עבור לתוכן

זקוק למעבד-לוח אם-זיכרון למחשב בסיסי - בערך ב 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני בונה מפרט למחשב ביתי ובסיסי לאופיס, אינטרנט ומשחקי ילדים. הדרישות הם למחשב פשוט, שקט וחסכוני ב 2K. בנוסך, ארכוש מסך Samsung 2333T, אני צריך הסבר+עצה

המפרט שבניתי (והומלץ בפורום מפרטי מחשב) הוא כדקלמן:

AMD Athlon II X3 445 Box ₪373

לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 ₪267

זיכרון G.Skill DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪210

אני רואה שיש המון סוגי לוחות-אם של gigabyte ורציתי לדעת מה ההבדל בינם ומה ממולץ לצרכי. חשוב שיהיה onBoard Graphics.

האם Athlon II X3 הוא overkill עבורי והאם ,על מנת לחסוך בצריכת חשמל ולמקסם את השקט עדיף שאקנה Athlon II X2 או שלא יהיו כאלו הבדלים?

האם הזכרון שבחרתי הוא overkill בהנחה שאתקין XP 32bit ואולי רק בעוד שנתיים-שלוש אתקין Win7?

פורסם

ה-Athlon IIx3 יהיה בחירה משתלמת יותר מה-Athlon IIx2.

Gigabyte היא יצרנית הלוחות. יש לה לוחות-אם למגוון פלטפורמות ודרישות. מכיוון שהדרישות שלך בסיסיות למדי, הלוח שהוצע לך הוא מתאים ומשתלם מאוד.

בזכרון, אם יש מגבלה תקציבית, אפשר לרדת "רק" ל-2GB של זכרון. זה גם לא קשור ל-Windows 7 או לא. לשימושים בסיסיים אין צורך ביותר מ-2GB של זכרון. מצד שני, לאור מחירי הזכרון היום לא חושב שהחסכון הכספי יהיה כזה משמעותי.

אני מבין שהתקציב של ה-2,000 הוא לכל המחשב. איזה סכום מתוכו מוקדש למעבד, לוח-אם וזכרון (ותוסיף בבקשה את התקציב הזה לכותרת)?

פורסם
  • מחבר

התקציב שמתוכנן למעבד-לוח אם-זיכרון הוא בערך 1000 ש"ח, אם אפשר עדיף לחסוך, אם תוספת של USB3 לא גדולה אפשר להוסיף.

כונן קשיח+צורב = 300 ש"ח

מארז - ספק - קירור למעבד = 700 ש"ח

ס"ה: בערך 2000 ש"ח

סעיפים נוספים מחוץ לתקציב:

הרכבה בחנות + משלוח = 150 ש"ח

מסך = 850 ש"ח

ס"ה: 1000 ש"ח

פורסם

נראה לי שאתה מקדיש יותר מדי כסף למארז+ספק+קירור למעבד.

400 ש"ח למארז וספק כוח, מספיקים. ולגבי הקירור, למה אתה צריך אותו? וגם אם כן, מספיק 100 -150 ש"ח לזה.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שאתה צודק, פשוט אני רוצה מערכת שקטה (8-9) וחסכונית בחשמל ( 80+ Bronze) ולכן חשבתי ללכת על:

ANTEC Sonata III no PSU ₪322

Seasonic SS-350ET 350W ₪211

Cooler Master Hyper TX 3 ₪106

ס"ה: 640 ש"ח

אולי הגזמתי? :s05:

פורסם

זהו פורום מעבדים, לוחות אם וזכרונות ולכן ניתן לדון בו רק בשלושת הרכיבים הללו.

לדיונים בנושא רכיבים אחרים, אבקש לפתוח דיונים בפורומים המתאימים, או אפילו יותר טוב, דיון אחד מרוכז בפורום מפרטי מחשב (אבל אני מסכים שהקצבת באופן עקרוני תקציב גדול מדי לרכיבים כמו מארז, ספק וקירור. אם תפתח דיונים בנושא אשמח להגיב שם).

אם אתה רוצה גם חיבורי USB 3.0 זה ייקר את מחיר הלוח (אפילו משמעותית מבחינת אחוזים). לוח מתאים שכזה יהיה GA-880GMA-UD2H.

פורסם
  • מחבר

זהו פורום מעבדים, לוחות אם וזכרונות ולכן ניתן לדון בו רק בשלושת הרכיבים הללו.

לדיונים בנושא רכיבים אחרים, אבקש לפתוח דיונים בפורומים המתאימים, או אפילו יותר טוב, דיון אחד מרוכז בפורום מפרטי מחשב (אבל אני מסכים שהקצבת באופן עקרוני תקציב גדול מדי לרכיבים כמו מארז, ספק וקירור. אם תפתח דיונים בנושא אשמח להגיב שם).

עשיתי זאת.

ולעיניננו:

החלטתי ללכת על ה GA-880GM-D2H על מנת לקבל HDMI וכן שם יש פיצ'ר Auto Green שנראה לי אמור לחסוך בחשמל.

לגבי הזכרונות, נראה לי שאקח סטיק אחד של 2GB ואולי בעתיד אוסף עוד סטיק כזה

פורסם

לידיעתך, הHDMI טוב רק אם אתה רוצה להוציא דרכו גם שמע. לצורכי תצוגה בלבד, הוא לא עדיף על הDVI.

פורסם

אם חשובה לך יציאת HDMI אך לא USB 3.0 אפשרות נוספת היא הלוח GA-MA78LMT-US2H שבבסיסו זהה ללוח המקורי שהוצע לך, למעט העובדה שמכיל 4 חריצים לזכרון ויציאת HDMI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים