עבור לתוכן

זיכרונות 2000Mhz על לוח Asus P8P67 Pro

Featured Replies

פורסם

בימים הקרובים אני הולך לקנות מחשב וחשבתי על לוח Asus P8P67 Pro עם המעבד i7-2600K ועם זיכרון TRANSCEND aXeRam TX2000KLU-4GH

קודם כל מה אתם חושבים על החלקים (בעיקר על הלוח)?...

השימושים שלי בגדול הם גיימינג, oc...

אני כנראה יעשה ישר oc, למטרות "ספורט" במבחנים סנטטים וגם מבחנים ראליים

עכשיו לשאלה הסתכלתי באתר של אסוס על הלוח הזה וראיתי שהוא לא תומך ב 2000Mhz וישר מנמיך אותו ל1866 ואני לא יודע אם אחרי שהוא מנמיך אותו ל1866 אני יוכל לעשות לו oc בשביל להגיע 2133 שהוא כן תומך??....

ואם כן, זה בעיה לעשות oc מ 1866 שבמקור 2000 ל2133 או אפילו 2200???

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום

בכותרת נסה לתמצת את השאלה שלך במשפט.

שנית, על-פניו המפרט נראה לא משתלם עבור משתמש ביתי. אבל כדי לדעת מהו מפרט משתלם עבורך פרט בבקשה על השימושים במערכת.

הזכרת OC, האם מתוכנן OC כבר ישר מההתחלה? האם ה-OC הוא למטרות "ספורט" (כלומר להשיג את התוצאות הגבוהות ביותר מהמערכת במבחני ביצועים סינטתיים) או אחרות? וכל פרט אחר שנוגע לשימושים או דרישות שלך מהמערכת.

פורסם

אם בכוונתך לעשות OC רציני, הלוח מעולה. יש גם אופציות אחרות, זולות יותר, הכל תלוי בציפיות שלך...

אם ה OC שאתה מתכוון לעשות יהיה ממוצע, אז הלוח לא משתלם.

זכרון: כן ניתן להגיע מ 1866 ל 2133 אם תשחרר מעט את התזמונים (אם כי הזכרון שבחרת מגיע כבר עם CL9 שלא נותן הרבה מרווח נשימע).

בנוסף הזכרון שבחרת לא משתלם כאשר ניתן להשיג זכרון עם אותם מאפיינים ואף יותר טוב ( 1.5V ולא 1.65V) במחיר זול בהרבה...

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=8908

פורסם

עבור משחקים גם המעבד וגם הזכרונות מוגזמים לגמרי.

גם אם אתה מעוניין רק בפלטפורמת SB ולא במערכת מבוססת AMD, אז ה-Core i5-2500K יהיה משתלם יותר.

בנוגע לזכרונות, כל עוד שתקנה נפח מספק (4GB) אז אתה יכול להסתפק בזכרון בתדר 1333/1600 וממש מיותר ללכת דווקא על זכרון בתדר 2000 כי תוספת ביצועים לא תראה מזה.

בנוגע ל-OC. אם הכוונה שלך לבצע "OC" מקצועי ולנסות לשבור שיאים אז התמונה היא אולי אחרת, השאלה אם זה המצב.

פורסם
  • מחבר

>> X << אתה יוכל להסביר מה יותר טוב בזיכרונות שהבאת...

ב oc אני ינסה להגיע למשהו כמו 4.8 ולא ינסה לשבור שיאים מיוחדים....

אם יש לוח אם אחר עם אפשרות CF וגם SLI (לפחות x8 x8), חיבור SATA 6GB טוב, USB3 טוב, אפשרות oc טובה, שתומך זיכרון 2000MHZ ועם עוד כמה דברים כאלה אז תביאו לי....

פורסם

>> X << אתה יוכל להסביר מה יותר טוב בזיכרונות שהבאת...

ב oc אני ינסה להגיע למשהו כמו 4.8 ולא ינסה לשבור שיאים מיוחדים....

אם יש לוח אם אחר עם אפשרות CF וגם SLI (לפחות x8 x8), חיבור SATA 6GB טוב, USB3 טוב, אפשרות oc טובה, שתומך זיכרון 2000MHZ ועם עוד כמה דברים כאלה אז תביאו לי....

מתח נמוך יותר = יכולת OC טובה יותר (לרוב)

הזכרונות שהבאתי הם רק דוגמה לזכרון שיתן לך את אותם הביצועים + יכולת OC טובה יותר + הרבה הרבה יותר זול ומשתלם!

אני אישית בכלל חושב שזכרון מעבר ל 1600MHZ עם 2600K לא נותן שום יתרון!

אופציה ללוח שנותן את כל הפיצ'רים ועולה פחות (הוא גם יתן לך את ה OC המבוקש):

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7760

http://www.anandtech.com/show/4080/welcome-to-sandy-bridge-with-the-asrock-p67-extreme4/1

אל תשכח לעדכן את הביוס עם PPL המתוקן...

פורסם
  • מחבר

מה זה ppl???... וזה לא מסוכן לעדכן ביוס???..

הלוח אם נראה טוב אבל אתה יוכל להראות לי עוד בנצ'מארקים בין ה-pro לבין ה-asrock

פורסם

אני מזמין את אותו הלוח בשבוע הבא, אבל עם core i7 2600. אם אתה מתכוון לעשות OC למעבד שלך - תתכונן לשפע של בעיות שיש ללוח הזה. אני חוקר את הנושא כבר כמעט שבועיים ותדע לך שהסידרה הזאת היא מאוד בעייתית. המון אנשים פשוט נאלצו לוותר על הלוח הזה. ב-99% מהמקרים הבעיות מתחילות כשמתקינים בלוח הזה (או ה-EVO, או ה-DELUXE) מעבד מסדרת ה-K. וזה מתחיל גם בלי לעשות OC. במשהו כמו 80% מהמקרים אנשים בסופו של דבר כן מצליחים לפתור את הבעיה, השאר מתייאשים.

לא מאמין לי? תקרא קצת תגובות בחנויות ופורומים (בחו"ל) ואפילו ביוטיוב. תראה שלכולם היה את ה- I7 K או ה- I5 K. בטח תגיד לי: נו בטח: כמעט אף אחד לא קונה את הלוח הזה בשביל לשים בו מעבד ללא מכפלה פתוחה, אבל תתפלא שכן. רוב האנשים המרוצים מהלוח הזה שמו בו את ה-2600 הרגיל או את ה-2500

לא בהכרח יהיו לך בעיות, אני רק מקווה בשבילך שאתה מוכן לזה נפשית..

פורסם
  • מחבר

מקסימום אם יהיה בעיה יש עליו 3 שנים אחריות ובמקרה הכי גרוע אני מחזיר לחנות ואומר להם להחליף לי ללוח אחר..

>> X << התכוונתי שלא מצאתי עוד בנצ'מארקים של asus pro מול asrock בשביל להשוואות בניהם.

פורסם

אני לא הולך לקנות את ה- ASRock extreme4 אבל פשוט תדע לך ש-99% מהאנשים שקנו אותו מבסוטים עד השמיים. הלוח הזה צריך להיות הבחירה הראשונה שלך אם לא הולך לך עם ה-ASUS.

עוד עצה קטנה: לפי מה שראיתי, אם אתה רואה שאתה מסתבך עם ה-P8P67 PRO פשוט תוותר על הלוחות האלה. הכוונה היא: לא החלפה, לא לוח אחר מהסדרה, פשוט תביא את ה-extreme4

מישהו בכלל אמר פה שה- ASRock היא חברת בת של ASUS. ואם הלוח הזה היה תומך בכל מה שאני רוצה - הייתי הולך עליו בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

אני לא הולך לקנות את ה- ASRock extreme4 אבל פשוט תדע לך ש-99% מהאנשים שקנו אותו מבסוטים עד השמיים. הלוח הזה צריך להיות הבחירה הראשונה שלך אם לא הולך לך עם ה-ASUS.

עוד עצה קטנה: לפי מה שראיתי, אם אתה רואה שאתה מסתבך ה-P8P67 PRO פשוט תוותר על הלוחות האלה. הכוונה היא: לא החלפה, לא לוח אחר מהסדרה, פשוט תביא את ה-extreme4

מישהו בכלל אמר פה שה- ASRock היא חברת בת של ASUS. ואם הלוח הזה היה תומך בכל מה שאני רוצה - הייתי הולך עליו בלי לחשוב פעמיים.

תסביר את עצמך טוב יותר! כי אני הבנתי את זה כאילו אתה מציע לו לקנות ASUS ואם הוא לא מצליח להסתדר איתו שיקנה גם ASROCK :nixweiss:

בקשר להערות שלך, קצת הגזמת עם האחוזים! ישנם תקלות ברמה של כל שחרור צ'יפסט חדש. רב הבעלים של הלוחות האלה מצליחים להגיע ל OC יפה עם הלוחות שהזכרת.

ולאלה שהיו בעיות, לרוב, בסופו של דבר הסתבר שהבעיה היא לא בלוח אלה בהרכבה/התאמה לא מקצועית או לא נכונה.

וכן, ASROCK נרכשה ע"י ASUS!

פורסם

זאת הייתה ההתרשמות האישית שלי ממה שאומרים האנשים לגבי הלוחות האלה ואגב, אחת הסיבות שגרמה לי להחליט ללכת על ה-2600 הרגיל. (במילא לא התכוונתי לשחק עם הOK).

אני לא הולך עכשיו להתחיל עוד הפעם לחפור ולהביא לך קישורים מכל מיני אתרים בחו"ל. אם הנושא הזה באמת חשוב פה למישהו הוא יוכל לעשות זאת (בקלות) באופן אצמעי. מי שכן יחליט להתעמק, יגלה שללוחות האלו ישנו שלל מגוון של בעיות. ובעיות זהות לחלוטין חוזרות על עצמן להרבה מאוד אנשים. רבים מהמבינים בתחום (ולאו דווקא אנשים שקנו את הלוחות הללו) סבורים שהסיבה היא: בקרת איכות ירודה בייצור, דבר שכבר קרה בעבר עם ASUS.

כשאתם בודקים וקוראים איך הלוח הזה מירר לאנשים ת'חיים - אתם תראו שב-99% מהמקרים המעבד הוא מסדרת ה-K ובדירוגים כמעט אין תלונות כשהמעבד הוא מהסדרה הרגילה.

אתם תסיקו את המסקנות. רק רציתי לעזור, כי כבר עזרו לי פה הרבה.

פורסם

מכל מה שאני קראתי (והתכתבתי) הבעיות נבעו מחוסר נסיון של אנשים בהרכבה!

אם אתה (או כל אחד אחר) קונה מע' חדשה וחושש מבעיות כאלה או אחרות בתפקוד המערכת, פתרון מעולה יהיה הזמנת הרכבה בחנות בה אתה קונה והם כבר ישברו ת'ראש...

פורסם

LOL :yelclap:

זה בדיוק מה שאני הולך לעשות! ולפני שאני לוקח ת'מחשב אני הולך לבדוק את כל החלקים עם פנס! אומנם זה לא מבטיח כלום כי הבעיות נוטעות להופיע בהמשך ולא בהכרח כשמתחילים לעשות OC למעבד או לזיכרון.

[br]פורסם בתאריך: 20.01.2011 בשעה 21:42:52

רק רציתי להוסיף משהו אחרון.

אני מאחל 0 בעיות עם הלוח הזה למתחיל הת'רד ולעצמי. וגם אם כאלה ישנן - אל תוותר על הלוח הזה בקלות מפני שזהו לוח פשוט קטלני ורוב הסיכויים הם ש-כן תוכל להשתלט עליו בצורה כזו או אחרת. ואם לא אז אתה כבר יודע מה לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים