי הפרוטוקול אם שואלים אותי ). לרוב בבחירת ספק אינטרנט המחיר לא צריך להיות פקטור גדול אלא התמורה. לפי דעתי אם כל מה שאתה עושה זה גולש באתרי WEB אתה צריך ללכת על הכי זול בעיקר לספקיות הקטנות ללא התחיבות כי אז אם יש לך איזה בעיה אתה מתנתק ועובר לאחרת אבל הבעיה בארץ זה למי לעבור כי האיכות של החבילות הזולות לא משהו וקשה לדעת איזה חברה באמת הכי טובה כי האינטרנט הוא דבר דינאמי ולרוב האנשים אין שמץ של מושג איך הוא עובד.

פורסם
  • מחבר

בקיצר סתם חרטה. אבל בסדר, שידרגתי ל12 מגה כי הוט הציעו לי בחינם ובנטויז'ן הוספתי 3 שקלים.. שיהיה.

פורסם

בקיצר סתם חרטה. אבל בסדר, שידרגתי ל12 מגה כי הוט הציעו לי בחינם ובנטויז'ן הוספתי 3 שקלים.. שיהיה.

אתה בטוח שזה בחינם או שזה באותו מחיר בהתחיבות ל3 שנים? ;)

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שזה בחינם או שזה באותו מחיר בהתחיבות ל3 שנים? ;)

בהוט אני בטריפל.. טלפון, אינטרנט וטלויזיה.. אז היא פשוט עידכנה לי את החבילה למשהו יותר משתלם, ובין היתר מגיע לי גם שידרוג ל12 מגה.

והטריפל החדש שהיא עידכנה לי יותר זול מהטריפל הקודם שהיה לי.. וגם ככה אני בהתחייבות להוט.

פורסם

זה לא חרטא למי שמבין מה זה.

זה כמו שתקנה מכונית ספורט כדי להסיע את הילד לגן.

פורסם

אבל אז כל הילדים בגן יראו איזה אבא מגניב אתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים