עבור לתוכן

תזונה נכונה למבחנים?

Featured Replies

פורסם

שלום, מעניין אותי מה כדאי לאכול פחות או יותר, וכמה שעות לפני מבחן מתיש (לא להגיד לי "שוקולד" בבקשה). לדוגמה האם זה סביר לאכול בבוקר איזה גרנולה ויוגורט/ חביתה, ובערך חצי שעה לפני המבחן איזה תפוח או בננה? מאכלים שישאירו אותי מרוכז, שאני לא אשכח שום פרט. ד"א אני מסרב לשוקולד כי נפילת הסוכר לא כיפית במיוחד, זה לא מסוג המבחנים שאוכלים שוקולד ומסיימים תוך חצי שעה, אלא מבחנים ארוכים ומייגעים בהיסטוריה, ספרות או לשון למשל.

פורסם

בסה"כ אתה צריך בוסט הוגן של אנרגיה שהגוף יצרוך מהר, כל דבר עשיר בסוכרים יעזור.

יותר מתוק ופחות גבינה/ביצה לארוחת בוקר בבוקר המבחן יעזור, כמובן קפה טוב ושינה טובה לפני כן.

פורסם

אין כזה דבר "מאכל שישאיר אותי מרוכז".

אבל אתה יכול לאכול משהו עם הרבה סוכר מרוכז.

למשל: בננה.

כשאתה אוכל בננה, כמות הסוכר שם היא גדולה, אבל לוקח לגוף הרבה זמן לפרק אותו(בגלל שזה מרוכז יותר), וככה אתה מקבל הרבה זמן של עירנות ותפקוד גבוהה של המוח.

הייתי ממליץ לך לאכול גם שוקולד, אבל לא לפני מבחן, אלה בזמן המבחן, לאכול קוביית שוקולד כל 2 דקות בערך, וזה מפני שבשוקולד יש הרבה סוכר, אבל הוא לא מרוכז ברמה גבוהה, וזה גורם לו להתפרק מהר, וככה הגוף יחזור לתפקוד רגיל מהר מאוד.

אני רוצה להבהיר, אם אתה אוכל נכון במשך היום, ואתה מרגיש חזק ועירני, אין שום סיבה שתאכל את השוקולד או הבננה.

מה שהם עושים, זה מעירים לך קצת את הגוף בגלל רמת הסוכר הגבוהה, ואם אתה אוכל נכון, אין שום סיבה שהראש יתפקד יותר טוב כאשר אתה אוכל מאכל עם הרבה סוכר.

חייב להזכיר כי שינה טובה לפני מבחן (8 שעות ~ ), תעזור מאוד לתפקוד הגוף.

פורסם

פירות יבשים לפני/בזמן המבחן

פורסם

הרבה הרבה חריף ופול בערב שלפני המבחן. ייתן לך יתרון משמעותי על פני כל שאר הסטודנטים.

פורסם

מחזק^

וקצת יותר ברצינות, שינה טובה בערב לפני זה הדבר הכי טוב. אם לא, בננה או פירות יבשים זה פתרון מצוין במהלך המבחן. במבחנים שלי אני גם דואג שתהיה לי פחית קולה בשביל הקפאין, לי זה עוזר להחזיק מרוכז יותר זמן.

פורסם

תלמד ותישן טוב לפני ותוכל לאכול גם חמין.

פורסם
  • מחבר

הרבה הרבה חריף ופול בערב שלפני המבחן. ייתן לך יתרון משמעותי על פני כל שאר הסטודנטים.

למה בערב? אין כמו פול עם חריף וקפה על הבוקר. וגם בשר שומני עם וודקה בצד. המורה תריח את הפה שלי ומרוב בהלה תתן לי 100 בלי לבדוק :smile1:

לאכול קוביית שוקולד כל 2 דקות בערך

:screwy:

שכחת אולי "0" אחרי ה-2?

נראה לי שמספיק לי לישון הרבה כמו שאני אוהב (יותר מ 8 שעות :P), לאכול איזה בננה רבע שעה לפני המבחן ושלום על ישראל..

פורסם

רטלין עם שלוש פרוסות גבינה שעה לפני.

פורסם

חלק מהמבחנים הקשים יותר שעשיתי בהצלחה היו בדיוק בתקופה שהפכתי להיות טבעוני והייתי אוכל כמו טבעוני n00b (היום אני אוכל בצורה כמו שטבעונים מתקדמים יותר אוכלים), וגם היתה תקופה שהייתי יושן אל הריצפה כשהלילה הראשון שלה היה לפניי מבחן גדול. והצלחתי בו טוב

אין מתכון של מה לאכול / לשתות / כל דבר אחר לפניי המבחן להצלחה מושלמת. הדברים החשובים באמת נמצאים בראש שלך. ולכן תדאג לו. תוריד אנימה טובה ותלך לראות אותה. רואה איך הגיבורים שם מתמודדים ומצליחים ? למרות שהם סתם צעירים שעושים שטויות בלי סוף ? כזה תבוא למבחן, תצליח

פורסם

בסה"כ אתה צריך בוסט הוגן של אנרגיה שהגוף יצרוך מהר, כל דבר עשיר בסוכרים יעזור.

יותר מתוק ופחות גבינה/ביצה לארוחת בוקר בבוקר המבחן יעזור, כמובן קפה טוב ושינה טובה לפני כן.

מעניין אותי על סמך מה אתה אומר את זה?

פורסם

ביצים שלמות האמת שהן אחלה מזון לפני המבחן, מוצרי חלב הם באמת מזון על הפנים מעלים את רמת החומציות בקיבה ומשבשים את מערכת העיכול.

כל השאר זה דבר מאוד סובייקטיבי, לא כולם מגיבים לסוכרים ולקפאין באותה צורה, קפה ברוב המקרים יותר מרדים אותי מעשר מעורר, ובקשר למתוק זה מאוד תלוי מה היא עקמומיות הסוכר שלך, יש אנשים שקפיצת הסוכר אצלהם מאוד מהירה ואיתה גם מגיעה הנפילה.

פירות יבשים(אמיתיים, לא הממותקים) או דברים כמו חטיפי גרנולה בד"כ מספקים הספקת סוכר סדירה יותר יש בהם דיי והותר סיבים(שוב תלוי בפרי ובחטיף) על מנת להאיט את שחרור הסוכר לדם.

בקר ללמידה עצמה סלטים וסלטיים איכותיים בד"כ טובים מכל אוכל אחר, אפשר לאכול אותם לאט והם לא מנפחים את הקיבה.

פורסם
  • מחבר

שאלתי דיאטנית והיא אמרה לי שכדאי בבוקר המבחן לחם עם גבינה ו/או חביתה, וכדי לבלבל אותי עוד יותר היא אמרה שלא מומלץ סוכרים (כמו בננה)... :nixweiss:

בקיצור נראה לי אני אוכל איזה גרנולה עם יוגורט בבוקר, ולגבי מה לאכול לפני המבחן - אין לי מושג :P

בבוקר כוס תה/קפה, אשתדל לישון 10 שעות ונגמר הסיפור.

פורסם

שאלתי דיאטנית והיא אמרה לי שכדאי בבוקר המבחן לחם עם גבינה ו/או חביתה, וכדי לבלבל אותי עוד יותר היא אמרה שלא מומלץ סוכרים (כמו בננה)... :nixweiss:

בקיצור נראה לי אני אוכל איזה גרנולה עם יוגורט בבוקר, ולגבי מה לאכול לפני המבחן - אין לי מושג :P

הדיאטנית שלך צודקת.

אכילת סוכר בבוקר = קפיצה משמעותית של רמת הסוכר, ואז בשעה 11 הסוכר צונח ובא לך לישון.

פורסם
  • מחבר

ובננה בערך 10 דקות לפני המבחן זה לא טוב? לוקח זמן לסוכר שלה לצאת מהמערכת, לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים