עבור לתוכן

המכס ההזוי בארץ על DSI, מקרה פרטי (נגמר יחסית בטוב)

Featured Replies

פורסם

נתחיל בהסבר מקדים קצר

לפני כחודש קניתי מכשיר נינטנדו DSI ממישהו בחול ב85$, המשלוח עלה 37$ (יקר אין מה לעשות) ולקח והוא הגיע ב9/1/11 למכס חיפה לפי הבדיקות של מעקב משלוחים.

כבר חשבתי שאני עומד להידפק (זה עוד יקרה בהמשך) ואצטרך לנסוע למכס חבילות חיפה בשביל לשחרר אותה.

אבל אחרי יום בערך נכתב שהיא מועברת לדואר המקומי שלי, חשבתי שיהיה בסדר... טעות קשה

כשהגעתי לדואר לאסוף את החבילה היה מצורף אליה דרישת תשלום של המכס על סך של 214 ש"ח!!! על בסיס הנחה שהמכשיר עלה 713 ש"ח (לך תבין איך הם מחשבים) על החבילה היה רשום יפה 85$ שאני מתרגם ל315 ש"ח במקרה הרע כלומר פי 2 מהמחיר המוצהר על החבילה!

אמרתי לפקיד הנחמד בנימוס שיקפוץ לי אבל אני לא משלם את המחיר הזה, אז הוא אמר לי לכתוב ערעור למכס, וזה מה שעשיתי בתקווה שזה יעזור

הלכתי וכתבתי מכתב ולא הסתפקתי רק בטופס הקטן שיש להם, הוספתי צילום מאמזון בשביל להסביר להם בצורה פשוטה שגם כשהמכשיר חדש הוא עולה רק 140$ ואני בכלל קניתי אותו בתקופה של חג המולד מה שאומר שהמכשיר בתקופה ההיא עלה עוד פחות מזה

בצעד יוצא דופן של יעילות של הדואר היום החבילה כבר חזרה אלי (אחרי שערערתי עליה ביום חמישי) והמכס ירד ל117 ש"ח, כלומר ירידה של כמעט 100 שקל (לא מושלם אבל עדיף)

הפעם המכס טען שהמחיר של המכשיר הוא רק 109$ ולא ה713 (קרוב ל200$) מקודם, עדיין לא ה85$ ששילמתי אבל גם זה התקדמות, המכס אבל במקרה הזה הוא 30% באמת ולפי השער המרה ההזוי שלהם זה יוצא 117 במקום ה214 הקודמים

מה המוסר השכל בכל הסיפור הארוך שלי פה?

תערערו! אל תתקפלו מול המכס, אולי זה לא יוריד אותם לגמרי אבל עדיין ישפר את המצב הקיים עם סכומים דמיוניים שהמכס מחליט לתקוע על מוצרים

לבסוף הנה המכשיר

בפנים יש כבר כרטיס ACEKARD2 למשחקים, מגני מסך, מגן גוף מאלומיניום

img20110117194241.th.jpg

img20110117194405.th.jpg

רק דבר אחד שכחתי לברר מראש וכרגע די דופק אותי

המטען הוא 110V בלבד (מי מיצר מטענים כאלו היום?) אם מישהו מכיר מקום זול למטען או כבל אני אודה לו

מחר נבדוק אם יש משהו בטבריה לזה או שמקסימום נחסל את המטען המקורי ונפוך את זה לכבל USB רגיל

פורסם

אם קצת חפירה בתקנון המכס הייתה מוצא פרצה לבטל את המכס לגמרי.

בכל מקרה אי אפשר להטעין עם USB בלבד מהמחשב?

פורסם
  • מחבר

אין כבל USB שבא איתו, רק מטען 110V

פורסם

איזה גנוב 110V זה הסטנדרט באמריקה.

פורסם

תבדוק מה כתוב על המטען

אם מופיע משהו כמו

input: 100-220V ~50/60 Hz

אז אתה רק צריך מתאם מתקע אמריקאי לתקע ישראלי, או להחליף את הראש של הכבל (אצל חשמלאי מוסמך בלבד!)

פורסם
  • מחבר

את המובן מאליו אני יודע... מדובר על מטען 110V בלבד...

הבאתי עכשיו שנאי 220 ל 110 עד שאני אשיג מטען נורמלי מDX

פורסם

אם אני זוכר מהימים שהתעניינתי לי ב DS, הטעינה היא דרך MiniUSB לא?

פורסם
  • מחבר

כל סוג DS והסוג מחבר שלו, הDSI זה משהו אחר

פורסם

המכס היה צריך להיות על 122.

במדינת ישראל משלמים על העלות הכוללת(מוצר + משלוח).

פורסם

לא מדוייק, במדינת ישראל משלמים מכס על המוצר בלבד! ולכך נוסף מע"מ על המוצר+המשלוח+המכס

פורסם

יש ממיר מתחים - זה לא יקר - לא אלגנטי אבל פתרון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים